Ispiši ovu stranicu

Izaslanstva Županije i Grada položila vijence i upalila svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata

Izaslanstva Županije i Grada položila vijence i upalila svijeće Izaslanstva Županije i Grada položila vijence i upalila svijeće Foto: R. Rac

Izaslanstva Županije i Grada predvođena županom Božom Galićem i zamjenikom gradonačelnika Vukovara Marijanom Pavličekom položila su vijence i upalila su svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata uoči Dana neovisnost Republike Hrvatske koji se obilježava u ponedjeljak 8. listopada. 

Župan Galić istaknuo je kako se na ovaj dan prisjećamo povijesne i jednoglasne odluke Hrvatskoga sabora o raskidu svih državno pravnih sveza s bivšom SFRJ. Nažalost, stvaranje moderne hrvatske države nije proteklo u miru, već je na Hrvatsku izvršena agresija. 

02 ZUPANIJA KRIZ

- Upravo zato došli smo se pokloniti žrtvi koju su podnijeli hrvatski branitelji bez kojih zasigurno ne bi bilo niti samostalne, suverene i neovisne Republike Hrvatske. Oni su ti koji su u temelje ove države ugradili ono najvrjednije - svoje živote, a na nam je da na tim temeljima gradimo bolju Hrvatsku - rekao je župan Galić.

Vukovarski dogradonačelnik Marijan Pavliček je podsjetio kako je odluka hrvatskoga Sabora od 8. listopada 1991. godine značila da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više kao takva ne postoji.

03 GRAD KRIZ

- Dan neovisnosti RH je usprkos odluci hrvatskoga Sabora o raskidu državnopravnih sveza s bivšom državom morao biti potvrđen u krvavom Domovinskom ratu koji nam je bio nametnut od strane velikosrpske agresije. Upravo ovdje u Vukovaru udareni su suvereni temelji moderne Hrvatske i zato smo se došli pokloniti svima onima koji su dali svoj život za našu Hrvatsku - rekao je Pavliček dodajući kako je upravo na nama da svojim poštenim radom nastojimo što kvalitetnije izgraditi ovo društvo upravo onako kako su to željeli oni koji počivaju na ovom groblju.  

Vijence su još položila i svijeće upalila izaslanstva PU vukovarsko-srijemske i Glavnog stožera Oružanih snaga te županijska i gradska Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata.

Pročitano 964 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac