NAJNOVIJE
"PAX ET BONUM" - 195 tisuća kuna za najmlađe

Humanitarna akcija „PAX ET BONUM“ s ciljem prikupljanja sredstava za obnovu objekta i nabavu opreme Dječjim vrtićima Vukovar 1 i 2 uspješno je privedena kraju te je upriličeno uručivanje novčanog dara.

(Četvrtak, 05 Prosinac 2019 12:44)
Na Županijskoj skupštini usvojen proračun za 2020. godinu

Na sjednici Županijske skupštine raspravljalo se o Proračunu Vukovarsko-srijemske županije za 2020. godinu koji se sastoji od prihoda u iznosu od 1 milijardu 307 milijuna i 511 tisuća kuna i rashoda od 1 milijardu 259 milijuna i 311 tisuća kuna.

(Četvrtak, 05 Prosinac 2019 12:09)
Radionice za poduzetnike o e-poslovanju

U Vinkovcima se održava trodnevna radionica za male i srednje poduzetnike pod nazivom Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja (E-BUSINESS), etapa II, a u okviru projekta e-Poslovanje Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije.

(Četvrtak, 05 Prosinac 2019 10:51)
Za programe nacionalnih manjina 42 milijuna kuna

Načini prijave za programe kulturne autonomije, tema je seminara za 200-tinjak predstavnike udruga i ustanova nacionalnih manjina održanoga u Zagrebu u organizaciji Savjeta za nacionalne manjine RH.

(Četvrtak, 05 Prosinac 2019 10:37)
Zlato, srebro i bronca s Prvenstva Hrvatske u karateu

Na održanom Prvenstvo Hrvatske u karateu za starije uzraste: kadeti, juniori i mlađi seniori u konkurenciji 120 natjecatelja iz 38 klubova, Karate klub Vukovar '91. nastupio je sa sedam natjecatelja u kategorijama kadeta i juniora, te su postigli sljedeće rezultate

1.mj Ivan Draganić, juniori ekipno, kao član ekipe Essekera

2.mj Ivan Draganić, juniori

3.mj juniorke ekipno u sastavu Asja Štalmajer, Ema Pendić i Ema Štalmajer

5.mj Karlo Jukić kadeti

7.mj Ema Pendić juniorke

Nastupili su još i Alen Rubčić te Ilaj Macura

(Četvrtak, 05 Prosinac 2019 09:19)
Godišnjica je pogibije hrvatskih branitelja u Komletincima

U Komletincima je obilježena 28.godišnjica velike bitke u kojoj su hrvatski branitelji slomili napade srpskoga neprijatelja i obranili istočnu granicu Hrvatske.

(Srijeda, 04 Prosinac 2019 15:22)
Predstavljen prekogranični projekt IT community region

Poticanje prekogranične suradnje IT stručnjaka u stjecanju znanja i sklapanju poslovnih dogovora kroz model klastera kao alata za rast poslovnih inicijativa, glavni je cilj novog prekograničnog projekta pod nazivom Creation and fostering of common cooperating cross-border IT entrepreneurial community - IT community region, čija je početna konferencija održana u Vukovaru.

(Srijeda, 04 Prosinac 2019 14:16)

Obilježena 26.obljetnica osnivanja 5.gardijske brigade Slavonski sokolovi

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

U vinkovačkoj vojarni 5. gardijske brigade „Slavonski sokolovi“ održana je središnja svečanost obilježavanja 26.obljetnice osnivanja slavne brigade po kojoj vojarna nosi ime. Među brojnim uzvanicima bili su i potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane RH Damir Krstičević te ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved Ujedno je obilježen i Dan kapelanije Sv. Krunice i Sv. Ivana Kapistrana. Kod spomenika poginulim pripadnicima 5. gardijske brigade položen je vijenac i upaljene svijeće, a svetu je misu predvodio mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij u RH.

-Želim se zahvaliti na svemu onome što su pripadnici ove brigade učinili za oslobađanje Slavonije i Hrvatske, a posebice obiteljima poginulih pripadnika te brigade. Hrvatska je vojska danas prožeta simbolima pobjedničkog Domovinskog rata, a jedan je od tih simbola i 5. gardijska brigada Sokolovi. Oni su bili ponos i udarna gardijska brigada i zato mi je drago da Hrvatska vojska ima bojnu Sokolova koja nastavlja tradiciju pobjedničke Hrvatske vojske. Oni su jamac mira i sigurnosti u Hrvatskoj. Drago mi je da Hrvatska vojska osnažuje odnos prema Domovinskom ratu i prema ovim vrhunskim postrojbama Hrvatske vojske - istaknuo je Krstičević.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved također je svim pripadnicima 5. gardijske brigade čestitao njihov dan, a posebno je zahvalio članovima obitelji 83 pripadnika gardijske brigade koji su život položili u obrani i oslobađanju Hrvatske. -Neizmjerna zahvala svim našim hrvatskim ratnim vojnim invalidima, svim preživjelim pripadnicima, čestitka i pripadnicima koji su danas u sustavu Hrvatske vojske. Ministarstvo obrane i Ministarstvo hrvatskih branitelja zajedno čuvaju pozitivne vrijednosti donesene iz Domovinskog rata u cilju stvaranja novih sposobnosti – istaknuo je Medved.

U okviru obilježavanja održan je i Dan otvorenih vrata vojarne, a svi zainteresirani mogli su pogledati taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme pripadnika Hrvatske vojske.  

Pročitano 539 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija