Ispiši ovu stranicu

Šoljić: Dajemo podršku Ivanu Penavi, to je pitanje svih nas!

Franjo Šoljić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara Franjo Šoljić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara Foto: arhiva HRV

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, ali i udruge okupljene oko koordinacije s područja cijele županije, u svojim dosadašnjim obraćanjima hrvatskoj javnosti tijekom 2018. godine u dva navrata su skrenule pozornost na učinkovitost, odnosno neučinkovitost i tromost sustava vezano za ne rješavanje ratnog zločina na području cijele bivše općine Vukovar, te današnje županije Vukovarsko - srijemske.

"Sukladno Statutu Koordinacije imamo obvezu i dužnost voditi brigu i skrb o obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i stradalnika ,tako i u ovom slučaju dajemo  potporu inicijativi gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi o održavanju mirnog i apolitičnog prosvjeda 13. listopada 2018. godine u Vukovaru vezano na temu šutnje institucija hrvatskog društva u procesuiranju ratnog zločina kao i odgovornih osoba koje su isti počinile na području Vukovara i cijele Vukovarsko- srijemske županije ." - navodi u otvorenome pismu medijima Franjo Šoljić , predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara.

Dodao je kako "ne smijemo i nećemo zaboraviti žrtvu Vukovara, Bogdanovaca, Berka,Bapske, Lovasa,Tovarnika, Tompojevaca , Mikluševaca, Čakovaca, Nuštra, Cerića, Škabrnje kao i svih počinjenih zločina u Lici, zadarskom zaleđu, kao i sve žrtve u Domovinskom obrambenom ratu. To nije pitanje branitelja ili braniteljskih udruga, to je pitanje svih nas, pitanje ljudskosti i čovječnosti, pitanje Vlade RH, DORH-a, i svih drugih državnih institucija koje hrvatski narod plaća."

"Također želimo još jednom napomenuti kao branitelji, ali i ljudi koji se svakodnevno susreću s problematikom ratnog zločina, da je razdoblje od 27 godina predugo, a jako je malo ili gotovo ništa učinjeno na području cijele Hrvatske u smislu rješavanja  ratnog zločina." -naveo je Šoljić u otvorenom pismu medijima.

Pročitano 2274 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac