NAJNOVIJE
Nasukao se brod na Dunavu

Na pješčani sprud na Dunavu kod Vukovara nasukao se teretni brod Lovnica koji je plovio pod srpskom zastavom.

(Srijeda, 22 Svibanj 2019 14:32)
Dječja olimpijada održana u Vinkovcima

Na stadionu Cibalije u Vinkovcima održan je  Olimpijski  festival osnovnih škola Vukovarsko-srijemske županije.

(Srijeda, 22 Svibanj 2019 13:49)
Maturanti Quadrilom obilježili završetak srednjoškolskoga obrazovanja

Maturanti vukovarskih srednjih škola, Gimnazije, Ekonomske škole, Tehničke škole Nikole Tesle i Strukovne škole Marko Babić već tradicionalno su Norijadom obilježili kraj srednjoškolskoga obrazovanja.

(Srijeda, 22 Svibanj 2019 13:19)
U Lipovcu obilježena 26. obljetnica prve velike razmjene logoraša

Okupljanjem preživjelih logoraša u Lipovcu je u organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) obilježena 27. godišnjica prve velike razmjene ratnih zarobljenika, kada je po načelu „svi za sve“ razmijenjeno 288 logoraša.

(Srijeda, 22 Svibanj 2019 13:15)
RH darovala Gradu Vukovaru još jednu nekretninu

Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisali su u  Gradskoj vijećnici Ugovor o darovanju nekretnine.

Republika Hrvatska  darovala je Gradu Vukovaru nekretninu vrijednosti 2,8 milijuna kuna koju je namijenio za izgradnju Poljoprivredno – prehrambenog centra „Agro Vukovar“, a koji će služiti finalizaciji poljoprivrednih proizvoda. Riječ je o nekretnini na Sajmištu, površine 52.000 četvornih metara.

Ministar Marić tom je prigodom naglasio kako je najvažnije što će se ovim ugovorom darovana nekretnina staviti u funkciju.
-Imovina je klica života, a još uz to ako je u funkciji poljoprivrede koja je također najvažnija za revitalizaciju života onda je još i važnija. Veselimo se svakom projektu Grada Vukovara i gradonačelnika Penave kojega možemo poduprijeti jer on znači nove investicije, nova zapošljavanja i obnovu života grada Vukovara – naglasio je ministar Marić.

Gradonačelnik Penava zahvalio je ministru na kvalitetnoj suradnji i predaji nekretnina, naglasivši kako građani Vukovara uistinu od njih imaju koristi.
-Zahvaljujem ministru i Vladi RH na darovanoj nekretnini i nadam se da ćemo vrlo brzo uspjeti povući sredstva iz EU fondova kako bismo izgradili Poljoprivredno – prehrambeni centar „Agro Vukovar“  na zadovoljstvo svih stanovnika Vukovara i okolice – rekao je gradonačelnik pojasnivši kako je riječ o centru u kojem će se poljoprivrednicima omogućiti stvaranje dodatnih vrijednosti, odnosno obrađivati proizvode, pakirati, skladištiti i analizirati
ih, a predviđeno je i 7 proizvodnih hala za najam po povlaštenoj cijeni.

U proteklih godinu i pol RH je Gradu Vukovaru darovala  7 nekretnina ukupne vrijednosti 113 milijuna kuna.

(Utorak, 21 Svibanj 2019 15:17)
U Lovasu iduće godine grade Spomen područje Minsko polje

U Lovasu je otvorena izložba radova pristiglih na likovni i arhitektonsko-urbanističko-krajobrazni natječaj za izradu idejnoga rješenja Spomen područja Minsko polje sa spomenikom i interpretacijskim centrom u Lovasu.

(Utorak, 21 Svibanj 2019 14:59)
Na Olajnici 172 nova parkirna mjesta

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojima zamjenicima Ivanom Mujkić i Marijanom Pavličekom otvorio je novo izgrađeno parkiralište u naselju Olajnica.

(Utorak, 21 Svibanj 2019 14:26)

Obilježena 26.obljetnica osnivanja 5.gardijske brigade Slavonski sokolovi

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

U vinkovačkoj vojarni 5. gardijske brigade „Slavonski sokolovi“ održana je središnja svečanost obilježavanja 26.obljetnice osnivanja slavne brigade po kojoj vojarna nosi ime. Među brojnim uzvanicima bili su i potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane RH Damir Krstičević te ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved Ujedno je obilježen i Dan kapelanije Sv. Krunice i Sv. Ivana Kapistrana. Kod spomenika poginulim pripadnicima 5. gardijske brigade položen je vijenac i upaljene svijeće, a svetu je misu predvodio mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij u RH.

-Želim se zahvaliti na svemu onome što su pripadnici ove brigade učinili za oslobađanje Slavonije i Hrvatske, a posebice obiteljima poginulih pripadnika te brigade. Hrvatska je vojska danas prožeta simbolima pobjedničkog Domovinskog rata, a jedan je od tih simbola i 5. gardijska brigada Sokolovi. Oni su bili ponos i udarna gardijska brigada i zato mi je drago da Hrvatska vojska ima bojnu Sokolova koja nastavlja tradiciju pobjedničke Hrvatske vojske. Oni su jamac mira i sigurnosti u Hrvatskoj. Drago mi je da Hrvatska vojska osnažuje odnos prema Domovinskom ratu i prema ovim vrhunskim postrojbama Hrvatske vojske - istaknuo je Krstičević.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved također je svim pripadnicima 5. gardijske brigade čestitao njihov dan, a posebno je zahvalio članovima obitelji 83 pripadnika gardijske brigade koji su život položili u obrani i oslobađanju Hrvatske. -Neizmjerna zahvala svim našim hrvatskim ratnim vojnim invalidima, svim preživjelim pripadnicima, čestitka i pripadnicima koji su danas u sustavu Hrvatske vojske. Ministarstvo obrane i Ministarstvo hrvatskih branitelja zajedno čuvaju pozitivne vrijednosti donesene iz Domovinskog rata u cilju stvaranja novih sposobnosti – istaknuo je Medved.

U okviru obilježavanja održan je i Dan otvorenih vrata vojarne, a svi zainteresirani mogli su pogledati taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme pripadnika Hrvatske vojske.  

Pročitano 421 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija