NAJNOVIJE
Zlatko Dalić u Vinkovcima na predstavljanju knjige

U Vinkovcima u organizaciji Rotary kluba Vinkovci 1937. predstavljena je knjiga "Zlatko Dalić - Rusija naših snova".

(Petak, 18 Siječanj 2019 21:20)
Penava osudio sukob maloljetnih navijača

U izjavi za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava osudio je sukob nekoliko maloljetnih osoba pripadnika dviju navijačkih skupina.

(Petak, 18 Siječanj 2019 17:40)
Ovogodišnje Vinkovačke jeseni pod sloganom “Tri nam drage riječi”

Održana je prva sjednica Organizacijskog odbora vinkovačkih jeseni na kojoj su članovi jednoglasno prihvatili ideju scenaristice svečanosti otvorenja 54. Vinkovačkih jeseni Ane Cvenić koja je za slogan predložila naziv “Tri nam drage riječi” rekavši kako se iza toga naziva kriju Slavonija, Srijem i Baranja.

(Petak, 18 Siječanj 2019 14:43)
PU vukovarsko-srijemska: Sukob dvije navijačke skupine

Nakon dojave o fizičkom sukobu više osoba na vukovarskom autobusnom kolodvoru, 16. siječnja, oko 19,20 sati djelatnici PU vukovarsko-srijemske na mjestu događaja zatekli su nekoliko sudionika.

(Petak, 18 Siječanj 2019 13:42)
Raspušteno Gradsko vijeće grada Iloka

Vlada RH prihvatila je rješenje o raspuštanju Gradskog vijeća grada Iloka zbog nepravovremenog donošenja proračuna, javlja Hina.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 15:10)
Šoljić: Neka Milaković prestane sijati mržnju ili neka odstupi iz javnoga života Hrvatske

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara održala je konferenciju za medije na kojoj je upozorila da događaje koji se proteklih dana u Vukovaru te ustvrdili kako nisu dobri ni za grad heroj niti za hrvatsku državu.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 13:36)
David Boban treći u Samoboru

U Samoboru je održan međunarodni karate turnir Grand Prix Croatia. Nastupilo je 1618 natjecatelja, 213 klubova iz 25 država. Karate klub Vukovar '91 predstavljalo je 6 natjecatelja u pratnji trenera Igora Štalmajera. Od natjecatelja, David Boban je osvojio 3. mjesto u borbama. Nastupili su još i Dorotea Plavšić, Maria Zera, Asja Štalmajer, Vitto Furundžija i Ivano Bajrak, ali ovaj put bez plasmana.David Boban i Igor Šatmajer

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 11:45)

Završena kupališna sezona na Vukovarskoj adi

Vukovarska ada Vukovarska ada Foto:Vukovarske novine

S dolaskom dana koje karakteriziraju nešto niže temperature zraka, završena je još jedna kupališna sezona na Vukovarskoj adi. 

Članovi Športsko-ribolovne udruge Dunav, čiji članovi održavaju i uređuju ovu prirodnu oazu ali i čamcima prevoze kupače na ovaj otočić zadovoljni su ovogodišnjom kupališnom sezonom, kao i vodostajem Dunava koji je ove godine bio izrazito nizak.

Ivica Frnić - Srna iz ŠRU Dunav je rekao kako su svakodnevno prevozili kupače i angažirali se da sve prođe u najboljem redu, posebice kada je riječ o sigurnosti posjetitelja.  Dodao je kako ga posebice veseli što je pored velikoga broja Vukovaraca, odmor na adi potražio i veliki broj Osječana, Vinkovčana, Županjaca ali i brojni posjetitelji iz drugih dijelova Hrvatske.

Srna je konstatirao kako je bilo potrebno puno upornosti i odricanja od članova ŠRU Dunav kako bi po deset sati na dan provodili na Dunavu i uz njega i bili na raspolaganju kupačima, a upravo stoga od iduće kupališne sezone trudit će se angažirati više mladih ljudi.

Ispričao je kako s gradskim vlastima imaju odlučnu suradnju te da su u proteklih 14 godina prevezli oko milijun i pol kupača, što dovoljno govori o  tome da je Vukovarska ada postala kultno mjesto koje je Vukovaru dalo dodatnu vrijednost.

Pročitano 320 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija