NAJNOVIJE
Što žele žene?

U organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra u Ružičkinoj kući u Vukovaru održano je besplatno predavanje na temu Što žele žene?, predstavljanje Kongresa poduzetnica 2019. - najvećeg poslovnog okupljanja žena u poduzetništvu jugoistočne Europe i druženje, a sve u cilju jačanja suradnje među ženama, međusobnog uvažavanja, rasvjetljavanja današnjeg položaja žena u hrvatskom društvu, posebice poduzetništvu kao i dokidanja diskriminacije uz učinkovitiju suradnju s muškarcima.

(Srijeda, 12 Prosinac 2018 18:50)
Na popisu najboljih liječnika RH i nekoliko s područja VSŽ

Portal najdoktor.com petu je godinu za redom objavio popis imena najboljih liječnica i liječnika na području RH, a na njemu se nalazi i nekoliko liječnika s područja  Vukovarsko-srijemske županije.

(Srijeda, 12 Prosinac 2018 14:53)
Predstavljen sustav umrežavanja informacija o poplavama

U Vukovaru je održana nacionalna konferencija Dobre prakse, inovacije i razvoj sustava od poplava.

(Srijeda, 12 Prosinac 2018 13:12)
Željko Đekić dobitnik Državne nagrade za humanitarni rad

Prigodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, održana je Svečana sjednica Odbora za  dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad u 2018. godini u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Zagrebu.

(Srijeda, 12 Prosinac 2018 10:56)
Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić s vukovarskim vrtićarcima

Đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit, Đuro Hranić nazočio je u Pastoralnom centru Sv. Bone u Vukovaru prigodnome programu kojega su upriličila djeca Dječjega vrtića Vukovar 1 sa svojim tetama.

(Utorak, 11 Prosinac 2018 19:31)
Održana večer poezije s prigodnim božićnim pjesmama

U okviru Adventa, u vukovarskoj je knjižnici održana večer poezije pod nazivom Ususret Božiću – Vukovarska književna pera u Gradskoj knjižnici Vukovar.

(Utorak, 11 Prosinac 2018 19:15)
U okviru akcije pod nazivom „Božićni poklon od Dubrovačko-neretvanske županije“ Vukovarsko-srijemska županija i ove godine dobila 10 tona mandarina

Dubrovačko-neretvanska županija po deveti je puta prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana Vukovarsko-srijemskoj županiji donirala 10 tona mandarina koje je prvom zamjeniku župana Damiru Barni ispred Caritasa Vukovarskog dekanata u Borovu naselju uručila zamjenica župana dubrovačko-neretvanskog  Žaklina Marević.

(Utorak, 11 Prosinac 2018 16:40)

Bundeva teška 420 kg pobjednica Tovarničkog jesenskog festivala

Bundeva kraljica tovarničkog festivala i pobjednik Zvonimir Tišnjer Bundeva kraljica tovarničkog festivala i pobjednik Zvonimir Tišnjer Foto: A. Ivanković

Tovarnički jesenski festival postaje iz godine u godinu nezaobilaznim sajamskim događajem u Vukovarsko-srijemskoj županiji koji je prepoznatljivost izgradio i očuvao ponajprije zahvaljujući izboru najteže bundeve. 

Najtežom bundevom proglašena je bundeva vojvođanskog uzgajivača Zvonimira Tišnera iz Nove Subocke teška 420 kilograma.

- Već godinama pokušavam uzgojiti ovakvu bundevu i tek sad sam uspio. Nije to lak posao. Morate svakodnevno bdjeti nad sadnicama i opskrbljivati ih dovoljnim količinama gnojiva i vode. Ova je godina bila dobra za bundeve jer je bilo kiša – rekao je ponosni vlasnik pobjedničke bundeve dodajući kako se uzgojem divovskih bundeva bavi iz čistog zadovoljstva.

Drugo mjesto podijelile su 340 kilograma teške bundeve proizvođača Ivana Udovičića iz Beravaca i Đorđa Vukadinovića iz Jarka u Vojvodini dok je treći bio Krunoslav Peić iz Lovasa, koji je uzgojio bundevu tešku 280 kilograma.

Predsjednik Organizacijskog odbora Tovarničkog jesenskog festivala Marinko Beljo kaže kako je bit Festivala potaknuti poljoprivrednike i povrtlare na uzgoj bundeva i tikvica.

- S tom idejom smo i krenuli prije 13 godina. A druga namjera nam je bila stvoriti mjesto na kojem će naši vrijedni zemljoradnici i povrtlari moći predstaviti plodove jeseni, ubrane iz svojih polja i vrtova – rekao je Beljo dodajući kako je u protekla dva dana Festival posjetilo nekoliko tisuća posjetitelja koji su sa zanimanjem razgledali neki od stotinjak izložbenih i prodajnih štandova.

Po riječima načelnice Općine Tovarnik Ruže Veselčić, vrijedna nagrade, osim za najtežu bundevu, dodijeljene su i za najdulju tikvu te najbolje skuhani pekmez i zeleni grah. Posebna atrakcija bio je pečeni vol s ražnja, a da niti jedna posjetitelj sajma ne ode praznih ruku pobrinuo se organizator, podijelivši na stotine muškatnih tikava.

Pročitano 337 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija