NAJNOVIJE
Što žele žene?

U organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra u Ružičkinoj kući u Vukovaru održano je besplatno predavanje na temu Što žele žene?, predstavljanje Kongresa poduzetnica 2019. - najvećeg poslovnog okupljanja žena u poduzetništvu jugoistočne Europe i druženje, a sve u cilju jačanja suradnje među ženama, međusobnog uvažavanja, rasvjetljavanja današnjeg položaja žena u hrvatskom društvu, posebice poduzetništvu kao i dokidanja diskriminacije uz učinkovitiju suradnju s muškarcima.

(Srijeda, 12 Prosinac 2018 18:50)
Na popisu najboljih liječnika RH i nekoliko s područja VSŽ

Portal najdoktor.com petu je godinu za redom objavio popis imena najboljih liječnica i liječnika na području RH, a na njemu se nalazi i nekoliko liječnika s područja  Vukovarsko-srijemske županije.

(Srijeda, 12 Prosinac 2018 14:53)
Predstavljen sustav umrežavanja informacija o poplavama

U Vukovaru je održana nacionalna konferencija Dobre prakse, inovacije i razvoj sustava od poplava.

(Srijeda, 12 Prosinac 2018 13:12)
Željko Đekić dobitnik Državne nagrade za humanitarni rad

Prigodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, održana je Svečana sjednica Odbora za  dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad u 2018. godini u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Zagrebu.

(Srijeda, 12 Prosinac 2018 10:56)
Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić s vukovarskim vrtićarcima

Đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit, Đuro Hranić nazočio je u Pastoralnom centru Sv. Bone u Vukovaru prigodnome programu kojega su upriličila djeca Dječjega vrtića Vukovar 1 sa svojim tetama.

(Utorak, 11 Prosinac 2018 19:31)
Održana večer poezije s prigodnim božićnim pjesmama

U okviru Adventa, u vukovarskoj je knjižnici održana večer poezije pod nazivom Ususret Božiću – Vukovarska književna pera u Gradskoj knjižnici Vukovar.

(Utorak, 11 Prosinac 2018 19:15)
U okviru akcije pod nazivom „Božićni poklon od Dubrovačko-neretvanske županije“ Vukovarsko-srijemska županija i ove godine dobila 10 tona mandarina

Dubrovačko-neretvanska županija po deveti je puta prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana Vukovarsko-srijemskoj županiji donirala 10 tona mandarina koje je prvom zamjeniku župana Damiru Barni ispred Caritasa Vukovarskog dekanata u Borovu naselju uručila zamjenica župana dubrovačko-neretvanskog  Žaklina Marević.

(Utorak, 11 Prosinac 2018 16:40)

Izaslanstva Županije i Grada položila vijence i upalila svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata

Izaslanstva Županije i Grada položila vijence i upalila svijeće Izaslanstva Županije i Grada položila vijence i upalila svijeće Foto: R. Rac

Izaslanstva Županije i Grada predvođena županom Božom Galićem i zamjenikom gradonačelnika Vukovara Marijanom Pavličekom položila su vijence i upalila su svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata uoči Dana neovisnost Republike Hrvatske koji se obilježava u ponedjeljak 8. listopada. 

Župan Galić istaknuo je kako se na ovaj dan prisjećamo povijesne i jednoglasne odluke Hrvatskoga sabora o raskidu svih državno pravnih sveza s bivšom SFRJ. Nažalost, stvaranje moderne hrvatske države nije proteklo u miru, već je na Hrvatsku izvršena agresija. 

02 ZUPANIJA KRIZ

- Upravo zato došli smo se pokloniti žrtvi koju su podnijeli hrvatski branitelji bez kojih zasigurno ne bi bilo niti samostalne, suverene i neovisne Republike Hrvatske. Oni su ti koji su u temelje ove države ugradili ono najvrjednije - svoje živote, a na nam je da na tim temeljima gradimo bolju Hrvatsku - rekao je župan Galić.

Vukovarski dogradonačelnik Marijan Pavliček je podsjetio kako je odluka hrvatskoga Sabora od 8. listopada 1991. godine značila da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više kao takva ne postoji.

03 GRAD KRIZ

- Dan neovisnosti RH je usprkos odluci hrvatskoga Sabora o raskidu državnopravnih sveza s bivšom državom morao biti potvrđen u krvavom Domovinskom ratu koji nam je bio nametnut od strane velikosrpske agresije. Upravo ovdje u Vukovaru udareni su suvereni temelji moderne Hrvatske i zato smo se došli pokloniti svima onima koji su dali svoj život za našu Hrvatsku - rekao je Pavliček dodajući kako je upravo na nama da svojim poštenim radom nastojimo što kvalitetnije izgraditi ovo društvo upravo onako kako su to željeli oni koji počivaju na ovom groblju.  

Vijence su još položila i svijeće upalila izaslanstva PU vukovarsko-srijemske i Glavnog stožera Oružanih snaga te županijska i gradska Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata.

Pročitano 193 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija