NAJNOVIJE
U Vukovaru simpozij o palijativnoj skrbi

U Hrvatskome domu Vukovar svečano je počeo treći dvodnevni simpozij palijativne skrbi s temom Bol - peti vitalni znak - palijativna skrb u službi svladavanja patnje.

(Četvrtak, 18 Listopad 2018 19:32)
Oršulić: Moja ratna priča

Povodom Mjeseca hrvatske knjige i Dana Matice hrvatske u Gradskoj knjižnici Vukovar predstavljena je knjiga Moja ratna priča autorice liječnice dr. Vesne Oršulić iz Nove Gradiške.

(Četvrtak, 18 Listopad 2018 19:30)
Obilježena 27. obljetnica stradanja mještana Lovasa u minskom polju

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja mještani Lovasa prisjetili su se 18. listopada 1991. godine, kada su pripadnici bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi nakon okupacije mjesta izdvojili skupinu od 51 mještana i natjerali ih u minsko polje, pri čemu je poginula 21 osoba, 14 ih je ranjeno, a za zločine dosad nitko nije odgovarao. 

(Četvrtak, 18 Listopad 2018 16:47)
Turistička valorizacija tematskih i kulturnih ruta

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice grada Vukovara, Hrvatske udruge za turističke i kulturne rute – Tur kultur te Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj – Klub članova selo u Vukovaru se održava dvodnevna edukacija na temu Turistička valorizacija tematskih i kulturnih ruta.

(Četvrtak, 18 Listopad 2018 15:02)
U Vinkovcima traje kongres pod nazivom Učimo na iskustvima

Od 18.do 21.listopada u Vinkovcima se održava 22.kongres Hrvatske udruge djelatnika hitne medicinske pomoći (HUDHMP) s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom Učimo na iskustvima. Kongres je okupio djelatnike hitne medicinske pomoći iz cijele Hrvatske i inozemstva, a održava se pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar -Kitarović.

(Četvrtak, 18 Listopad 2018 13:04)
Proširuje se vrtić u Nuštru

Godinama je zbog nedostatka mjesta 30-tak Nuštaraca moralo upisivati svoju djecu u vinkovačke vrtiće, međutim sada je potpisan Ugovor o dogradnji predškolske ustanove Vrtuljak u Nuštru između načelnika općine Nuštar Hrvoja Drinovca i direktora tvrtke Planum-građenje iz Vukovara Đure Bamburača pa će mali Nuštarci vrtićke dane provoditi u svome mjestu. Investicija je vrijedna 1.594.000,00 kuna plus PDV, projekt je prošao na natječaju Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a Općina Nuštar ga sufinancira s 200 tisuća kuna.

(Četvrtak, 18 Listopad 2018 11:42)
Željko Sabo novi je predsjednik Županijske organizacije SDP-a

Novoimenovani predsjednik Županijske organizacije SDP-a je Željko Sabo.

(Četvrtak, 18 Listopad 2018 11:42)

Tvrtka 2 Boots planira daljnja zapošljavanja

Tvrtka 2 Boots planira daljnja zapošljavanja Foto: Valerija Lozančić

U Poduzetničkom inkubatoru BIC Vukovar od lipnja posluje tvrtka 2Boots koja se bavi proizvodnjom pletenih i kukičanih tkanina, a zapošljava 15 djelatnika. Tvrtku je posjetila zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić.

Zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić  obišle su tvrtku 2Boots d.o.o. g u pratnji direktorice Martine Hruškove. Tvrtka je osnovana u veljači ove godine, a od lipnja se nalazi u Poduzetničkom inkubatoru BIC Vukovar. Bavi se proizvodnjom pletenih i kukičanih tkanina i trenutno zapošljava 15 djelatnika.
Zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić naglasila je koliko je za grad Vukovar važna svaka novootvorena tvrtka i novo radno mjesto te da su otvoreni za sve nove investitore.
-Svaka je tvrtka izuzetno važna za grad Vukovar jer svaka novootvorena tvrtka znači radna mjesta, a prvenstveni je i najvažniji cilj ove Gradske uprave upravo otvaranje novih radnih mjesta. Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje broj zaposlenih na području grada Vukovara kontinuirano raste. Evo, od ljeta smo otvorili nekoliko tvrtki. Grad Vukovar je uistinu otvoren prema svim zainteresiranim investitorima. I ova tvrtka prima potporu Grada kroz subvencioniranu cijenu zakupa prostora. Nadam se da ćemo do kraja godine imati još bar nekolikonovih tvrtki, istaknula je Mujkić.

Prema riječima direktorice tvrtke Martine Hruškove već osam godina surađuju s tvrtkom Vukovar tekstil, a tvrtka djeluje i surađuje s poznatim klijentima diljem svijeta kao što su primjerice Balenciaga, Gucci  i Stella Mccartney. Sva proizvedena roba izvozi se u Italiju.
-Zbog povećanja obima posla i klijenata koji su zainteresirani za naše proizvode, planiramo zaposliti još 10 do 15 djelatnika, rekla je Hruškova.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić  rekla je kako u BIC-u posluje 30-ak tvrtki, a zaposleno je oko 150 osoba.

Pročitano 372 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija