Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru se po prvi puta održava Oktoberfest

Vukovarski Oktoberfest otvorio je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček Vukovarski Oktoberfest otvorio je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček Foto: Valerija Lozančić

Lions klub Vukovar, Udruga Nijemaca i Austrijanaca grada Vukovara i Grad Vukovar organizirali su u okviru  11. Vukovarskog etno sajma  po prvi puta manifestaciju pod nazivom „ Vukovar Oktoberfest“.   

U programu manifestacije sudjeluje 10 plesnih i pjevačkih zborova  njemačke nacionalne manjine iz Hrvatske, Mađarske, Srbije i Rumunjske, a svoje je proizvode izložilo i 7 proizvođača piva.  

Vukovarski Oktoberfest otvorio je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček poželjevši svima dobrodošlicu i dobru zabavu. 
-Drago mi je što je u naš grad došlo 7 proizvođača piva koji nude svoje proizvode. Vjerujem da će to postati tradicija i da će privući još više posjetitelja u naš grad, a nadam se da će i naši sugrađani uživati u vrhunskim pivima, rekao je Pavliček.

 Ova međunarodna kulturna i humanitarna manifestacija osmišljena je kao cjelodnevni festivalski program u cilju predstavljanja njemačke tradicije i kulture. Za posjetitelje su na gradskom trgu  postavljeni štandovi s pripremljenim delicijama njemačke  i domaće kuhinje, a brojni proizvođači piva prodaju ga po promotivnoj cijeni od 10 kuna.

Predsjednica Udruge Nijemaca i Austrijanaca grada  Vukovara Dara Mayer zahvalila je Lionsima što su  im pomogli ostvariti ideju.

-Ovo je način da prikažemo što mi imamo, a imamo jako puno kvalitetnih proizvoda  i u gradu i u okolnim mjestima. Naš je zadatak da našim aktivnostima prezentiramo naše kvalitetne proizvode i pomognemo im  da pronađu kupce, rekla je predsjednica Lions kluba Vukovar dr. Mirjana Semenić Rutko.

U okviru Etno sajma uz Oktoberfest održava se i manifestacija Okusi Hrvatske na kojoj brojni obrtnici iz svih krajeva Hrvatske predstavljaju svoje autohtone prehrambene proizvode  i raznolika domaća jela.

Tijekom manifestacije igraju se i nagradne igre iznenađenja, a u 20:30 sati nastupa Leteći odred.  

Cjelokupni prihod od manifestacije bit će doniran osobama u potrebi, udruzi "fra Mladen Hrkać", koja pomaže osobama sa zdravstvenim poteškoćama i njihovim obiteljima koje dolaze u Zagreb na liječenje te  Udruzi slijepih i slabovidnih osoba VSŽ, podružnica Vukovar.

Pročitano 1274 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić