Ispiši ovu stranicu

Nastavljene radionice za poduzetnice u BIC-u Vukovar

Odvjetnica Kristina Baričević predavala je o pravnim aspketima poduzetničkog angažmana Odvjetnica Kristina Baričević predavala je o pravnim aspketima poduzetničkog angažmana Foto: Marija Molnar

Grad Vukovar i Virtualni ženski poduzetnički centar nastavljaju s besplatnim radionicama za poduzetnce, poduzetnike i sve one koji to žele postati. Radionicom na temu Pravni izazovi i rješenja poduzetničkoga angažmana, koju je održala odvjetnica Kristina Baričević u Poslovno inovacijskom centru - BIC Vukovar, započeo je jesenski ciklus radionica koje će se održavati dvaput mjesečno u ovom prostoru do kraja godinu u trajanju od po četiri sata.

-Pozivam sve one koji žele saznati praktične savjete i znanja o tome kako krenuti u poduzetništvo i kako poduzetništvo dalje razvijati da nam se pridruže, neovisno o tome jesu li do sada bili na našim predavanjima ili nisu. Ovaj jesenski dio edukacija započinjemo temom Pravni aspekti obrtništva i društava s ograničenom odgovornošću jer ta nas pravna pitanja obično pate u našim poslovima, ali moramo ih znati. Slijede nam edukacije o marketingu, razvoju digitalnog marketinga, i dr. Tijekom rujna održat ćemo dvije radionice kao i u listopadu, a u prosincu će biti podijeljeni certifikati sudionicima- istaknula je dr.Mirjana Semenić – Rutko, projektna menadžerica u Virtualnom ženskom poduzetničkom centru.

O radno-pravnim odnosima, ugovornim odnosima s poslovnim partnerima i GDPR-u odnosno općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka koja je stupila na snagu u svibnju ove godine, bilo je riječi na prvoj radionici.

-Naše poduzetnike i poduzetnice uglavnom zanima sređivanje radno-pravne dokumentacije, npr.kakav ugovor o radu napraviti, kako regulirati odnos između radnika i poslodavca te naplata potraživanja. Dosta ljudi ne zna da postoji institut ovrhe koji vrlo uspješno, barem zasad, ukoliko društvo nije u blokadi, naplaćuje potraživanja – istaknula je odvjetnica Baričević, voditeljica prve radionice.

 

Pročitano 1139 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar