NAJNOVIJE
Predstavljen projekt „Na leđima konja do nove budućnosti“

Konjički klub Dunavski raj iz Vukovara  predstavio je na konferenciji za novinare EU projekt  „Na leđima konja do nove budućnosti“. Nositelj projekta je Konjički klub Dunavski raj, a partneri su mu Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica Vukovar i Lokalna akcijska grupa Srijem.

(Ponedjeljak, 24 Rujan 2018 16:07)
Potpisani ugovori za proizvodnju češnjaka

U velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru Ugovore o proizvodnji češnjaka za sezonu 2018./2019., s predstavnicima 16 OPG-ova potpisali su župan vukovarsko-srijemski Božo Galić i upraviteljica poljoprivredne zadruge Češnjak Mara Čuljak.

(Ponedjeljak, 24 Rujan 2018 15:47)
Održan XI Memorijal vukovarskih zrakoplovaca

Na aerodromu u Borovu naselju održan je XI Memorijal vukovarskih zrakoplovaca u spomen hrvatskim braniteljima, članovima Aerokluba Borovo, poginulima u Domovinskom ratu.

(Nedjelja, 23 Rujan 2018 12:28)
Počeo Tjedan sporta

Na inicijativu Europske komisije Središnji državni ured za šport organizirao je Europski tjedan sporta koji je započeo 22. rujna i trajat će do 30. rujna.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:48)
204. vukovarska brigada proslavila 27. rođendan

Polaganjem vijenaca i svečanim programom u Vukovaru je obilježena 27. obljetnica ustrojstva legendarne 204. vukovarske brigade koja je 1991. godine u Domovinskome ratu branila Vukovar i područje nekadašnje Općine Vukovar.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:17)
Platforma Desno predstavila se u Vukovaru

Politički projekt DESNO u Vukovaru je održao prvo javno predstavljanje svoje političke platforme kroz deset temeljnih teza političkog preporoda hrvatske državnosti.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:07)
U Hrvatskoj je svakodnevno 45 slučajeva nasilja u obitelji

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije uputilo je priopćenje za javnost u kojemu stoji:

(Petak, 21 Rujan 2018 15:15)

Tvrtka 2 Boots planira daljnja zapošljavanja

Tvrtka 2 Boots planira daljnja zapošljavanja Foto: Valerija Lozančić

U Poduzetničkom inkubatoru BIC Vukovar od lipnja posluje tvrtka 2Boots koja se bavi proizvodnjom pletenih i kukičanih tkanina, a zapošljava 15 djelatnika. Tvrtku je posjetila zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić.

Zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić  obišle su tvrtku 2Boots d.o.o. g u pratnji direktorice Martine Hruškove. Tvrtka je osnovana u veljači ove godine, a od lipnja se nalazi u Poduzetničkom inkubatoru BIC Vukovar. Bavi se proizvodnjom pletenih i kukičanih tkanina i trenutno zapošljava 15 djelatnika.
Zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić naglasila je koliko je za grad Vukovar važna svaka novootvorena tvrtka i novo radno mjesto te da su otvoreni za sve nove investitore.
-Svaka je tvrtka izuzetno važna za grad Vukovar jer svaka novootvorena tvrtka znači radna mjesta, a prvenstveni je i najvažniji cilj ove Gradske uprave upravo otvaranje novih radnih mjesta. Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje broj zaposlenih na području grada Vukovara kontinuirano raste. Evo, od ljeta smo otvorili nekoliko tvrtki. Grad Vukovar je uistinu otvoren prema svim zainteresiranim investitorima. I ova tvrtka prima potporu Grada kroz subvencioniranu cijenu zakupa prostora. Nadam se da ćemo do kraja godine imati još bar nekolikonovih tvrtki, istaknula je Mujkić.

Prema riječima direktorice tvrtke Martine Hruškove već osam godina surađuju s tvrtkom Vukovar tekstil, a tvrtka djeluje i surađuje s poznatim klijentima diljem svijeta kao što su primjerice Balenciaga, Gucci  i Stella Mccartney. Sva proizvedena roba izvozi se u Italiju.
-Zbog povećanja obima posla i klijenata koji su zainteresirani za naše proizvode, planiramo zaposliti još 10 do 15 djelatnika, rekla je Hruškova.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić  rekla je kako u BIC-u posluje 30-ak tvrtki, a zaposleno je oko 150 osoba.

Pročitano 279 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija