NAJNOVIJE
Što žele žene?

U organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra u Ružičkinoj kući u Vukovaru održano je besplatno predavanje na temu Što žele žene?, predstavljanje Kongresa poduzetnica 2019. - najvećeg poslovnog okupljanja žena u poduzetništvu jugoistočne Europe i druženje, a sve u cilju jačanja suradnje među ženama, međusobnog uvažavanja, rasvjetljavanja današnjeg položaja žena u hrvatskom društvu, posebice poduzetništvu kao i dokidanja diskriminacije uz učinkovitiju suradnju s muškarcima.

(Srijeda, 12 Prosinac 2018 18:50)
Na popisu najboljih liječnika RH i nekoliko s područja VSŽ

Portal najdoktor.com petu je godinu za redom objavio popis imena najboljih liječnica i liječnika na području RH, a na njemu se nalazi i nekoliko liječnika s područja  Vukovarsko-srijemske županije.

(Srijeda, 12 Prosinac 2018 14:53)
Predstavljen sustav umrežavanja informacija o poplavama

U Vukovaru je održana nacionalna konferencija Dobre prakse, inovacije i razvoj sustava od poplava.

(Srijeda, 12 Prosinac 2018 13:12)
Željko Đekić dobitnik Državne nagrade za humanitarni rad

Prigodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, održana je Svečana sjednica Odbora za  dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad u 2018. godini u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Zagrebu.

(Srijeda, 12 Prosinac 2018 10:56)
Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić s vukovarskim vrtićarcima

Đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit, Đuro Hranić nazočio je u Pastoralnom centru Sv. Bone u Vukovaru prigodnome programu kojega su upriličila djeca Dječjega vrtića Vukovar 1 sa svojim tetama.

(Utorak, 11 Prosinac 2018 19:31)
Održana večer poezije s prigodnim božićnim pjesmama

U okviru Adventa, u vukovarskoj je knjižnici održana večer poezije pod nazivom Ususret Božiću – Vukovarska književna pera u Gradskoj knjižnici Vukovar.

(Utorak, 11 Prosinac 2018 19:15)
U okviru akcije pod nazivom „Božićni poklon od Dubrovačko-neretvanske županije“ Vukovarsko-srijemska županija i ove godine dobila 10 tona mandarina

Dubrovačko-neretvanska županija po deveti je puta prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana Vukovarsko-srijemskoj županiji donirala 10 tona mandarina koje je prvom zamjeniku župana Damiru Barni ispred Caritasa Vukovarskog dekanata u Borovu naselju uručila zamjenica župana dubrovačko-neretvanskog  Žaklina Marević.

(Utorak, 11 Prosinac 2018 16:40)

Obilježena 26.obljetnica osnivanja 5.gardijske brigade Slavonski sokolovi

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

U vinkovačkoj vojarni 5. gardijske brigade „Slavonski sokolovi“ održana je središnja svečanost obilježavanja 26.obljetnice osnivanja slavne brigade po kojoj vojarna nosi ime. Među brojnim uzvanicima bili su i potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane RH Damir Krstičević te ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved Ujedno je obilježen i Dan kapelanije Sv. Krunice i Sv. Ivana Kapistrana. Kod spomenika poginulim pripadnicima 5. gardijske brigade položen je vijenac i upaljene svijeće, a svetu je misu predvodio mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij u RH.

-Želim se zahvaliti na svemu onome što su pripadnici ove brigade učinili za oslobađanje Slavonije i Hrvatske, a posebice obiteljima poginulih pripadnika te brigade. Hrvatska je vojska danas prožeta simbolima pobjedničkog Domovinskog rata, a jedan je od tih simbola i 5. gardijska brigada Sokolovi. Oni su bili ponos i udarna gardijska brigada i zato mi je drago da Hrvatska vojska ima bojnu Sokolova koja nastavlja tradiciju pobjedničke Hrvatske vojske. Oni su jamac mira i sigurnosti u Hrvatskoj. Drago mi je da Hrvatska vojska osnažuje odnos prema Domovinskom ratu i prema ovim vrhunskim postrojbama Hrvatske vojske - istaknuo je Krstičević.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved također je svim pripadnicima 5. gardijske brigade čestitao njihov dan, a posebno je zahvalio članovima obitelji 83 pripadnika gardijske brigade koji su život položili u obrani i oslobađanju Hrvatske. -Neizmjerna zahvala svim našim hrvatskim ratnim vojnim invalidima, svim preživjelim pripadnicima, čestitka i pripadnicima koji su danas u sustavu Hrvatske vojske. Ministarstvo obrane i Ministarstvo hrvatskih branitelja zajedno čuvaju pozitivne vrijednosti donesene iz Domovinskog rata u cilju stvaranja novih sposobnosti – istaknuo je Medved.

U okviru obilježavanja održan je i Dan otvorenih vrata vojarne, a svi zainteresirani mogli su pogledati taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme pripadnika Hrvatske vojske.  

Pročitano 265 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija