Ispiši ovu stranicu

Otvorena akcija Kupujmo hrvatsko

Akcija na Trgu RH Akcija na Trgu RH Foto: Valerija Lozančić

U okviru Festivala nematerijalne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru otvorena je akcija Hrvatske gospodarske komore Kupujmo hrvatsko.

Tijekom dva dana svoje će proizvode predstaviti više od 80 izlagača. 

 

Kupujmo hrvatsko1

 

Predsjednik  HGK Luka Burilović poručio je kako cilj ove akcije nije diskrimincija stranih proizvoda već isključivo promocija kvalitetnih domaćih proizvoda.
-Akcija  Kupujmo hrvatsko napravila je veliki iskorak u osvještavanju važnosti kupovanja domaćih proizvoda jer je posljednje istraživanje pokazalo da 78 posto građana vodi računa o kupnji hrvatskih proizvoda te ih je čak 86 posto spremno izdvojiti više kuna za kvalitetan domaći proizvod.  Akcija se provodi već 21 godinu, u Vukovaru 7 i njome želimo promovirati domaće kvalitetne proizvode te spojiti kupce i proizvođače, i to nam je cilj. Na ovaj način kupci dobivaju kvalitetan domaći proizvod, a s druge strane jačamo hrvatsko gospodarstvo, čuvamo postojeća radna mjesta i omogućavamo otvaranje novih , a time i zadržavamo mlade u Hrvatskoj, rekao je Burilović.

Po riječima vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, akcija "Kupujmo hrvatsko" na tragu je stalnog zalaganja vukovarske gradske uprave i ukazivanja na potrebu oslanjanja na sebe i vlastite snage, ljude, znanja i domaće resurse.
- Moramo se osloniti na vlastite snage, ljude, znanja, resurse u našem neposrednom okruženju i početi ih koristiti na dobrobit  ljudi koji žive na ovim prostorima, ne očekivati pomoć sa strane.  Građani RH su puno toga iznjedrili svojim trudom, marljivošću, snagom i resursima, rekao je Penava.
Kupujmo hrvatsko 3

Akciju "Kupujmo hrvatsko" podržao je i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić poručivši kako je kupovina domaćeg proizvoda najbolja i najisplativija kupovina kojom se štiti domaća proizvodnja i radna mjesta.

Pročitano 993 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić