NAJNOVIJE
Predstavljen projekt „Na leđima konja do nove budućnosti“

Konjički klub Dunavski raj iz Vukovara  predstavio je na konferenciji za novinare EU projekt  „Na leđima konja do nove budućnosti“. Nositelj projekta je Konjički klub Dunavski raj, a partneri su mu Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica Vukovar i Lokalna akcijska grupa Srijem.

(Ponedjeljak, 24 Rujan 2018 16:07)
Potpisani ugovori za proizvodnju češnjaka

U velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru Ugovore o proizvodnji češnjaka za sezonu 2018./2019., s predstavnicima 16 OPG-ova potpisali su župan vukovarsko-srijemski Božo Galić i upraviteljica poljoprivredne zadruge Češnjak Mara Čuljak.

(Ponedjeljak, 24 Rujan 2018 15:47)
Održan XI Memorijal vukovarskih zrakoplovaca

Na aerodromu u Borovu naselju održan je XI Memorijal vukovarskih zrakoplovaca u spomen hrvatskim braniteljima, članovima Aerokluba Borovo, poginulima u Domovinskom ratu.

(Nedjelja, 23 Rujan 2018 12:28)
Počeo Tjedan sporta

Na inicijativu Europske komisije Središnji državni ured za šport organizirao je Europski tjedan sporta koji je započeo 22. rujna i trajat će do 30. rujna.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:48)
204. vukovarska brigada proslavila 27. rođendan

Polaganjem vijenaca i svečanim programom u Vukovaru je obilježena 27. obljetnica ustrojstva legendarne 204. vukovarske brigade koja je 1991. godine u Domovinskome ratu branila Vukovar i područje nekadašnje Općine Vukovar.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:17)
Platforma Desno predstavila se u Vukovaru

Politički projekt DESNO u Vukovaru je održao prvo javno predstavljanje svoje političke platforme kroz deset temeljnih teza političkog preporoda hrvatske državnosti.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:07)
U Hrvatskoj je svakodnevno 45 slučajeva nasilja u obitelji

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije uputilo je priopćenje za javnost u kojemu stoji:

(Petak, 21 Rujan 2018 15:15)

Voda koju isporučuje VGV je u potpunosti ispravna za ljudsku potrošnju

Dario Tišov, direktor Vodovoda Grada Vukovara Dario Tišov, direktor Vodovoda Grada Vukovara Foto: R. Rac

Nakon što je među Vukovarcima počela kolati neprovjerena informacija kako konzumiramo neispravnu vodu, a što je postalo posebice prisutno nakon konferencije  za medije koju su čelnici MOST-a održali u Vukovaru, a na kojoj su se referirali o kakvoći vode na području Vukovarsko-srijemske županije, posjetili smo Vodovod Grada Vukovara kako bi istražili kakvu vodu distribuira ova gradska tvrtka. 

Direktor Vodovoda Grada Vukovara Dario Tišov rekao nam je kako je voda koju isporučuje ova gradska tvrtka u potpunosti ispravna za ljudsku potrošnju.

- U izvješću Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo niti jednom riječju ne spominje se Vukovar, već Vukovarsko-srijemska županija. HZJZ obavlja redovite analize kakvoće vode na području cijele Hrvatske, pa tako i na području Vukovara, a redovna uzorkovanja vode te ispitivanje njezine kakvoće sustavno provodimo i mi u Vodovodu Grada Vukovara - rekao je Tišov, dodajući kako bi u slučaju nekakvih ustanovljenih nepravilnosti promptno reagirali i obavijestili javnost kao i nadležne institucije poput HZJZ-a.  

Tišov nam je predočio i cjelovitu dokumentaciju kao i rezultate ispitivanja kakvoće vode, a koju je proveo HZJZ. Prošle je godine bio samo jedan neispravan uzorak na području kojega vodom snabdijeva VGV.

- Naime, tijekom radova na Projektu Vukovar, uslijed prespajanja cijevi došlo je do privremenog zamućenja vode zbog taloga u cijevima. Naši djelatnici su odmah krenuli u pročišćavanje cijevi i taj je problem istoga trena riješen - pojašnjava nam Tišov.

Direktor VGV-a nam je rekao i kako sa sigurnošću može reći da pijemo jednu od najkvalitetnijih voda u cijeloj Republici Hrvatskoj. Razlog tomu je što VGV 90 posto vode koju nakon obrade distribuira do krajnjih potrošača koristi iz Dunava.

- Riječna voda, za razliku od vode iz arteških bunara, sadrži uglavnom samo bakterijska onečišćenja koja se jednostavnom obradom uklanjaju, dok vodu iz arteških bunara karakterizira zasićenost raznim kemijskim elementima poput arsena, pa je takvoj vodi potrebna i dodatna obrada prije nego što postane ispravna za piće - zaključio je Tišov.

Pročitano 1228 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija