NAJNOVIJE
Predstavljena zbirka pjesama Doba bršljana

U Gradskoj knjižnici Vukovar predstavljena je zbirka poezije Doba bršljana autora Davora Ivankovca.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 18:56)
Zašto vojnici napadaju gradove?

U okviru programa obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine Institut Ivo Pilar organizirao je tradicionalni 21. po redu znanstveno stručni skup "Vukovar 91. - dvadeset i sedma godina poslije".

(Srijeda, 14 Studeni 2018 16:11)
Prigodni poštanski žig uz Dan sjećanja na žrtvu vukovara i Škabrnje

Na inicijativu vrbovečkog filatelista i tajnika zagrebačkog Hrvatskog društva olimpijske filatelije i memorabilije Stjepana Zdenka Brezarića, Hrvatski časnički zbor Vrbovec inicirao je uporabu prigodnog poštanskog žiga u subotu 17.11.2108. u poštanskom uredu 10340 Vrbovec kojim se obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Domovinskom ratu.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 13:56)
Gradska knjižnica Vukovar osvojila prvo mjesto

Gradska knjižnica Vukovar osvojila je prvo mjesto na natječaju Baština na mreži Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, pod pokroviteljstvo Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 12:15)
Otvorenjem izložbe Logoraši počeo Program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

U Hrvatskom domu Vukovar sinoć je u  organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora i Dokumentacijsko informacijskog središta  otvorena izložba pod nazivom „Logoraši" koja skulpturom tematizira logoraše srbijanskih koncentracijskih logora.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 11:08)
U prometnoj nesreći u Petrovcima smrtno stradao 42-godišnji muškarac

Muškarac 42-godišnjak iz Petrovaca, smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 19,15 minuta u Petrovcima.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 09:54)
Otvorena izložba slika Vlastimira Lončara

U Gradskoj knjižnici Vukovar otvorena je izložba slika Vlastimira Lončara nazvana Vukovarski crni dani.

(Utorak, 13 Studeni 2018 19:12)

Nastavljene radionice za poduzetnice u BIC-u Vukovar

Odvjetnica Kristina Baričević predavala je o pravnim aspketima poduzetničkog angažmana Odvjetnica Kristina Baričević predavala je o pravnim aspketima poduzetničkog angažmana Foto: Marija Molnar

Grad Vukovar i Virtualni ženski poduzetnički centar nastavljaju s besplatnim radionicama za poduzetnce, poduzetnike i sve one koji to žele postati. Radionicom na temu Pravni izazovi i rješenja poduzetničkoga angažmana, koju je održala odvjetnica Kristina Baričević u Poslovno inovacijskom centru - BIC Vukovar, započeo je jesenski ciklus radionica koje će se održavati dvaput mjesečno u ovom prostoru do kraja godinu u trajanju od po četiri sata.

-Pozivam sve one koji žele saznati praktične savjete i znanja o tome kako krenuti u poduzetništvo i kako poduzetništvo dalje razvijati da nam se pridruže, neovisno o tome jesu li do sada bili na našim predavanjima ili nisu. Ovaj jesenski dio edukacija započinjemo temom Pravni aspekti obrtništva i društava s ograničenom odgovornošću jer ta nas pravna pitanja obično pate u našim poslovima, ali moramo ih znati. Slijede nam edukacije o marketingu, razvoju digitalnog marketinga, i dr. Tijekom rujna održat ćemo dvije radionice kao i u listopadu, a u prosincu će biti podijeljeni certifikati sudionicima- istaknula je dr.Mirjana Semenić – Rutko, projektna menadžerica u Virtualnom ženskom poduzetničkom centru.

O radno-pravnim odnosima, ugovornim odnosima s poslovnim partnerima i GDPR-u odnosno općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka koja je stupila na snagu u svibnju ove godine, bilo je riječi na prvoj radionici.

-Naše poduzetnike i poduzetnice uglavnom zanima sređivanje radno-pravne dokumentacije, npr.kakav ugovor o radu napraviti, kako regulirati odnos između radnika i poslodavca te naplata potraživanja. Dosta ljudi ne zna da postoji institut ovrhe koji vrlo uspješno, barem zasad, ukoliko društvo nije u blokadi, naplaćuje potraživanja – istaknula je odvjetnica Baričević, voditeljica prve radionice.

 

Pročitano 236 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija