NAJNOVIJE
Zlatko Dalić u Vinkovcima na predstavljanju knjige

U Vinkovcima u organizaciji Rotary kluba Vinkovci 1937. predstavljena je knjiga "Zlatko Dalić - Rusija naših snova".

(Petak, 18 Siječanj 2019 21:20)
Penava osudio sukob maloljetnih navijača

U izjavi za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava osudio je sukob nekoliko maloljetnih osoba pripadnika dviju navijačkih skupina.

(Petak, 18 Siječanj 2019 17:40)
Ovogodišnje Vinkovačke jeseni pod sloganom “Tri nam drage riječi”

Održana je prva sjednica Organizacijskog odbora vinkovačkih jeseni na kojoj su članovi jednoglasno prihvatili ideju scenaristice svečanosti otvorenja 54. Vinkovačkih jeseni Ane Cvenić koja je za slogan predložila naziv “Tri nam drage riječi” rekavši kako se iza toga naziva kriju Slavonija, Srijem i Baranja.

(Petak, 18 Siječanj 2019 14:43)
PU vukovarsko-srijemska: Sukob dvije navijačke skupine

Nakon dojave o fizičkom sukobu više osoba na vukovarskom autobusnom kolodvoru, 16. siječnja, oko 19,20 sati djelatnici PU vukovarsko-srijemske na mjestu događaja zatekli su nekoliko sudionika.

(Petak, 18 Siječanj 2019 13:42)
Raspušteno Gradsko vijeće grada Iloka

Vlada RH prihvatila je rješenje o raspuštanju Gradskog vijeća grada Iloka zbog nepravovremenog donošenja proračuna, javlja Hina.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 15:10)
Šoljić: Neka Milaković prestane sijati mržnju ili neka odstupi iz javnoga života Hrvatske

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara održala je konferenciju za medije na kojoj je upozorila da događaje koji se proteklih dana u Vukovaru te ustvrdili kako nisu dobri ni za grad heroj niti za hrvatsku državu.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 13:36)
David Boban treći u Samoboru

U Samoboru je održan međunarodni karate turnir Grand Prix Croatia. Nastupilo je 1618 natjecatelja, 213 klubova iz 25 država. Karate klub Vukovar '91 predstavljalo je 6 natjecatelja u pratnji trenera Igora Štalmajera. Od natjecatelja, David Boban je osvojio 3. mjesto u borbama. Nastupili su još i Dorotea Plavšić, Maria Zera, Asja Štalmajer, Vitto Furundžija i Ivano Bajrak, ali ovaj put bez plasmana.David Boban i Igor Šatmajer

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 11:45)

Održan 4. Sajam fizioterapije u Vukovaru

Bosanac najavila završetak radova i otvaranje novoga odjela fizikalne medicine Bosanac najavila završetak radova i otvaranje novoga odjela fizikalne medicine Foto: LC Vukovar

Ovih je dana Vukovar bio u znaku fizioterapije. Povodom Međunarodnog dana fizioterapije  8. rujna,  Lions klub Vukovar organizirao je u suradnji s Općom županijskom bolnicom Vukovar i Učilištem Studium 4. Sajam fizioterapije u Republici Hrvatskoj.

Prigodom otvaranja ovog znanstveno-stručnoga skupa, na kojem je sudjelovalo 120 fizioterapeuta, liječnika i ostalih zdravstvenih djelatnika iz cijele Slavonije i Baranje, Zdenka Floršić, fizioterapeut OŽB Vukovar, istaknula je značajnu ulogu fizioterapeuta u prevenciji, dijagnostici, liječenju i rehabilitaciji bolesnika u sustavu zdravstva Republike Hrvatske te činjenicu da su fizioterapeuti danas po brojnosti treći zdravstveni djelatnici u Hrvatskoj.

Sajam je otvorila i sudionicima se prigodno obratila dr. sc. Vesna Bosanac, ravnateljica OŽB Vukovar, pohvalila je stručnost, educiranost i kvalitetan rad fizioterapeuta vukovarske bolnice te najavila završetak radova i otvaranje novoga odjela fizikalne medicine.

Predsjednica Lions kluba Vukovar dr. Mirjana Semenić Rutko istaknula je značaj fizioterapeuta u današnjem sustavu zdravstva RH te nadodala kako će LC Vukovar i u budućnosti organizirati ovakve i slične zdravstveno-edukativne skupove.

Vrlo emotivno bilo je obraćanje rukovoditeljice Odjela za fizikalnu medicinu rehabilitaciju i reumatologiju vukovarske bolnice dr. Nikoline Ljubičić Marković, s naglaskom na kvaliteti i timskom radu fizioterapeuta.

U stručnom dijelu programa uslijedila su vrlo kvalitetna predavanja koja su održali: dr.sc. Iva Šklempe Kokić, v. pred., dr. med. Nikolina Ljubičić Marković spec. fizijatar i reumatolog, dr. med. Lucija Zelić , dr. med., Ivana Debeljak, Marko Krajina, bacc. physioth., Olja Redl, bacc. physioth., Olivera Čejić, dipl. physioth. i Tatjana Karas, bacc. physioth.

Kako svaka aktivnost LC Vukova ima humanitarnu notu, sva sredstva prikupljena na 4. Sajmu fizioterapije bit će donirana osobama u potrebi.

U ime Grada Vukovara skupu se obratila i pozdravila sudionike Ivana Mujkić, dogradonačelnica Vukovara, a u ime župana VSŽ zamjenica pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo VSŽ  Dragana Leko. Lea Dubravčić pozdravila je skup ispred Učilišta Studium.

Pročitano 608 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija