NAJNOVIJE
Zlatko Dalić u Vinkovcima na predstavljanju knjige

U Vinkovcima u organizaciji Rotary kluba Vinkovci 1937. predstavljena je knjiga "Zlatko Dalić - Rusija naših snova".

(Petak, 18 Siječanj 2019 21:20)
Penava osudio sukob maloljetnih navijača

U izjavi za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava osudio je sukob nekoliko maloljetnih osoba pripadnika dviju navijačkih skupina.

(Petak, 18 Siječanj 2019 17:40)
Ovogodišnje Vinkovačke jeseni pod sloganom “Tri nam drage riječi”

Održana je prva sjednica Organizacijskog odbora vinkovačkih jeseni na kojoj su članovi jednoglasno prihvatili ideju scenaristice svečanosti otvorenja 54. Vinkovačkih jeseni Ane Cvenić koja je za slogan predložila naziv “Tri nam drage riječi” rekavši kako se iza toga naziva kriju Slavonija, Srijem i Baranja.

(Petak, 18 Siječanj 2019 14:43)
PU vukovarsko-srijemska: Sukob dvije navijačke skupine

Nakon dojave o fizičkom sukobu više osoba na vukovarskom autobusnom kolodvoru, 16. siječnja, oko 19,20 sati djelatnici PU vukovarsko-srijemske na mjestu događaja zatekli su nekoliko sudionika.

(Petak, 18 Siječanj 2019 13:42)
Raspušteno Gradsko vijeće grada Iloka

Vlada RH prihvatila je rješenje o raspuštanju Gradskog vijeća grada Iloka zbog nepravovremenog donošenja proračuna, javlja Hina.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 15:10)
Šoljić: Neka Milaković prestane sijati mržnju ili neka odstupi iz javnoga života Hrvatske

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara održala je konferenciju za medije na kojoj je upozorila da događaje koji se proteklih dana u Vukovaru te ustvrdili kako nisu dobri ni za grad heroj niti za hrvatsku državu.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 13:36)
David Boban treći u Samoboru

U Samoboru je održan međunarodni karate turnir Grand Prix Croatia. Nastupilo je 1618 natjecatelja, 213 klubova iz 25 država. Karate klub Vukovar '91 predstavljalo je 6 natjecatelja u pratnji trenera Igora Štalmajera. Od natjecatelja, David Boban je osvojio 3. mjesto u borbama. Nastupili su još i Dorotea Plavšić, Maria Zera, Asja Štalmajer, Vitto Furundžija i Ivano Bajrak, ali ovaj put bez plasmana.David Boban i Igor Šatmajer

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 11:45)

Dani polja šećerne repe u Županji

Tolušić: Primarni je cilj stvoriti kvalitetan okvir za snažniji rast gospodarstva Tolušić: Primarni je cilj stvoriti kvalitetan okvir za snažniji rast gospodarstva Foto: Ministarstvo poljoprivrede

Dani polja šećerne repe tvrtke Sladorana Županja okupili su 200-tinjak proizvođača kooperanata tvrtke Viro koji su zajedno s potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem te članovima Uprave obišli polja.

- Radimo svim silama da popravimo stanje u poljoprivrednoj proizvodnji. Naš primarni cilj u Vladi i Ministarstvu poljoprivrede je stvoriti kvalitetan okvir za snažniji rast gospodarstva. Kroz efikasno korištenje financijskih sredstava raspoloživih kroz Program ruralnog razvoja omogućit ćemo velike, kvalitetne pomake u hrvatskoj poljoprivredi i rast volumena u svim proizvodnjama, bolju konkurentnost, te nova radna mjesta - izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Proizvodna ograničenja u sektoru šećera od 1. listopada 2017. godine više se ne primjenjuju stoga je tržišna godina 2017./2018. prva godina u kojoj je proizvodnja šećera na razini EU neograničena. Sektor šećera je već bio pogođen krizom u 2015. godini, zato ukidanje kvotnog sustava svakako predstavlja novi izazov kako za proizvođače šećerne repe tako i za proizvođače šećera.

U 2017. godini na površini od 19.533 ha proizvedeno 1.295.459 t šećerne repe, uz prirod od 66,3 t/ha. U odnosu na 2016. godinu, u 2017. godini se bilježi rast površina pod šećernom repom za 26%. Proizvodnja šećera u trenutnoj u 2017./2018. tržišnoj godini iznosi 276.265 tona, od čega je 229.143 tona šećera od šećerne repe.

Sladorana Županja u većinskom je vlasništvu tvornice šećera Viro tvornica šećera d.d. Započela je s radom 1947. godine, a konstantnim ulaganjem u proizvodne kapacitete i kadrove nastoji odgovoriti na izazove iz okruženja koje postaje sve složenije. Zajedno s matičnom tvrtkom Viro korisnici su Mjere 4 Programa ruralnog razvoja za ulaganja u proizvodnju šećerne repe.

Pročitano 350 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija