NAJNOVIJE
Predstavljen projekt „Na leđima konja do nove budućnosti“

Konjički klub Dunavski raj iz Vukovara  predstavio je na konferenciji za novinare EU projekt  „Na leđima konja do nove budućnosti“. Nositelj projekta je Konjički klub Dunavski raj, a partneri su mu Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica Vukovar i Lokalna akcijska grupa Srijem.

(Ponedjeljak, 24 Rujan 2018 16:07)
Potpisani ugovori za proizvodnju češnjaka

U velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru Ugovore o proizvodnji češnjaka za sezonu 2018./2019., s predstavnicima 16 OPG-ova potpisali su župan vukovarsko-srijemski Božo Galić i upraviteljica poljoprivredne zadruge Češnjak Mara Čuljak.

(Ponedjeljak, 24 Rujan 2018 15:47)
Održan XI Memorijal vukovarskih zrakoplovaca

Na aerodromu u Borovu naselju održan je XI Memorijal vukovarskih zrakoplovaca u spomen hrvatskim braniteljima, članovima Aerokluba Borovo, poginulima u Domovinskom ratu.

(Nedjelja, 23 Rujan 2018 12:28)
Počeo Tjedan sporta

Na inicijativu Europske komisije Središnji državni ured za šport organizirao je Europski tjedan sporta koji je započeo 22. rujna i trajat će do 30. rujna.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:48)
204. vukovarska brigada proslavila 27. rođendan

Polaganjem vijenaca i svečanim programom u Vukovaru je obilježena 27. obljetnica ustrojstva legendarne 204. vukovarske brigade koja je 1991. godine u Domovinskome ratu branila Vukovar i područje nekadašnje Općine Vukovar.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:17)
Platforma Desno predstavila se u Vukovaru

Politički projekt DESNO u Vukovaru je održao prvo javno predstavljanje svoje političke platforme kroz deset temeljnih teza političkog preporoda hrvatske državnosti.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:07)
U Hrvatskoj je svakodnevno 45 slučajeva nasilja u obitelji

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije uputilo je priopćenje za javnost u kojemu stoji:

(Petak, 21 Rujan 2018 15:15)

Završena kupališna sezona na Vukovarskoj adi

Vukovarska ada Vukovarska ada Foto:Vukovarske novine

S dolaskom dana koje karakteriziraju nešto niže temperature zraka, završena je još jedna kupališna sezona na Vukovarskoj adi. 

Članovi Športsko-ribolovne udruge Dunav, čiji članovi održavaju i uređuju ovu prirodnu oazu ali i čamcima prevoze kupače na ovaj otočić zadovoljni su ovogodišnjom kupališnom sezonom, kao i vodostajem Dunava koji je ove godine bio izrazito nizak.

Ivica Frnić - Srna iz ŠRU Dunav je rekao kako su svakodnevno prevozili kupače i angažirali se da sve prođe u najboljem redu, posebice kada je riječ o sigurnosti posjetitelja.  Dodao je kako ga posebice veseli što je pored velikoga broja Vukovaraca, odmor na adi potražio i veliki broj Osječana, Vinkovčana, Županjaca ali i brojni posjetitelji iz drugih dijelova Hrvatske.

Srna je konstatirao kako je bilo potrebno puno upornosti i odricanja od članova ŠRU Dunav kako bi po deset sati na dan provodili na Dunavu i uz njega i bili na raspolaganju kupačima, a upravo stoga od iduće kupališne sezone trudit će se angažirati više mladih ljudi.

Ispričao je kako s gradskim vlastima imaju odlučnu suradnju te da su u proteklih 14 godina prevezli oko milijun i pol kupača, što dovoljno govori o  tome da je Vukovarska ada postala kultno mjesto koje je Vukovaru dalo dodatnu vrijednost.

Pročitano 132 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija