Ispiši ovu stranicu

Besplatni udžbenici, bilježnice i preobuka za vukovarske školarce

Gradonačelnik sa suradnicima posjetio OŠ Siniše Glavaševića Gradonačelnik sa suradnicima posjetio OŠ Siniše Glavaševića Foto: Valerija Lozančić

Povodom početka nove školske godine gradonačelnik Vukovara Ivan Penava  sa svojim je zamjenicima i suradnicima posjetio OŠ Siniše Glavaševića u Borovu naselju kako bi učenicima poželio sretnu i uspješnu novu školsku godinu. 

Učenike su na školskim klupama dočekali besplatni udžbenici i bilježnice, a dobit će i preobuku. Za nabavu 1.494 nova udžbenika Grad je u proračunu osigurao 300.000 kn. Tvrtka Vodovod grada Vukovara sa 200.000 kuna financira 1.901 komplet bilježnica, koje su ukrašene slikama motiva grada Vukovara te prigodnim tekstovima.

I ove godine za preobuku svih učenika osnovnih škola Grad Vukovar osigurao je 200.000 kn. Za učenike od 1. do 4. razreda osigurano je 941 par cvički, a za učenike od 5. do 8. razreda osigurano je 955 pari startasica što je ukupno 1.896 pari preobuke.

- Već petu godinu za redom Grad Vukovar nastavlja dobru praksu osiguravanja besplatnih udžbenika za sve vukovarske osnovnoškolce. Na ovaj način nastojimo promovirati lokal patriotizam i tvrtku Borovo. Namjera nam je upoznati djecu s proizvodima iz Vukovara te od malih nogu kod naših najmlađih sugrađana nastojimo razvijati i njegovati ljubav prema našem gradu, rekao je gradonačelnik Penava te dodao kako su to samo neki od  načina na koji pomažu djeci i roditeljima.

-Osim toga pomažemo djeci čiji su roditelji slabijeg imovinskog stanja, omogućavamo djeci besplatna ljetovanja, nagrađujemo nadarenu djecu…. Sve su to koraci kojima se trudimo roditeljima olakšati školovanje djece, a djeci osigurati ljepše i sretnije djetinjstvo, rekao je gradonačelnik Penava poželjevši svim učenicima i nastavnicima sretnu i uspješnu novu školsku godinu, da puno toga nauče i naprave svima na ponos.

 

skola misic2


Gradonačelniku je zahvalila ravnateljica škole Slavica Mišić.

- Nadam se da je zbog besplatnih udžbenika, bilježnica i preobuke našim roditeljima početak nove školske godine manje stresan i mislim da je to uistinu  dobar početak jer se roditelji mogu više posvetiti učenju i uspjehu djece, a manje financijama, rekla je Mišić.

O.Š. Siniše Glavaševića pohađa 390 učenika.

Pročitano 1098 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić