NAJNOVIJE
Predstavljen projekt „Na leđima konja do nove budućnosti“

Konjički klub Dunavski raj iz Vukovara  predstavio je na konferenciji za novinare EU projekt  „Na leđima konja do nove budućnosti“. Nositelj projekta je Konjički klub Dunavski raj, a partneri su mu Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica Vukovar i Lokalna akcijska grupa Srijem.

(Ponedjeljak, 24 Rujan 2018 16:07)
Potpisani ugovori za proizvodnju češnjaka

U velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru Ugovore o proizvodnji češnjaka za sezonu 2018./2019., s predstavnicima 16 OPG-ova potpisali su župan vukovarsko-srijemski Božo Galić i upraviteljica poljoprivredne zadruge Češnjak Mara Čuljak.

(Ponedjeljak, 24 Rujan 2018 15:47)
Održan XI Memorijal vukovarskih zrakoplovaca

Na aerodromu u Borovu naselju održan je XI Memorijal vukovarskih zrakoplovaca u spomen hrvatskim braniteljima, članovima Aerokluba Borovo, poginulima u Domovinskom ratu.

(Nedjelja, 23 Rujan 2018 12:28)
Počeo Tjedan sporta

Na inicijativu Europske komisije Središnji državni ured za šport organizirao je Europski tjedan sporta koji je započeo 22. rujna i trajat će do 30. rujna.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:48)
204. vukovarska brigada proslavila 27. rođendan

Polaganjem vijenaca i svečanim programom u Vukovaru je obilježena 27. obljetnica ustrojstva legendarne 204. vukovarske brigade koja je 1991. godine u Domovinskome ratu branila Vukovar i područje nekadašnje Općine Vukovar.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:17)
Platforma Desno predstavila se u Vukovaru

Politički projekt DESNO u Vukovaru je održao prvo javno predstavljanje svoje političke platforme kroz deset temeljnih teza političkog preporoda hrvatske državnosti.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:07)
U Hrvatskoj je svakodnevno 45 slučajeva nasilja u obitelji

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije uputilo je priopćenje za javnost u kojemu stoji:

(Petak, 21 Rujan 2018 15:15)

Održan 4. Sajam fizioterapije u Vukovaru

Bosanac najavila završetak radova i otvaranje novoga odjela fizikalne medicine Bosanac najavila završetak radova i otvaranje novoga odjela fizikalne medicine Foto: LC Vukovar

Ovih je dana Vukovar bio u znaku fizioterapije. Povodom Međunarodnog dana fizioterapije  8. rujna,  Lions klub Vukovar organizirao je u suradnji s Općom županijskom bolnicom Vukovar i Učilištem Studium 4. Sajam fizioterapije u Republici Hrvatskoj.

Prigodom otvaranja ovog znanstveno-stručnoga skupa, na kojem je sudjelovalo 120 fizioterapeuta, liječnika i ostalih zdravstvenih djelatnika iz cijele Slavonije i Baranje, Zdenka Floršić, fizioterapeut OŽB Vukovar, istaknula je značajnu ulogu fizioterapeuta u prevenciji, dijagnostici, liječenju i rehabilitaciji bolesnika u sustavu zdravstva Republike Hrvatske te činjenicu da su fizioterapeuti danas po brojnosti treći zdravstveni djelatnici u Hrvatskoj.

Sajam je otvorila i sudionicima se prigodno obratila dr. sc. Vesna Bosanac, ravnateljica OŽB Vukovar, pohvalila je stručnost, educiranost i kvalitetan rad fizioterapeuta vukovarske bolnice te najavila završetak radova i otvaranje novoga odjela fizikalne medicine.

Predsjednica Lions kluba Vukovar dr. Mirjana Semenić Rutko istaknula je značaj fizioterapeuta u današnjem sustavu zdravstva RH te nadodala kako će LC Vukovar i u budućnosti organizirati ovakve i slične zdravstveno-edukativne skupove.

Vrlo emotivno bilo je obraćanje rukovoditeljice Odjela za fizikalnu medicinu rehabilitaciju i reumatologiju vukovarske bolnice dr. Nikoline Ljubičić Marković, s naglaskom na kvaliteti i timskom radu fizioterapeuta.

U stručnom dijelu programa uslijedila su vrlo kvalitetna predavanja koja su održali: dr.sc. Iva Šklempe Kokić, v. pred., dr. med. Nikolina Ljubičić Marković spec. fizijatar i reumatolog, dr. med. Lucija Zelić , dr. med., Ivana Debeljak, Marko Krajina, bacc. physioth., Olja Redl, bacc. physioth., Olivera Čejić, dipl. physioth. i Tatjana Karas, bacc. physioth.

Kako svaka aktivnost LC Vukova ima humanitarnu notu, sva sredstva prikupljena na 4. Sajmu fizioterapije bit će donirana osobama u potrebi.

U ime Grada Vukovara skupu se obratila i pozdravila sudionike Ivana Mujkić, dogradonačelnica Vukovara, a u ime župana VSŽ zamjenica pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo VSŽ  Dragana Leko. Lea Dubravčić pozdravila je skup ispred Učilišta Studium.

Pročitano 305 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija