Ispiši ovu stranicu

Održan 4. Sajam fizioterapije u Vukovaru

Bosanac najavila završetak radova i otvaranje novoga odjela fizikalne medicine Bosanac najavila završetak radova i otvaranje novoga odjela fizikalne medicine Foto: LC Vukovar

Ovih je dana Vukovar bio u znaku fizioterapije. Povodom Međunarodnog dana fizioterapije  8. rujna,  Lions klub Vukovar organizirao je u suradnji s Općom županijskom bolnicom Vukovar i Učilištem Studium 4. Sajam fizioterapije u Republici Hrvatskoj.

Prigodom otvaranja ovog znanstveno-stručnoga skupa, na kojem je sudjelovalo 120 fizioterapeuta, liječnika i ostalih zdravstvenih djelatnika iz cijele Slavonije i Baranje, Zdenka Floršić, fizioterapeut OŽB Vukovar, istaknula je značajnu ulogu fizioterapeuta u prevenciji, dijagnostici, liječenju i rehabilitaciji bolesnika u sustavu zdravstva Republike Hrvatske te činjenicu da su fizioterapeuti danas po brojnosti treći zdravstveni djelatnici u Hrvatskoj.

Sajam je otvorila i sudionicima se prigodno obratila dr. sc. Vesna Bosanac, ravnateljica OŽB Vukovar, pohvalila je stručnost, educiranost i kvalitetan rad fizioterapeuta vukovarske bolnice te najavila završetak radova i otvaranje novoga odjela fizikalne medicine.

Predsjednica Lions kluba Vukovar dr. Mirjana Semenić Rutko istaknula je značaj fizioterapeuta u današnjem sustavu zdravstva RH te nadodala kako će LC Vukovar i u budućnosti organizirati ovakve i slične zdravstveno-edukativne skupove.

Vrlo emotivno bilo je obraćanje rukovoditeljice Odjela za fizikalnu medicinu rehabilitaciju i reumatologiju vukovarske bolnice dr. Nikoline Ljubičić Marković, s naglaskom na kvaliteti i timskom radu fizioterapeuta.

U stručnom dijelu programa uslijedila su vrlo kvalitetna predavanja koja su održali: dr.sc. Iva Šklempe Kokić, v. pred., dr. med. Nikolina Ljubičić Marković spec. fizijatar i reumatolog, dr. med. Lucija Zelić , dr. med., Ivana Debeljak, Marko Krajina, bacc. physioth., Olja Redl, bacc. physioth., Olivera Čejić, dipl. physioth. i Tatjana Karas, bacc. physioth.

Kako svaka aktivnost LC Vukova ima humanitarnu notu, sva sredstva prikupljena na 4. Sajmu fizioterapije bit će donirana osobama u potrebi.

U ime Grada Vukovara skupu se obratila i pozdravila sudionike Ivana Mujkić, dogradonačelnica Vukovara, a u ime župana VSŽ zamjenica pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo VSŽ  Dragana Leko. Lea Dubravčić pozdravila je skup ispred Učilišta Studium.

Pročitano 1355 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac