NAJNOVIJE
Predstavljen projekt „Na leđima konja do nove budućnosti“

Konjički klub Dunavski raj iz Vukovara  predstavio je na konferenciji za novinare EU projekt  „Na leđima konja do nove budućnosti“. Nositelj projekta je Konjički klub Dunavski raj, a partneri su mu Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica Vukovar i Lokalna akcijska grupa Srijem.

(Ponedjeljak, 24 Rujan 2018 16:07)
Potpisani ugovori za proizvodnju češnjaka

U velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru Ugovore o proizvodnji češnjaka za sezonu 2018./2019., s predstavnicima 16 OPG-ova potpisali su župan vukovarsko-srijemski Božo Galić i upraviteljica poljoprivredne zadruge Češnjak Mara Čuljak.

(Ponedjeljak, 24 Rujan 2018 15:47)
Održan XI Memorijal vukovarskih zrakoplovaca

Na aerodromu u Borovu naselju održan je XI Memorijal vukovarskih zrakoplovaca u spomen hrvatskim braniteljima, članovima Aerokluba Borovo, poginulima u Domovinskom ratu.

(Nedjelja, 23 Rujan 2018 12:28)
Počeo Tjedan sporta

Na inicijativu Europske komisije Središnji državni ured za šport organizirao je Europski tjedan sporta koji je započeo 22. rujna i trajat će do 30. rujna.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:48)
204. vukovarska brigada proslavila 27. rođendan

Polaganjem vijenaca i svečanim programom u Vukovaru je obilježena 27. obljetnica ustrojstva legendarne 204. vukovarske brigade koja je 1991. godine u Domovinskome ratu branila Vukovar i područje nekadašnje Općine Vukovar.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:17)
Platforma Desno predstavila se u Vukovaru

Politički projekt DESNO u Vukovaru je održao prvo javno predstavljanje svoje političke platforme kroz deset temeljnih teza političkog preporoda hrvatske državnosti.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:07)
U Hrvatskoj je svakodnevno 45 slučajeva nasilja u obitelji

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije uputilo je priopćenje za javnost u kojemu stoji:

(Petak, 21 Rujan 2018 15:15)

Penava kod Božinovića kako bi riješili nesuglasice

Ilustracija Ilustracija Foto: N1/obrada HRV

Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara, danas se u Zagrebu sastaje s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem. 

Prvi je to službeni sastanak nakon Penavinog istupa prošlog tjedna, kada je prozvao pojedine državne institucije zbog neprocesuiranja ratnih zločina.

Penava je čak pozvao i na mirni apolitični prosvjed 13. listopada u Vukovaru. O njegovim istupima razgovaralo se i na sinoćnjem sastanku užeg vodstva HDZ-a u Banskim dvorima, a sudionici sastanka tvrde da Penava neće snositi nikakve sankcije.

Politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević ocijenio je nakon sinoćnjeg sastanka da Penavin istup nije objava rata Vladi i premijeru, jer za procesuiranje ratnih zločina nije odgovorna Vlada, već pravosuđe i Državno odvjetništvo.

- Bio je to svakako neuobičajen pristup, ali kao što sam imao priliku vidjeti iz medija, gospodin Penava dolazi u Zagreb, bit će nekakav sastanak pa vjerujem da će nesuglasice biti riješene. O sankcijama za Penavu nema govora - rekao je Kuščević, a prenosi N1.

Pročitano 140 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija