NAJNOVIJE
Predstavljen projekt „Na leđima konja do nove budućnosti“

Konjički klub Dunavski raj iz Vukovara  predstavio je na konferenciji za novinare EU projekt  „Na leđima konja do nove budućnosti“. Nositelj projekta je Konjički klub Dunavski raj, a partneri su mu Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica Vukovar i Lokalna akcijska grupa Srijem.

(Ponedjeljak, 24 Rujan 2018 16:07)
Potpisani ugovori za proizvodnju češnjaka

U velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru Ugovore o proizvodnji češnjaka za sezonu 2018./2019., s predstavnicima 16 OPG-ova potpisali su župan vukovarsko-srijemski Božo Galić i upraviteljica poljoprivredne zadruge Češnjak Mara Čuljak.

(Ponedjeljak, 24 Rujan 2018 15:47)
Održan XI Memorijal vukovarskih zrakoplovaca

Na aerodromu u Borovu naselju održan je XI Memorijal vukovarskih zrakoplovaca u spomen hrvatskim braniteljima, članovima Aerokluba Borovo, poginulima u Domovinskom ratu.

(Nedjelja, 23 Rujan 2018 12:28)
Počeo Tjedan sporta

Na inicijativu Europske komisije Središnji državni ured za šport organizirao je Europski tjedan sporta koji je započeo 22. rujna i trajat će do 30. rujna.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:48)
204. vukovarska brigada proslavila 27. rođendan

Polaganjem vijenaca i svečanim programom u Vukovaru je obilježena 27. obljetnica ustrojstva legendarne 204. vukovarske brigade koja je 1991. godine u Domovinskome ratu branila Vukovar i područje nekadašnje Općine Vukovar.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:17)
Platforma Desno predstavila se u Vukovaru

Politički projekt DESNO u Vukovaru je održao prvo javno predstavljanje svoje političke platforme kroz deset temeljnih teza političkog preporoda hrvatske državnosti.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:07)
U Hrvatskoj je svakodnevno 45 slučajeva nasilja u obitelji

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije uputilo je priopćenje za javnost u kojemu stoji:

(Petak, 21 Rujan 2018 15:15)

Nastavljene radionice za poduzetnice u BIC-u Vukovar

Odvjetnica Kristina Baričević predavala je o pravnim aspketima poduzetničkog angažmana Odvjetnica Kristina Baričević predavala je o pravnim aspketima poduzetničkog angažmana Foto: Marija Molnar

Grad Vukovar i Virtualni ženski poduzetnički centar nastavljaju s besplatnim radionicama za poduzetnce, poduzetnike i sve one koji to žele postati. Radionicom na temu Pravni izazovi i rješenja poduzetničkoga angažmana, koju je održala odvjetnica Kristina Baričević u Poslovno inovacijskom centru - BIC Vukovar, započeo je jesenski ciklus radionica koje će se održavati dvaput mjesečno u ovom prostoru do kraja godinu u trajanju od po četiri sata.

-Pozivam sve one koji žele saznati praktične savjete i znanja o tome kako krenuti u poduzetništvo i kako poduzetništvo dalje razvijati da nam se pridruže, neovisno o tome jesu li do sada bili na našim predavanjima ili nisu. Ovaj jesenski dio edukacija započinjemo temom Pravni aspekti obrtništva i društava s ograničenom odgovornošću jer ta nas pravna pitanja obično pate u našim poslovima, ali moramo ih znati. Slijede nam edukacije o marketingu, razvoju digitalnog marketinga, i dr. Tijekom rujna održat ćemo dvije radionice kao i u listopadu, a u prosincu će biti podijeljeni certifikati sudionicima- istaknula je dr.Mirjana Semenić – Rutko, projektna menadžerica u Virtualnom ženskom poduzetničkom centru.

O radno-pravnim odnosima, ugovornim odnosima s poslovnim partnerima i GDPR-u odnosno općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka koja je stupila na snagu u svibnju ove godine, bilo je riječi na prvoj radionici.

-Naše poduzetnike i poduzetnice uglavnom zanima sređivanje radno-pravne dokumentacije, npr.kakav ugovor o radu napraviti, kako regulirati odnos između radnika i poslodavca te naplata potraživanja. Dosta ljudi ne zna da postoji institut ovrhe koji vrlo uspješno, barem zasad, ukoliko društvo nije u blokadi, naplaćuje potraživanja – istaknula je odvjetnica Baričević, voditeljica prve radionice.

 

Pročitano 80 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija