NAJNOVIJE
Što žele žene?

U organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra u Ružičkinoj kući u Vukovaru održano je besplatno predavanje na temu Što žele žene?, predstavljanje Kongresa poduzetnica 2019. - najvećeg poslovnog okupljanja žena u poduzetništvu jugoistočne Europe i druženje, a sve u cilju jačanja suradnje među ženama, međusobnog uvažavanja, rasvjetljavanja današnjeg položaja žena u hrvatskom društvu, posebice poduzetništvu kao i dokidanja diskriminacije uz učinkovitiju suradnju s muškarcima.

(Srijeda, 12 Prosinac 2018 18:50)
Na popisu najboljih liječnika RH i nekoliko s područja VSŽ

Portal najdoktor.com petu je godinu za redom objavio popis imena najboljih liječnica i liječnika na području RH, a na njemu se nalazi i nekoliko liječnika s područja  Vukovarsko-srijemske županije.

(Srijeda, 12 Prosinac 2018 14:53)
Predstavljen sustav umrežavanja informacija o poplavama

U Vukovaru je održana nacionalna konferencija Dobre prakse, inovacije i razvoj sustava od poplava.

(Srijeda, 12 Prosinac 2018 13:12)
Željko Đekić dobitnik Državne nagrade za humanitarni rad

Prigodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, održana je Svečana sjednica Odbora za  dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad u 2018. godini u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Zagrebu.

(Srijeda, 12 Prosinac 2018 10:56)
Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić s vukovarskim vrtićarcima

Đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit, Đuro Hranić nazočio je u Pastoralnom centru Sv. Bone u Vukovaru prigodnome programu kojega su upriličila djeca Dječjega vrtića Vukovar 1 sa svojim tetama.

(Utorak, 11 Prosinac 2018 19:31)
Održana večer poezije s prigodnim božićnim pjesmama

U okviru Adventa, u vukovarskoj je knjižnici održana večer poezije pod nazivom Ususret Božiću – Vukovarska književna pera u Gradskoj knjižnici Vukovar.

(Utorak, 11 Prosinac 2018 19:15)
U okviru akcije pod nazivom „Božićni poklon od Dubrovačko-neretvanske županije“ Vukovarsko-srijemska županija i ove godine dobila 10 tona mandarina

Dubrovačko-neretvanska županija po deveti je puta prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana Vukovarsko-srijemskoj županiji donirala 10 tona mandarina koje je prvom zamjeniku župana Damiru Barni ispred Caritasa Vukovarskog dekanata u Borovu naselju uručila zamjenica župana dubrovačko-neretvanskog  Žaklina Marević.

(Utorak, 11 Prosinac 2018 16:40)

Australski Hrvati podržavaju najavljeni vukovarski prosvjed

Melbourne Melbourne Foto: redox.com

Hrvati iz Australije, okupljeni oko Hrvatskog svjetskog kongresa uputili su dopis gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi te medijima u kojemu izražavaju bezrezervnu podršku gradonačelnikovom nastojanju da putem mirnog prosvjeda  u Vukovaru, potakne institucije hrvatskog društva na prekidanje šutnje o ratnim zločinima u Vukovaru i ubrzaju procesuiranje svih odgovornih  te da ubrzaju radnje i procese oko rasvjetljavanja sudbine svih branitelja i stradalnika Domovinskog rata  čije se sudbine i grobišta još traže. Podsjećajući kako su upravo branitelji  ti koji su u temelje hrvatske države i hrvatske opstojnosti ugradili ono najvrjednije što čovjek pored ljubavi za svoju obitelj i svoju Domovinu može imati – svoj život.

„Mnogo je godina prošlo od njihove tragične sudbine, a njihove obitelji  ni do dana današnjeg  se ne mogu pomoliti, zapaliti svijeću na njihovim grobištima, a da ne govorimo kako se ne istražuje ni odgovornost svih onih  koji su ih odveli u smrt, svih onih koji se slobodno kreću našim i vašim Vukovarom, svih onih koji su se borili protiv RH i njenih obrambenih snaga,  a imaju spoznaja ili su na bilo koji način sudjelovali u tim stravičnim i do danas  ne sankcioniranim  zločinima.“ – navodi se između ostaloga u dopisu kojega potpisuje Ante Radić, dopredsjednik za Australiju u izvršnom Odboru Hrvatskog svjetskog kongresa.  

Radić nadalje u dopisu navodi kako u traženju istine i pravde, zadovoljštine za žrtve i njihove obitelji koje i dan danas osjećaju podjednaku bol kao i u trenutku spoznaje da su izgubili najmilije, nikakva politika, stranačka opredijeljenost  i politička kalkulacija nemaju mjesta, te nemaju prednost u odnosu na rasvjetljavanje sudbine nestalih i kažnjavanja izvršitelja i nalogodavaca za te monstruozne zločine protiv hrvatskog branitelja i hrvatskog naroda.

 „Uvjereni smo da će riječi izgovorene na vukovarskom skupu naići na plodno tlo i bez obzira na različitosti i dnevno politička prepucavanja, prividne i umjetno stvorene podjele unutar braniteljske populacije i hrvatskog naroda, glas razuma potaknuti sve institucije hrvatskoga društva za ozbiljnije, cjelovitije i učinkovitije korake na rasvjetljavanju  tragične sudbine  svih nestalih hrvatskih branitelja i domoljuba te primjereno kažnjavanje svih odgovornih za smrt, bol i patnju našeg naroda.“ – zaključuje Radić u dopisu.  

Pročitano 189 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija