Ispiši ovu stranicu

U tijeku su Dani obrane i dani općine Nuštar

Središte Nuštra Središte Nuštra Foto: arhiva HRV

U općini Nuštar u tijeku je program obilježavanja Dana obrane i dana općine Nuštar, koji traje do 7. listopada. 

Dani obrane i dani općine Nuštar u znaku su sjećanja na početak listopada 1991. godine i za ovu općinu najteže dane Domovinskoga rata, sjećanja na sve koji su na području općine Nuštar branili Hrvatsku te posebice na poginule i nestale hrvatske branitelje i mještane koji su stradali kao civilne žrtve.

Stradavanja u Domovinskome ratu prisjetili su se i mještani Marinaca i Cerića.  Nemoćni pred višestruko nadmoćnijim neprijateljem, Jugoslavenskom narodnom armijom potpomognutom drugim oružanim formacijama iz Srbije i naoružanim pobunjenim pripadnicima srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, 1. listopada okupirani su Marinci, a 2. listopada Cerić.

Unatoč žestokim napadima, tijekom kojih je agresor dva puta uspio ući u Nuštar, 3. i 5. listopada, zahvaljujući herojskoj obrani hrvatskih branitelja, Nuštar je ostao slobodan, a u znak sjećanja na presudnu bitku za Nuštar 5. listopada slavi se kao Dan općine Nuštar. Ove godine na taj dan u središtu mjesta bit će svečano otkriven Spomenik obrani Nuštra.

Pročitano 890 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac