NAJNOVIJE
Zlatko Dalić u Vinkovcima na predstavljanju knjige

U Vinkovcima u organizaciji Rotary kluba Vinkovci 1937. predstavljena je knjiga "Zlatko Dalić - Rusija naših snova".

(Petak, 18 Siječanj 2019 21:20)
Penava osudio sukob maloljetnih navijača

U izjavi za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava osudio je sukob nekoliko maloljetnih osoba pripadnika dviju navijačkih skupina.

(Petak, 18 Siječanj 2019 17:40)
Ovogodišnje Vinkovačke jeseni pod sloganom “Tri nam drage riječi”

Održana je prva sjednica Organizacijskog odbora vinkovačkih jeseni na kojoj su članovi jednoglasno prihvatili ideju scenaristice svečanosti otvorenja 54. Vinkovačkih jeseni Ane Cvenić koja je za slogan predložila naziv “Tri nam drage riječi” rekavši kako se iza toga naziva kriju Slavonija, Srijem i Baranja.

(Petak, 18 Siječanj 2019 14:43)
PU vukovarsko-srijemska: Sukob dvije navijačke skupine

Nakon dojave o fizičkom sukobu više osoba na vukovarskom autobusnom kolodvoru, 16. siječnja, oko 19,20 sati djelatnici PU vukovarsko-srijemske na mjestu događaja zatekli su nekoliko sudionika.

(Petak, 18 Siječanj 2019 13:42)
Raspušteno Gradsko vijeće grada Iloka

Vlada RH prihvatila je rješenje o raspuštanju Gradskog vijeća grada Iloka zbog nepravovremenog donošenja proračuna, javlja Hina.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 15:10)
Šoljić: Neka Milaković prestane sijati mržnju ili neka odstupi iz javnoga života Hrvatske

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara održala je konferenciju za medije na kojoj je upozorila da događaje koji se proteklih dana u Vukovaru te ustvrdili kako nisu dobri ni za grad heroj niti za hrvatsku državu.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 13:36)
David Boban treći u Samoboru

U Samoboru je održan međunarodni karate turnir Grand Prix Croatia. Nastupilo je 1618 natjecatelja, 213 klubova iz 25 država. Karate klub Vukovar '91 predstavljalo je 6 natjecatelja u pratnji trenera Igora Štalmajera. Od natjecatelja, David Boban je osvojio 3. mjesto u borbama. Nastupili su još i Dorotea Plavšić, Maria Zera, Asja Štalmajer, Vitto Furundžija i Ivano Bajrak, ali ovaj put bez plasmana.David Boban i Igor Šatmajer

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 11:45)

Voda koju isporučuje VGV je u potpunosti ispravna za ljudsku potrošnju

Dario Tišov, direktor Vodovoda Grada Vukovara Dario Tišov, direktor Vodovoda Grada Vukovara Foto: R. Rac

Nakon što je među Vukovarcima počela kolati neprovjerena informacija kako konzumiramo neispravnu vodu, a što je postalo posebice prisutno nakon konferencije  za medije koju su čelnici MOST-a održali u Vukovaru, a na kojoj su se referirali o kakvoći vode na području Vukovarsko-srijemske županije, posjetili smo Vodovod Grada Vukovara kako bi istražili kakvu vodu distribuira ova gradska tvrtka. 

Direktor Vodovoda Grada Vukovara Dario Tišov rekao nam je kako je voda koju isporučuje ova gradska tvrtka u potpunosti ispravna za ljudsku potrošnju.

- U izvješću Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo niti jednom riječju ne spominje se Vukovar, već Vukovarsko-srijemska županija. HZJZ obavlja redovite analize kakvoće vode na području cijele Hrvatske, pa tako i na području Vukovara, a redovna uzorkovanja vode te ispitivanje njezine kakvoće sustavno provodimo i mi u Vodovodu Grada Vukovara - rekao je Tišov, dodajući kako bi u slučaju nekakvih ustanovljenih nepravilnosti promptno reagirali i obavijestili javnost kao i nadležne institucije poput HZJZ-a.  

Tišov nam je predočio i cjelovitu dokumentaciju kao i rezultate ispitivanja kakvoće vode, a koju je proveo HZJZ. Prošle je godine bio samo jedan neispravan uzorak na području kojega vodom snabdijeva VGV.

- Naime, tijekom radova na Projektu Vukovar, uslijed prespajanja cijevi došlo je do privremenog zamućenja vode zbog taloga u cijevima. Naši djelatnici su odmah krenuli u pročišćavanje cijevi i taj je problem istoga trena riješen - pojašnjava nam Tišov.

Direktor VGV-a nam je rekao i kako sa sigurnošću može reći da pijemo jednu od najkvalitetnijih voda u cijeloj Republici Hrvatskoj. Razlog tomu je što VGV 90 posto vode koju nakon obrade distribuira do krajnjih potrošača koristi iz Dunava.

- Riječna voda, za razliku od vode iz arteških bunara, sadrži uglavnom samo bakterijska onečišćenja koja se jednostavnom obradom uklanjaju, dok vodu iz arteških bunara karakterizira zasićenost raznim kemijskim elementima poput arsena, pa je takvoj vodi potrebna i dodatna obrada prije nego što postane ispravna za piće - zaključio je Tišov.

Pročitano 1623 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija