Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Udruga TOMS i ove godine pomaže vukovarske obitelji

13. donacija udruge TOMS 13. donacija udruge TOMS Foto: Vedran Vuleta

U prostorijama Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići, Ivica Bašić, predsjednik Udruge tjelesnih invalida TOMS, potpisao je Ugovore o donaciji s vukovarskim obiteljima Varga i Savurdić, kojima će jednom mjesečno, a kroz narednih 12 mjeseci, na račun biti isplaćeno po 1.000,00 kuna novčane pomoći.

Riječ je o donaciji koju Udruga tjelesnih invalida TOMS iz Trogira u suradnji s udrugom Prijatelj iz Metkovića i Udrugom tjelesnih invalida Sinj, kroz projekt „Moje svjetlo za moj Vukovar“, provodi već 13 godinu za redom darivanjem svijeća za koje im građani daju dobrovoljne priloge, te na taj način prikupljena financijska sredstva doniraju građanima grada Vukovara.

- Napravili smo i suradnju s jednim staračkim domom iz Zagreba. Oni će uzgajati lavandu, sve proizvode dati nama, a mi ćemo ih kao i svijeće donirati građanima za dobrovoljne priloge. Također, i od toga će sav prihod ići za Vukovar. Mi ćemo nastaviti ovo raditi barem dok smo ja i kolega iz Sinja na čelu udruga – rekao je Bašić.

TOMS 1

U sklopu tog projekta ove godine su se odlučili pružiti financijsku potporu dvjema obiteljima s djecom s poteškoćama u razvoju s područja grada Vukovara, koje su predložili Grad Vukovar i Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići. Osim novčane pomoći predstavnici Udruge TOMS donirali su i higijenske potrepštine, te hranu i slatkiše u vrijednosti 2.000,00 kuna za svaku obitelj, a donaciju od 1.000,00 kuna  primila je i udruga Leptirići.

Potpisivanju ugovora o donaciji nazočili su i zamjenici gradonačelnika Grda Vukovara Marijan Pavliček i Ivana Mujkić. 

- U posljednjih 13 godina provođenja akcije prikupljeno je više od 500 tisuća kuna kojima se pomoglo građanima i obiteljima iz našega grada. Upravo zbog toga odlukom Gradskog vijeća prošle je godine Udruzi tjelesnih invalida TOMS iz Trogira dodijeljena Plaketa Grada Vukovara u znak zahvale i istinskog prijateljstva – rekao je dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček.

Olja Redo, dopredsjednica udruge Vukovarski leptirići kaže kako su obitelji Varga i Savurdić odabrali zbog slabijeg imovinskog statusa i stvarne potrebe za pomoći.

- Ove obitelji često idu na pretrage u druge gradove, a djeca imaju i posebnu vrstu prehrane te također uzimaju različite dodatke prehrani, tako da im je pomoć doista potrebna - rekla je Redo.

TOMS 2

Snježana Varga, kaže kako će im ova donacija puno značiti jer su troškovi liječenja veliki.

- Po potrebi na liječenje i kontrole odlazimo u Osijek, Bizovac i Zagreb. Prije je bilo puno češće, s sada hvala dragom Bogu odlazimo svakih 6 mjeseci. Ne znamo što nas čeka sutra, ali vjerujemo kako će sve biti dobro. S doniranim financijskim sredstvima pokriti ćemo „rupe“ koje su nastale u kućnom budžetu – rekla je Varga.

Biljana Savudrić, kaže da su nezaposleni i ona i njezin suprug koji ima samo naknadu od 1.300,00 kuna sa Zavoda za zapošljavanje.  

- Hvala Bogu što postoje ljudi dobra srca. Moje dijete je imalo operaciju srca i još uvijek  treba odlaziti na kontrole u KBC Rebro u Zagreb, tako da nam puno znači ova donacija i zahvalna sam svim ljudima koji nam pomažu – izjavila je Savudrić.

Udruga Vukovarski leptirići trenutno ima 115 korisnika djece s posebnim potrebama, koja dolaze s područja grada Vukovara, njegove okolice te iz grada Osijeka.

Pročitano 909 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI