Ispiši ovu stranicu

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Dan umirovljenika proslavljen uz druženje i ples Dan umirovljenika proslavljen uz druženje i ples Foto: Valerija Lozančić

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, 1. listopada,  Grad Vukovar organizirao je u središtu grada druženje uz tamburašku glazbu  i domjenak za osobe treće životne dobi, odnosno korisnike domova za starije i nemoćne, članove umirovljeničkih udruga te sve ostale umirovljenike.

Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba  na ovakav način inicirao je Upravni odjel za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo kako bi otvorili još jednu od mogućnosti koja će osigurati sudjelovanje osoba treće životne dobi u društvu u skladu s njihovim potrebama i mogućnostima. U organizaciju su se uključili i Dom zdravlja Vukovar, Gradsko društvo Crvenog križa te Dječji vrtić Vukovar 1 tako da su sugrađani treće životne dobi  osim što su uživali u glazbi TS Allegro i prigodnom programu vrtićanaca, mogli i besplatno izmjeriti tlak i šećer u krvi te dobiti informativne letke.

-Ovim smo neformalnim druženjem obilježili Međunarodni dan starijih osoba. Riječ je o samo još jednom znaku pažnje kojim Grad Vukovar osobama treće životne dobi poručuje kako misli i brine o njima, iako je puno važnija činjenica da Grad Vukovar to čini kroz cijelu godinu počevši od besplatnog gradskog prijevoza, božićnica, uskrsnica, izleta u Bizovac,  rekla je zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić.

 

Umirovljenici proslava2


Sugrađani treće životne dobi lijepo su se zabavili, a Gradu je u ime svih zahvalio predsjednik Udruge umirovljenika grada Vukovara Andrija Biro.

Na obilježavanju Međunarodnog dana starijih osoba bili su korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Vukovar, Udruge umirovljenika "Zapadni Srijem" - podružnica Borovo naselje, Udruge umirovljenika „Vukovar novi", Hrvatske udruga umirovljenika i invalida rada grada Vukovara te Doma za stare i nemoćne Primum i Doma Magnolija.

Pročitano 776 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić