Ispiši ovu stranicu

Mladić u Gunji jurio 127 km/h

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV

U petak, 7. rujna, oko 20.50 sati, prometna policija je tijekom redovne kontrole, u Ulici Ante Starčevića u Gunji, zaustavila vozilo koje se kretalo brzinom znatno većom od zakonom regulirane brzine u naseljenom mjestu.

"Uređajem za mjerenje brzine utvrđeno je kako se osobno vozilo njemačkih registarskih oznaka kretalo brzinom od 127 km/h.  Obzirom da je za ovaj prekršaj predviđena novčana kazna u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna i izricanje zaštitne mjere „zabrana korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske“, protiv počinitelja prekršaja, 25-godišnjaka iz Gunje, slijedi podnošenje optužnog prijedloga nadležnom prekršajnom sudu." - naveli su iz PU vukovarsko-srijemske.

Iz policije i ovoga puta naglašavaju kako su prekršaji nedopuštene i neprilagođene brzine nositelji  25% prometnih nesreća na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske, 58% smrtno stradalih osoba u ukupnom broju prometnih nesreća i 28% ozlijeđenih osoba u ukupnom broju prometnih nesreća.

"Policijski službenici i nadalje će provoditi nadzor i kontrolu brzine prometa na cestama prema prioritetima cesta, statističkim i iskustvenim pokazateljima o ugrozi te pozivima građana o uočenoj ugrozi na pojedinim cestama." - naveli su u priopćenju.

Tijekom protekloga vikenda na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je 19 prometnih nesreća, od kojih 13 s materijalnom štetom, pet prometnih nesreća u kojima je pet osoba lakše ozlijeđeno i jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena.

Pročitano 945 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac