Ispiši ovu stranicu

Završene 53. Vinkovačke jeseni

Više od 4.000 zaljubljenika u hrvatski izvorni folklor iz 70-tak folkornih skupina iz svih krajeva Hrvatske prodefiliralo je ulicama Vinkovaca u svečanom mimohodu 53. Vinkovačkih jeseni, predstavivši kroz pjesmu i ples te narodne nošnje, sve bogatstvo hrvatske narodne baštine. Sudionike svečanog mimohoda u kojem je sudjelovalo i 30 zaprega te 20 konjanika pozdravio je i predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je mimohod gledao sa pozornice na Trgu bana Josipa Šokčevića zajedno s ostalim uzvanicima.

-Vinkovačke jeseni i ovaj veliki skup folklora predstavljaju za sve nas jednu veliku prigodu da osvijestimo našu kulturu, baštinu, tradiciju, vjeru i sve ono što nas čini ponosnim Hrvatima, Slavoncima, Šokcima, istaknuo je premijer Plenković.

Nakon što su svi fokloraši prošli središnjom pozornicom, a gradskim ulicama protutnjale i zaprege te prošli konjanici na konjima, zaplesalo se veliko šokačko kolo kojim je odaslana i najljepša slika iz Vinkovaca, slika hrvatskog zajedništva.

Sinoć, nakon posljednjeg, trećeg dijela Državne smotre izvornog hrvatskog folklora, predsjednik organizacijskog odbora i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić zatvorio je ovogodišnje Vinkovačke jeseni. 

Pročitano 711 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić