Ispiši ovu stranicu

Humanitarna utakmica za borbu protiv nasilja nad ženama

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama 22.rujna, obilježava se u Republici Hrvatskoj od 2004. godine u spomen na tri ubijene žene na Općinskome sudu u Zagrebu. Na taj dan 1999. godine tijekom brakorazvodne parnice, Mato Oraškić ubio je u sudnici suprugu Gordanu Oraškić, njezinu odvjetnicu Hajru Prohić i sutkinju Ljlijanu Hvalec, a ranio zapisničarku Stanku Cvetković. Osuđen je na maksimalnih 40 godina zatvorske kazne.

Tim povodom Sigurna kuća Vukovarsko-srijemske županije u suorganizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije te potporu Grada Vukovara organizira humanitarnu nogometnu utakmicu između HNK Vukovar 1991. i HNK Mitnica koja će biti održana 19.rujna s početkom u 16,30 na stadionu HNK Mitnica u spomen na sve žrtve obiteljskoga nasilja.

-Zahvaljujemo klubovima što su se odazvali ovoj akciji tijekom koje ćemo prikupljati dobrovoljne priloge za rad Sigurne kuće Vukovarsko-srijemske županije te naravno našim suorganizatorima i podupirateljima. Građane i građanke pozivamo da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj te da zajednički utječemo na širenje svijesti o ovoj problematici i damo svoj doprinos borbi protiv nasilja nad ženama - istaknula je Ivana Sučić, voditeljica programa Pružanje egzistencijalne zaštite i psihosocijalne podrške ženam žrtvama nasilja i njihovoj djeci u Vukovarsko-srijemskoj županiji – udruga B.a.b.e.

 

 

Pročitano 1165 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar