NAJNOVIJE
Zlatko Dalić u Vinkovcima na predstavljanju knjige

U Vinkovcima u organizaciji Rotary kluba Vinkovci 1937. predstavljena je knjiga "Zlatko Dalić - Rusija naših snova".

(Petak, 18 Siječanj 2019 21:20)
Penava osudio sukob maloljetnih navijača

U izjavi za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava osudio je sukob nekoliko maloljetnih osoba pripadnika dviju navijačkih skupina.

(Petak, 18 Siječanj 2019 17:40)
Ovogodišnje Vinkovačke jeseni pod sloganom “Tri nam drage riječi”

Održana je prva sjednica Organizacijskog odbora vinkovačkih jeseni na kojoj su članovi jednoglasno prihvatili ideju scenaristice svečanosti otvorenja 54. Vinkovačkih jeseni Ane Cvenić koja je za slogan predložila naziv “Tri nam drage riječi” rekavši kako se iza toga naziva kriju Slavonija, Srijem i Baranja.

(Petak, 18 Siječanj 2019 14:43)
PU vukovarsko-srijemska: Sukob dvije navijačke skupine

Nakon dojave o fizičkom sukobu više osoba na vukovarskom autobusnom kolodvoru, 16. siječnja, oko 19,20 sati djelatnici PU vukovarsko-srijemske na mjestu događaja zatekli su nekoliko sudionika.

(Petak, 18 Siječanj 2019 13:42)
Raspušteno Gradsko vijeće grada Iloka

Vlada RH prihvatila je rješenje o raspuštanju Gradskog vijeća grada Iloka zbog nepravovremenog donošenja proračuna, javlja Hina.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 15:10)
Šoljić: Neka Milaković prestane sijati mržnju ili neka odstupi iz javnoga života Hrvatske

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara održala je konferenciju za medije na kojoj je upozorila da događaje koji se proteklih dana u Vukovaru te ustvrdili kako nisu dobri ni za grad heroj niti za hrvatsku državu.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 13:36)
David Boban treći u Samoboru

U Samoboru je održan međunarodni karate turnir Grand Prix Croatia. Nastupilo je 1618 natjecatelja, 213 klubova iz 25 država. Karate klub Vukovar '91 predstavljalo je 6 natjecatelja u pratnji trenera Igora Štalmajera. Od natjecatelja, David Boban je osvojio 3. mjesto u borbama. Nastupili su još i Dorotea Plavšić, Maria Zera, Asja Štalmajer, Vitto Furundžija i Ivano Bajrak, ali ovaj put bez plasmana.David Boban i Igor Šatmajer

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 11:45)

U Vukovaru se od 10. do 14. rujna održava 13. Kongres Hrvatskog tloznanstvenog društva

Marija Romić, predsjednica Hrvatskog tloznanstvenog društva Marija Romić, predsjednica Hrvatskog tloznanstvenog društva Foto: Valerija Lozančić

U Vukovaru se od 10. do 14. rujna održava 13. Kongres Hrvatskog tloznanstvenog društva s međunarodnim sudjelovanjem kojemu je ovogodišnja glavna tema “Potencijal tla i zemljišnih resursa: ključne uloge znanosti i učinkovitih politika”.

- Kongres se održava svake četvrte godine, a ima za cilj širiti napredne znanstvene spoznaje u području gospodarenja tlom i zemljištem, pokrivajući sva glavna tloznanstvena područja, počevši od postanka i klasifikacije tala do kakvoće tla i njegovog potencijala za proizvodnju hrane. Kongres tako nudi niz mogućnosti za predstavljanje i razmjenu ideja i iskustava u tloznanstvu i gospodarenju zemljištem koje tloznanstvena zajednica može ponuditi obrazovnim institucijama, gospodarstvu i zakonodavcima. Potrudit ćemo se u interdisciplinarnoj raspravi iznjedriti perspektive i primjene inovativnih i naprednih tehnologija za održivost uloga tla u različitim područjima ljudske djelatnosti: poljoprivredi, šumarstvu, zaštiti okoliša, gospodarenju otpadom, građevinarstvu i drugim, rekla je na svečanosti otvorenja u Hrvatskom domu Vukovar Marija Romić, predsjednica Hrvatskog tloznanstvenog društva dodajući kako se zasigurno ne može naći bolje mjesto za raspravu o tlu i njegovim ulogama u prirodi i ljudskoj civilizaciji od baroknog hrvatskog grada Vukovara.
-Na tom posebnom mjestu na obali Dunava plodna tla ispunjavaju sve svoje uloge, od čuvanja povijesnih i kulturnih tajni do intenzivne proizvodnje hrane, naglasila je Romić.

 U Hotelu Lav  u 13.30 sati otvara se Okrugli stol na temu „Korištenje zemljišnih resursa u službi razvoja gospodarstva i održivosti života u ruralnim područjima Hrvatske“.

Na kongresu sudjeluje 80-ak sudionika,  među kojima su predstavnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, dekan Fakulteta agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka, Krunoslav Zmaić te gosti iz Austrije, Australije, Norveške, Italije i Srbije. Kongres je otvorila zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić.

Hrvatsko tloznanstveno društvo utemeljeno je 1931. g., a hrvatski tloznanstvenici slijede dugu i bogatu povijest izučavanja i promoviranja održivog korištenja i zaštite tla i zemljišnih resursa.

Pročitano 515 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija