Ispiši ovu stranicu

Predstavljen projekt „Na leđima konja do nove budućnosti“

Partneri u projektu Partneri u projektu Foto: Valerija Lozančić

Konjički klub Dunavski raj iz Vukovara  predstavio je na konferenciji za novinare EU projekt  „Na leđima konja do nove budućnosti“. Nositelj projekta je Konjički klub Dunavski raj, a partneri su mu Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica Vukovar i Lokalna akcijska grupa Srijem.

U projektu sudjeluje 20 osoba s intelektualnim teškoćama, članova Udruge Golubica u dobi od 18 do 50 godina s ciljem da se osobe s intelektualnim teškoćama što bolje i uspješnije integriraju u društvo te postanu konkurentnije na tržištu rada.
U okviru projekta provest će se procjene u funkciji zapošljavanja i radionice samoodređenja, praktična obuka za rad u konjogojstvu te aktivnosti umrežavanja s poslodavcima  i diseminacije primjera dobre prakse.

- Kroz projekt ćemo provoditi praktičnu obuku za rad u konjogojstvu kreiranu po njihovoj mjeri, u skladu sa stvarnim potrebama poslodavaca za zapošljavanjem kvalificirane radne snage u zanimanjima poljoprivrede i konjogojstva na području Vukovarsko-srijemske županije. Time ćemo povećati potrebne radne i socijalne kompetencije osoba s intelektualnim teškoćama za uključivanje na tržište rada. Konkretne aktivnosti u konjičkom klubu počinju u studenom, a među ostalim obuhvaća rad s konjima – potkivanje i orezivanje kopita, učenje jahaćih vještina, održavanje unutarnjih i vanjskih prostora, hranjenje i pojenje konja… rekla je voditeljica projekta Andrijana Vidaković.

Ivana Azenić Dubravčić, predsjednica Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica Vukovar rekla je kako imaju višegodišnju suradnju s Konjičkim klubom  Dunavski raj jer njihovi korisnici odlaze na terapijsko jahanje pa su zavoljeli konje i zainteresirani su za sudjelovanje u projektu.

-Naša uloga u ovom partnerstvu je povezivanje ruralnih područja, odnosno konjogojskih udruga s ciljanim korisnicima. Mi smo ta spona između budućih poslodavaca i ciljane skupine, rekao je Albert Varga, voditelj LAG-a Srijem.

Projekt je vrijedan 887.343 kune i u potpunosti ga financira EU, a provodi se u razdoblju od 20 mjeseci, od 1. 9. 2018. do 30. 4. 2020. Organizacija konferencije sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda.

Denis Zeko, predsjednik Konjičkog kluba Dunavski raj naglasio je kako su osnovani 2007.godine te da je ovo treći projekt Konjičkog kluba koji se financira sredstvima EU.

Pročitano 1022 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić