Ispiši ovu stranicu

Nepokretnom branitelju doniran krevet vrijedan 3.000 eura

Supružnici Gajić Supružnici Gajić Foto: HRV

Hrvatskome branitelju koji je prije četiri mjeseca pretrpio moždani udar Stjepanu Gajiću iz Vukovara Udruga braniteljica Domovinskoga rata Republike Hrvatske u suradnji sa Savjetom za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara predala je bolnički krevet vrijedan oko 3.000 eura.

Bolnički krevet Udruzi braniteljica donirali su Ruža i Zlatko Martinović iz Stuttgarta koji su ovim putem željeli pomoći braniteljima Vukovara, pojašnjava predsjednica Udruge braniteljica Domovinskoga rata Republike Hrvatske Svjetlana Dželalija-Kovačić.
-Dogovorili smo se da krevet bude doniran našoj udruzi kako bi ga mogli koristiti svi branitelji kojima bude potreban. Na žalost, naši su članovi sve stariji i sve bolesniji tako da će nam ovaj krevet biti uistinu vrijedan i od velike pomoći, rekla je Dželalija-Kovačić te izrazila nadu da će Stjepan koji će ga prvi koristiti ozdraviti što prije.

Krevet su odmah montirali i Stjepana prenijeli u njega članovi Savjeta za branitelje  gradonačelnika Grada Vukovara.
- Dogovorili smo se, sjeli u kombi od Borisa koji nije tražio nikakvu naknadu za gorivo  i otišli po krevet koji je bio u Gospiću. Da nema ekipe, prijatelja ne bi ništa napravili jer čovjek sam ne može ništa, naglasio je Josić dodajući kako je ovaj krevet nešto najbolje što se za nepokretne osobe trenutno može naći na tržištu.

 

Donacija kreveta montaza


Stjepanova supruga Blaženka Gajić koja je također vrlo bolesna zahvalila je na vrijednoj donaciji koja će joj uvelike olakšati skrb o suprugu.
-Jako mi je teško jer je suprug nepokretan, a i sama sam bolesna i ne vidim dobro pa će mi ovaj krevet jako pomoći. Oboje smo bili u ratu i danas se kao i onda, borim poput lavice koliko mogu i znam,  rekla je Blaženka.


Inicijativu za pomoć Stjepanu pokrenula je susjeda i braniteljica Gordana Demetar.
-Dugo godina smo prijatelji, a i sama sam u ratu izgubila brata kojega još nismo pronašli u stoga s velikom ljubavlju pomažem svim braniteljima kojima je to potrebno,naglasila je Demetar te zahvalila Angeli Matiji Babić iz Austrlije koja je Stjepanu donirala kolica. 


Stjepan Gajić hrvatski branitelj koji je devet mjeseci proveo u logoru, a također su mu branitelji bili i otac i brat.

Pročitano 1247 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić