Ispiši ovu stranicu

Župan Galić priredio prijem za učitelje

Svjetski dan učitelja proglasio je UNESCO Svjetski dan učitelja proglasio je UNESCO Foto: Marija Molnar

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5.listopada kako bi se istaknula važnost rada svih učitelja i nastavnika te njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini. U Vukovaru je obilježen u palači Srijem gdje je župan vukovarsko-srijemski Božo Galić upriličio svečano primanje za ravnatelje srednjih i osnovnih škola s područja naše županije.

Galić je istaknuo kako je i ove godine pozvao učitelje da im se zahvali na svemu onome što čine za djecu.

-Želim im se zahvaliti na predanom i odgovornom radu i na onome što daju našim učenicima koje odgajaju uz njihove roditelje. Nama je bitno da osnovnim i srednjim školama stvorimo uvjete za što bolji rad i da se približimo europskim i svjetskim standardima u stvaranju boljitka za ovaj naš kraj. Želimo djeci da budu dobri učenici i studenti, da završe fakultete i ostanu ovdje te stvaraju bolju budućnost za sve nas – rekao je Galić.

Ravnateljica vukovarske OŠ Dragutina Tadijanovića i voditeljica županijskog stručnog vijeća ravnatelja osnovnih škola Vukovarsko-srijemske županije Lidija Miletić naglasila je kako su učitelji uz roditelje najvažnija karika u odgoju djece kako bi postali odgovorni članovi zajednice.

-Svaki roditelj učitelju povjerava ono što mu je najvažnije a to je njegovo dijete. Važno je povjerenje između roditelja i učitelja. Učitelji su tu da budu roditeljima partner da zajedno s roditeljima odgoje i obrazuju djecu, da iz njih izvuku najbolje i da jednog dana postanu vrijedni članovi zajednice. Važno je da se djecu obrazuje i odgaja u duhu povjerenja i suradnje između roditelja i škole – naglasila je Miletić.

Svjetski dan učitelja proglasio je UNESCO 1994. godine, a obilježava se u više od 100 zemalja svijeta.

Pročitano 489 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar