NAJNOVIJE
Nasukao se brod na Dunavu

Na pješčani sprud na Dunavu kod Vukovara nasukao se teretni brod Lovnica koji je plovio pod srpskom zastavom.

(Srijeda, 22 Svibanj 2019 14:32)
Dječja olimpijada održana u Vinkovcima

Na stadionu Cibalije u Vinkovcima održan je  Olimpijski  festival osnovnih škola Vukovarsko-srijemske županije.

(Srijeda, 22 Svibanj 2019 13:49)
Maturanti Quadrilom obilježili završetak srednjoškolskoga obrazovanja

Maturanti vukovarskih srednjih škola, Gimnazije, Ekonomske škole, Tehničke škole Nikole Tesle i Strukovne škole Marko Babić već tradicionalno su Norijadom obilježili kraj srednjoškolskoga obrazovanja.

(Srijeda, 22 Svibanj 2019 13:19)
U Lipovcu obilježena 26. obljetnica prve velike razmjene logoraša

Okupljanjem preživjelih logoraša u Lipovcu je u organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) obilježena 27. godišnjica prve velike razmjene ratnih zarobljenika, kada je po načelu „svi za sve“ razmijenjeno 288 logoraša.

(Srijeda, 22 Svibanj 2019 13:15)
RH darovala Gradu Vukovaru još jednu nekretninu

Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisali su u  Gradskoj vijećnici Ugovor o darovanju nekretnine.

Republika Hrvatska  darovala je Gradu Vukovaru nekretninu vrijednosti 2,8 milijuna kuna koju je namijenio za izgradnju Poljoprivredno – prehrambenog centra „Agro Vukovar“, a koji će služiti finalizaciji poljoprivrednih proizvoda. Riječ je o nekretnini na Sajmištu, površine 52.000 četvornih metara.

Ministar Marić tom je prigodom naglasio kako je najvažnije što će se ovim ugovorom darovana nekretnina staviti u funkciju.
-Imovina je klica života, a još uz to ako je u funkciji poljoprivrede koja je također najvažnija za revitalizaciju života onda je još i važnija. Veselimo se svakom projektu Grada Vukovara i gradonačelnika Penave kojega možemo poduprijeti jer on znači nove investicije, nova zapošljavanja i obnovu života grada Vukovara – naglasio je ministar Marić.

Gradonačelnik Penava zahvalio je ministru na kvalitetnoj suradnji i predaji nekretnina, naglasivši kako građani Vukovara uistinu od njih imaju koristi.
-Zahvaljujem ministru i Vladi RH na darovanoj nekretnini i nadam se da ćemo vrlo brzo uspjeti povući sredstva iz EU fondova kako bismo izgradili Poljoprivredno – prehrambeni centar „Agro Vukovar“  na zadovoljstvo svih stanovnika Vukovara i okolice – rekao je gradonačelnik pojasnivši kako je riječ o centru u kojem će se poljoprivrednicima omogućiti stvaranje dodatnih vrijednosti, odnosno obrađivati proizvode, pakirati, skladištiti i analizirati
ih, a predviđeno je i 7 proizvodnih hala za najam po povlaštenoj cijeni.

U proteklih godinu i pol RH je Gradu Vukovaru darovala  7 nekretnina ukupne vrijednosti 113 milijuna kuna.

(Utorak, 21 Svibanj 2019 15:17)
U Lovasu iduće godine grade Spomen područje Minsko polje

U Lovasu je otvorena izložba radova pristiglih na likovni i arhitektonsko-urbanističko-krajobrazni natječaj za izradu idejnoga rješenja Spomen područja Minsko polje sa spomenikom i interpretacijskim centrom u Lovasu.

(Utorak, 21 Svibanj 2019 14:59)
Na Olajnici 172 nova parkirna mjesta

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojima zamjenicima Ivanom Mujkić i Marijanom Pavličekom otvorio je novo izgrađeno parkiralište u naselju Olajnica.

(Utorak, 21 Svibanj 2019 14:26)

Bundeva teška 420 kg pobjednica Tovarničkog jesenskog festivala

Bundeva kraljica tovarničkog festivala i pobjednik Zvonimir Tišnjer Bundeva kraljica tovarničkog festivala i pobjednik Zvonimir Tišnjer Foto: A. Ivanković

Tovarnički jesenski festival postaje iz godine u godinu nezaobilaznim sajamskim događajem u Vukovarsko-srijemskoj županiji koji je prepoznatljivost izgradio i očuvao ponajprije zahvaljujući izboru najteže bundeve. 

Najtežom bundevom proglašena je bundeva vojvođanskog uzgajivača Zvonimira Tišnera iz Nove Subocke teška 420 kilograma.

- Već godinama pokušavam uzgojiti ovakvu bundevu i tek sad sam uspio. Nije to lak posao. Morate svakodnevno bdjeti nad sadnicama i opskrbljivati ih dovoljnim količinama gnojiva i vode. Ova je godina bila dobra za bundeve jer je bilo kiša – rekao je ponosni vlasnik pobjedničke bundeve dodajući kako se uzgojem divovskih bundeva bavi iz čistog zadovoljstva.

Drugo mjesto podijelile su 340 kilograma teške bundeve proizvođača Ivana Udovičića iz Beravaca i Đorđa Vukadinovića iz Jarka u Vojvodini dok je treći bio Krunoslav Peić iz Lovasa, koji je uzgojio bundevu tešku 280 kilograma.

Predsjednik Organizacijskog odbora Tovarničkog jesenskog festivala Marinko Beljo kaže kako je bit Festivala potaknuti poljoprivrednike i povrtlare na uzgoj bundeva i tikvica.

- S tom idejom smo i krenuli prije 13 godina. A druga namjera nam je bila stvoriti mjesto na kojem će naši vrijedni zemljoradnici i povrtlari moći predstaviti plodove jeseni, ubrane iz svojih polja i vrtova – rekao je Beljo dodajući kako je u protekla dva dana Festival posjetilo nekoliko tisuća posjetitelja koji su sa zanimanjem razgledali neki od stotinjak izložbenih i prodajnih štandova.

Po riječima načelnice Općine Tovarnik Ruže Veselčić, vrijedna nagrade, osim za najtežu bundevu, dodijeljene su i za najdulju tikvu te najbolje skuhani pekmez i zeleni grah. Posebna atrakcija bio je pečeni vol s ražnja, a da niti jedna posjetitelj sajma ne ode praznih ruku pobrinuo se organizator, podijelivši na stotine muškatnih tikava.

Pročitano 487 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija