NAJNOVIJE
Grad Vukovar i predstavnici Hrvatske vojske obilježili Dan državnosti RH

Povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata počast svima onima koji su svoj život utkali u oltar Domovine te omogućili samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odalo je izaslanstvo Grada Vukovara i pripadnici Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman".

(Utorak, 25 Lipanj 2019 13:03)
Polaganjem vijenaca i svečanim prijemom Županija obilježila Dan državnosti RH

Povodom obilježavanja 25. lipnja - Dana državnosti Republike Hrvatske izaslanstvo  Vukovarsko-srijemske županije i Policijske uprave vukovarsko-srijemske položilo je vijence i upalilo svijeće podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata. Svijeću su upalili i predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga.

(Utorak, 25 Lipanj 2019 12:56)
Čestitamo Dan državnosti Republike Hrvatske

U Hrvatskoj se danas obilježava Dan državnosti. Državni blagdan kojim se obilježava povijesna odluka Sabora donesena 25. lipnja 1991. godine.

Povijesnoj odluci Hrvatskoga sabora o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika donesenoj 25. lipnja 1991. prethodila je odluka građana Republike Hrvatske iskazana referendumom, koji je održan 19. svibnja, 1991. godine. Više od 93 posto građana izjasnilo se za samostalnost Hrvatske. Sabor je tako 25.lipnja, na današnji dan prije 28 godina donio i odluku o suverenosti i samostalnosti Hrvatske.Tom odlukom se utvrdilo da “ovim činom Republika Hrvatska pokreće postupak razdruživanja od drugih republika i SFRJ. Republika Hrvatska pokreće postupak za međunarodno priznavanje”. Na istoj je sjednici Sabor donio i Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske.

- Objavljujem cijelome svijetu suverenu volju hrvatskoga naroda i svih građana Republike da se današnjim danom RH proglašuje samostalnom i suverenom državom- rekao je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman. 
Međunarodna zajednica nije odmah prihvatila raspad Jugoslavije, te je cijeloj bivšoj Jugoslaviji nametnula embargo na uvoz oružja, a s obzirom na vojnu premoć tadašnje JNA, to je značilo prepuštanje Hrvatske i Slovenije na milost i nemilost velikosrpskoj agresiji.

Svim čitateljima portala hrv.hr, slušateljima HRV-a i čitateljima Vukovarskih novina čestitamo Dan državnosti Republike Hrvatske.    

(Utorak, 25 Lipanj 2019 11:53)
Četvrti Dani smijeha u Vukovaru

Od 25. do 29. lipnja u Hrvatskom domu Vukovar održat će se Dani smijeha. Na toj manifestaciji, koja se u organizaciji Hrvatskog doma Vukovar održava četvrti put, gostovat će pet izvrsnih komedija.
Program:
25.6. HNK Mostar: SVIRAJ TO PONOVNO, SAM
26.6. Histrion: TAJKUNI
27.6. Hit teatar: METODA ZA BRAK
28.6. KNAP: KAKO UBITI SUPRUGU ILI SUPRUGA BEZ SUVIŠNOG ZAŠTO
29.6. Teatroman/Kerempuh: 5ŽENA.COM
Manifestacija je dijelom financirana sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Županije vukovarsko-srijemske.

(Ponedjeljak, 24 Lipanj 2019 18:00)
Dječja folklorna skupina HKGD “DUNAV“ i ove godine najbolja na Županijskoj smotri dječjeg folklora

Dječja folklorna skupina HKGD“DUNAV“  i ove je godine najbolja na Županijskoj smotri dječjeg folklora.

(Ponedjeljak, 24 Lipanj 2019 17:54)
U Vukovaru se nastavlja suzbijanje komaraca

Veterinarska stanica Vukovar d.o.o. obavljat će  tretman suzbijanja komaraca sa zemlje i zraka na području Grada Vukovara, Sotina i Lipovače.

(Ponedjeljak, 24 Lipanj 2019 17:13)
Župan primio aktualnu miss VSŽ i prvu pratilju miss supranational Hrvatske

Župan Božo Galić primio je u palači Srijem u Vukovaru miss Vukovarsko-srijemske županije za 2019. Ivonu Gradečak iz Ivankova i Paulu Čaić iz Vukovara, prvu pratilju Miss Supranational Hrvatske i Miss Supranational Slavonije i Baranje za 2019. godinu.

(Ponedjeljak, 24 Lipanj 2019 14:23)

Tvrtka 2 Boots planira daljnja zapošljavanja

Tvrtka 2 Boots planira daljnja zapošljavanja Foto: Valerija Lozančić

U Poduzetničkom inkubatoru BIC Vukovar od lipnja posluje tvrtka 2Boots koja se bavi proizvodnjom pletenih i kukičanih tkanina, a zapošljava 15 djelatnika. Tvrtku je posjetila zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić.

Zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić  obišle su tvrtku 2Boots d.o.o. g u pratnji direktorice Martine Hruškove. Tvrtka je osnovana u veljači ove godine, a od lipnja se nalazi u Poduzetničkom inkubatoru BIC Vukovar. Bavi se proizvodnjom pletenih i kukičanih tkanina i trenutno zapošljava 15 djelatnika.
Zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić naglasila je koliko je za grad Vukovar važna svaka novootvorena tvrtka i novo radno mjesto te da su otvoreni za sve nove investitore.
-Svaka je tvrtka izuzetno važna za grad Vukovar jer svaka novootvorena tvrtka znači radna mjesta, a prvenstveni je i najvažniji cilj ove Gradske uprave upravo otvaranje novih radnih mjesta. Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje broj zaposlenih na području grada Vukovara kontinuirano raste. Evo, od ljeta smo otvorili nekoliko tvrtki. Grad Vukovar je uistinu otvoren prema svim zainteresiranim investitorima. I ova tvrtka prima potporu Grada kroz subvencioniranu cijenu zakupa prostora. Nadam se da ćemo do kraja godine imati još bar nekolikonovih tvrtki, istaknula je Mujkić.

Prema riječima direktorice tvrtke Martine Hruškove već osam godina surađuju s tvrtkom Vukovar tekstil, a tvrtka djeluje i surađuje s poznatim klijentima diljem svijeta kao što su primjerice Balenciaga, Gucci  i Stella Mccartney. Sva proizvedena roba izvozi se u Italiju.
-Zbog povećanja obima posla i klijenata koji su zainteresirani za naše proizvode, planiramo zaposliti još 10 do 15 djelatnika, rekla je Hruškova.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić  rekla je kako u BIC-u posluje 30-ak tvrtki, a zaposleno je oko 150 osoba.

Pročitano 809 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija