NAJNOVIJE
Predstavljen projekt „Na leđima konja do nove budućnosti“

Konjički klub Dunavski raj iz Vukovara  predstavio je na konferenciji za novinare EU projekt  „Na leđima konja do nove budućnosti“. Nositelj projekta je Konjički klub Dunavski raj, a partneri su mu Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica Vukovar i Lokalna akcijska grupa Srijem.

(Ponedjeljak, 24 Rujan 2018 16:07)
Potpisani ugovori za proizvodnju češnjaka

U velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru Ugovore o proizvodnji češnjaka za sezonu 2018./2019., s predstavnicima 16 OPG-ova potpisali su župan vukovarsko-srijemski Božo Galić i upraviteljica poljoprivredne zadruge Češnjak Mara Čuljak.

(Ponedjeljak, 24 Rujan 2018 15:47)
Održan XI Memorijal vukovarskih zrakoplovaca

Na aerodromu u Borovu naselju održan je XI Memorijal vukovarskih zrakoplovaca u spomen hrvatskim braniteljima, članovima Aerokluba Borovo, poginulima u Domovinskom ratu.

(Nedjelja, 23 Rujan 2018 12:28)
Počeo Tjedan sporta

Na inicijativu Europske komisije Središnji državni ured za šport organizirao je Europski tjedan sporta koji je započeo 22. rujna i trajat će do 30. rujna.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:48)
204. vukovarska brigada proslavila 27. rođendan

Polaganjem vijenaca i svečanim programom u Vukovaru je obilježena 27. obljetnica ustrojstva legendarne 204. vukovarske brigade koja je 1991. godine u Domovinskome ratu branila Vukovar i područje nekadašnje Općine Vukovar.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:17)
Platforma Desno predstavila se u Vukovaru

Politički projekt DESNO u Vukovaru je održao prvo javno predstavljanje svoje političke platforme kroz deset temeljnih teza političkog preporoda hrvatske državnosti.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:07)
U Hrvatskoj je svakodnevno 45 slučajeva nasilja u obitelji

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije uputilo je priopćenje za javnost u kojemu stoji:

(Petak, 21 Rujan 2018 15:15)

U Vukovaru se od 10. do 14. rujna održava 13. Kongres Hrvatskog tloznanstvenog društva

Marija Romić, predsjednica Hrvatskog tloznanstvenog društva Marija Romić, predsjednica Hrvatskog tloznanstvenog društva Foto: Valerija Lozančić

U Vukovaru se od 10. do 14. rujna održava 13. Kongres Hrvatskog tloznanstvenog društva s međunarodnim sudjelovanjem kojemu je ovogodišnja glavna tema “Potencijal tla i zemljišnih resursa: ključne uloge znanosti i učinkovitih politika”.

- Kongres se održava svake četvrte godine, a ima za cilj širiti napredne znanstvene spoznaje u području gospodarenja tlom i zemljištem, pokrivajući sva glavna tloznanstvena područja, počevši od postanka i klasifikacije tala do kakvoće tla i njegovog potencijala za proizvodnju hrane. Kongres tako nudi niz mogućnosti za predstavljanje i razmjenu ideja i iskustava u tloznanstvu i gospodarenju zemljištem koje tloznanstvena zajednica može ponuditi obrazovnim institucijama, gospodarstvu i zakonodavcima. Potrudit ćemo se u interdisciplinarnoj raspravi iznjedriti perspektive i primjene inovativnih i naprednih tehnologija za održivost uloga tla u različitim područjima ljudske djelatnosti: poljoprivredi, šumarstvu, zaštiti okoliša, gospodarenju otpadom, građevinarstvu i drugim, rekla je na svečanosti otvorenja u Hrvatskom domu Vukovar Marija Romić, predsjednica Hrvatskog tloznanstvenog društva dodajući kako se zasigurno ne može naći bolje mjesto za raspravu o tlu i njegovim ulogama u prirodi i ljudskoj civilizaciji od baroknog hrvatskog grada Vukovara.
-Na tom posebnom mjestu na obali Dunava plodna tla ispunjavaju sve svoje uloge, od čuvanja povijesnih i kulturnih tajni do intenzivne proizvodnje hrane, naglasila je Romić.

 U Hotelu Lav  u 13.30 sati otvara se Okrugli stol na temu „Korištenje zemljišnih resursa u službi razvoja gospodarstva i održivosti života u ruralnim područjima Hrvatske“.

Na kongresu sudjeluje 80-ak sudionika,  među kojima su predstavnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, dekan Fakulteta agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka, Krunoslav Zmaić te gosti iz Austrije, Australije, Norveške, Italije i Srbije. Kongres je otvorila zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić.

Hrvatsko tloznanstveno društvo utemeljeno je 1931. g., a hrvatski tloznanstvenici slijede dugu i bogatu povijest izučavanja i promoviranja održivog korištenja i zaštite tla i zemljišnih resursa.

Pročitano 207 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija