NAJNOVIJE
U Vinkovcima započeli Dani UHPA 2019.

Slavonija ima ogroman turistički potencijal, ali bez sinergije i udruženog djelovanja na razini regije kao jedinstvenog turističkog tržišta teško će se polučiti očekivani turistički rezultati. Naglašeno je to na Danima Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), koji se od četvrtka do subote održavaju u Vinkovcima. Sudionike su na otvorenju skupa pozdravil vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

 Direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ), Kristijan Staničić ustvrdio je kako Slavonija ima ogroman potencijal koji se sve više prepoznaje. On je najavio za jesen završetak rada na strategiji turističkog brendiranja Slavonije.

Godišnji susret koji organizira UHPA, najveća nacionalna strukovna udruga turističkih agencija, okuplja više od 150 sudionika, turističke agencije - UHPA članice, predstavnike Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice, strukovnih udruženja u turizmu i ostale dionike hrvatskog turističkog sektora.

(Petak, 22 Ožujak 2019 08:47)
U Lovasu komemoracija za 79 žrtava

Kod spomen obilježja masovne grobnice na katoličkom groblju u Lovasu izaslanstvo Općine Lovas predvođeno načelnicom Tanjom Cirbom položilo je vijenac i upalilo svijeće u spomen na 68 žrtava ekshumiranih iz masovne grobnice i 10 žrtava iz pojedinačnih grobnica u Lovasu.

(Petak, 22 Ožujak 2019 08:19)
Igor Gavrić ponovo član Upravnog vijeća

Vlada je na današnjoj sjednici zbog isteka mandata razriješila člana Upravnog vijeća Javne ustanove "Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar" Igora Gavrića.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 13:57)
Zbog razmirica oko navijačkih skupina, potukla se dvojica srednjoškolaca u Vukovaru

Kako javljaju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, jučer, 20. ožujka, oko 7,45 sati, ispred Strukovne škole u Vukovaru u ulici Domovinskog rata dogodio se verbalni, a potom i fizički sukob između 15-godišnjaka iz Čakovaca i 16-godišnjaka iz Borova, u kojem je 16-godišnjak lakše ozlijeđen.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 12:22)
Otvorena izložba slika Vukovarke Marine Radman

U predvorju Hrvatskog doma Vukovar otvorena je izložba Vukovarke Marine Radman. Izloženo je  40 djela nastalih u protekle dvije godine koja pokazuju autoričinu ljubav prema Vukovaru i Slavoniji.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 12:20)
Vlada RH predlaže novi Zakon o osobama nestalim u Domovinskom ratu

Kako bi se jedinstvenim zakonom regulirala nematerijalna prava osoba nestalih u Domovinskom ratu i njihovih obitelji da saznaju sudbinu svojih nestalih članova te se na jednom višem stupnju zaštitila temeljna prava nestalih osoba i njihovih obitelji, Vlada je u saborsku proceduru s današnje sjednice u uputila prijedlog zakona o osobama nestalim u Domovinskom ratu, javlja HINA.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 12:08)
Privremena regulacija prometa

U središtu Vukovara na snazi je privremena regulacija prometa zbog izvođenja radova.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 10:48)

Tvrtka 2 Boots planira daljnja zapošljavanja

Tvrtka 2 Boots planira daljnja zapošljavanja Foto: Valerija Lozančić

U Poduzetničkom inkubatoru BIC Vukovar od lipnja posluje tvrtka 2Boots koja se bavi proizvodnjom pletenih i kukičanih tkanina, a zapošljava 15 djelatnika. Tvrtku je posjetila zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić.

Zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić  obišle su tvrtku 2Boots d.o.o. g u pratnji direktorice Martine Hruškove. Tvrtka je osnovana u veljači ove godine, a od lipnja se nalazi u Poduzetničkom inkubatoru BIC Vukovar. Bavi se proizvodnjom pletenih i kukičanih tkanina i trenutno zapošljava 15 djelatnika.
Zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić naglasila je koliko je za grad Vukovar važna svaka novootvorena tvrtka i novo radno mjesto te da su otvoreni za sve nove investitore.
-Svaka je tvrtka izuzetno važna za grad Vukovar jer svaka novootvorena tvrtka znači radna mjesta, a prvenstveni je i najvažniji cilj ove Gradske uprave upravo otvaranje novih radnih mjesta. Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje broj zaposlenih na području grada Vukovara kontinuirano raste. Evo, od ljeta smo otvorili nekoliko tvrtki. Grad Vukovar je uistinu otvoren prema svim zainteresiranim investitorima. I ova tvrtka prima potporu Grada kroz subvencioniranu cijenu zakupa prostora. Nadam se da ćemo do kraja godine imati još bar nekolikonovih tvrtki, istaknula je Mujkić.

Prema riječima direktorice tvrtke Martine Hruškove već osam godina surađuju s tvrtkom Vukovar tekstil, a tvrtka djeluje i surađuje s poznatim klijentima diljem svijeta kao što su primjerice Balenciaga, Gucci  i Stella Mccartney. Sva proizvedena roba izvozi se u Italiju.
-Zbog povećanja obima posla i klijenata koji su zainteresirani za naše proizvode, planiramo zaposliti još 10 do 15 djelatnika, rekla je Hruškova.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić  rekla je kako u BIC-u posluje 30-ak tvrtki, a zaposleno je oko 150 osoba.

Pročitano 711 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija