Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Sporazum na dobrobit učenika Tehničke škole

BIC i Tehnička škola Nikole Tesle BIC i Tehnička škola Nikole Tesle Foto: Vedran Vuleta

Na osnovi potpisanog Sporazuma za provođenje praktične nastave učenika, te radioničkih i laboratorijskih vježbi, koji su potpisali Davor Foriš, direktor Razvojne agencije Vukovar i Đorđe Lukić, ravnatelj Tehničke škole Nikole Tesle, učenicima će uskoro biti omogućeno korištenje prostora i opreme Laboratorija za ispitivanje obnovljivih izvora energije.

- Sporazum ide na dobrobit učenika Tehničke škole budući da ćemo im pružiti mogućnost obavljanja stručne prakse iz predmeta koji su relevantni za njihovo stručno osposobljavanje. To se dobro poklopilo s obzirom da mi unutar Poduzetničkog inkubatora imamo laboratorij koji će im dobro doći - rekao je Foriš te naglasio kako se vukovarskoj Razvojnoj agenciji ovime otvaraju vrata za prijavu na razne natječaje financirane s razine nacionalnih i europskih sredstava s obzirom da je laboratorij sada stavljen u funkciju.

BIC I TEH ŠKOLA1

Sudjelovanjem na projektu prekogranične suradnje učenici Tehničke škole upoznali su se s istim strojevima u laboratoriju u Velenju u Sloveniji. Kako laboratorij imaju u Vukovaru više neće morati odlaziti u Sloveniju.

- Dolaziti će 320 učenika podijeljenih u grupe. Oni će proći kompletnu obuku vezanu za instrumente i strojeve koji se mogu primijeniti u obnovljivim izvorima energije. U ovom nastavnom procesu sudjelovat će tehničari za računarstvo, elektro tehničari i ekološki tehničari - rekao je Lukić i dodao kako su se do sada snalazili u školi, no međutim kako nemaju dovoljan broj uređaja i strojeva nisu bili u mogućnosti u potpunosti obaviti praktičnu nastavu vezanu za određene grupe predmeta koji su predviđeni planom i programom.

Pročitano 1633 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI