NAJNOVIJE
Zlatko Dalić u Vinkovcima na predstavljanju knjige

U Vinkovcima u organizaciji Rotary kluba Vinkovci 1937. predstavljena je knjiga "Zlatko Dalić - Rusija naših snova".

(Petak, 18 Siječanj 2019 21:20)
Penava osudio sukob maloljetnih navijača

U izjavi za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava osudio je sukob nekoliko maloljetnih osoba pripadnika dviju navijačkih skupina.

(Petak, 18 Siječanj 2019 17:40)
Ovogodišnje Vinkovačke jeseni pod sloganom “Tri nam drage riječi”

Održana je prva sjednica Organizacijskog odbora vinkovačkih jeseni na kojoj su članovi jednoglasno prihvatili ideju scenaristice svečanosti otvorenja 54. Vinkovačkih jeseni Ane Cvenić koja je za slogan predložila naziv “Tri nam drage riječi” rekavši kako se iza toga naziva kriju Slavonija, Srijem i Baranja.

(Petak, 18 Siječanj 2019 14:43)
PU vukovarsko-srijemska: Sukob dvije navijačke skupine

Nakon dojave o fizičkom sukobu više osoba na vukovarskom autobusnom kolodvoru, 16. siječnja, oko 19,20 sati djelatnici PU vukovarsko-srijemske na mjestu događaja zatekli su nekoliko sudionika.

(Petak, 18 Siječanj 2019 13:42)
Raspušteno Gradsko vijeće grada Iloka

Vlada RH prihvatila je rješenje o raspuštanju Gradskog vijeća grada Iloka zbog nepravovremenog donošenja proračuna, javlja Hina.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 15:10)
Šoljić: Neka Milaković prestane sijati mržnju ili neka odstupi iz javnoga života Hrvatske

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara održala je konferenciju za medije na kojoj je upozorila da događaje koji se proteklih dana u Vukovaru te ustvrdili kako nisu dobri ni za grad heroj niti za hrvatsku državu.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 13:36)
David Boban treći u Samoboru

U Samoboru je održan međunarodni karate turnir Grand Prix Croatia. Nastupilo je 1618 natjecatelja, 213 klubova iz 25 država. Karate klub Vukovar '91 predstavljalo je 6 natjecatelja u pratnji trenera Igora Štalmajera. Od natjecatelja, David Boban je osvojio 3. mjesto u borbama. Nastupili su još i Dorotea Plavšić, Maria Zera, Asja Štalmajer, Vitto Furundžija i Ivano Bajrak, ali ovaj put bez plasmana.David Boban i Igor Šatmajer

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 11:45)

Nastavljene radionice za poduzetnice u BIC-u Vukovar

Odvjetnica Kristina Baričević predavala je o pravnim aspketima poduzetničkog angažmana Odvjetnica Kristina Baričević predavala je o pravnim aspketima poduzetničkog angažmana Foto: Marija Molnar

Grad Vukovar i Virtualni ženski poduzetnički centar nastavljaju s besplatnim radionicama za poduzetnce, poduzetnike i sve one koji to žele postati. Radionicom na temu Pravni izazovi i rješenja poduzetničkoga angažmana, koju je održala odvjetnica Kristina Baričević u Poslovno inovacijskom centru - BIC Vukovar, započeo je jesenski ciklus radionica koje će se održavati dvaput mjesečno u ovom prostoru do kraja godinu u trajanju od po četiri sata.

-Pozivam sve one koji žele saznati praktične savjete i znanja o tome kako krenuti u poduzetništvo i kako poduzetništvo dalje razvijati da nam se pridruže, neovisno o tome jesu li do sada bili na našim predavanjima ili nisu. Ovaj jesenski dio edukacija započinjemo temom Pravni aspekti obrtništva i društava s ograničenom odgovornošću jer ta nas pravna pitanja obično pate u našim poslovima, ali moramo ih znati. Slijede nam edukacije o marketingu, razvoju digitalnog marketinga, i dr. Tijekom rujna održat ćemo dvije radionice kao i u listopadu, a u prosincu će biti podijeljeni certifikati sudionicima- istaknula je dr.Mirjana Semenić – Rutko, projektna menadžerica u Virtualnom ženskom poduzetničkom centru.

O radno-pravnim odnosima, ugovornim odnosima s poslovnim partnerima i GDPR-u odnosno općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka koja je stupila na snagu u svibnju ove godine, bilo je riječi na prvoj radionici.

-Naše poduzetnike i poduzetnice uglavnom zanima sređivanje radno-pravne dokumentacije, npr.kakav ugovor o radu napraviti, kako regulirati odnos između radnika i poslodavca te naplata potraživanja. Dosta ljudi ne zna da postoji institut ovrhe koji vrlo uspješno, barem zasad, ukoliko društvo nije u blokadi, naplaćuje potraživanja – istaknula je odvjetnica Baričević, voditeljica prve radionice.

 

Pročitano 415 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija