Ispiši ovu stranicu

HRV započeo emitiranje programa iz digitalne režije

Otvaranje nove digitalne režije HRV-a Otvaranje nove digitalne režije HRV-a Foto: Grad Vukovar

Povijesni je dan za Hrvatski radio Vukovar. Osim što se kroz cijelu 2017. godinu obilježava šezdeseta godišnjica postojanja radija, obilježava se još jedan značajan jubilej. Naime, 23. prosinca navršava se dvadeset godina od povratka Hrvatskog radija Vukovar iz progonstva, kada je emitiranje programa nakon godina izbjeglištva u Vinkovcima započelo s jedanaestog kata Samačkog hotela u Borovu naselju.

Povratku u Vukovar prethodilo je teško razdoblje, a obilježila ga je ratna 1991. godina i hrabri glas novinara i tadašnjeg urednika HRV-a Siniše Glavaševića. Upravo zbog njegovih ratnih izvješća, Hrvatski radio Vukovar postao je legenda ratnog novinarstva. Danas, 26 godina kasnije, Hrvatski radio Vukovar svečano je otvorio novu digitalnu režiju.

Slušateljima se iz nove, suvremene režije u eteru prvi obratio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, rekavši kako je napravljen veliki iskorak u emitiranju s obzirom da je po direktivama Europske Unije 2020. godina krajnji rok kada će sve radijske postaje preći s analognoga na digitalno emitiranje programa, a Vukovar je među prvima dobio režiju opremljenu suvremenom tehnologijom.

Direktorica Hrvatskog radija Vukovara Mirjana Đermadi objasnila je kako je riječ o platformi koja se može nadograđivati suvremenim softverima.

- Ovo je povijesni iskorak prema naprijed, a mi smo prvi u istočnoj Hrvatskoj koji se možemo pohvaliti ovakvom suvremenom opremom - istaknula je Đermadi.

- Ovaj projekt je na lijepi način zaokružio godišnjice koje obilježavamo te označio tehnološki preokret Hrvatskog radija Vukovar u budućnost - rekao je glavni i odgovorni urednik HRV-a Robert Rac.

Projekt je ostvaren zahvaljujući inicijativi Grada Vukovara, direktorice HRV-a Mirjane Đermadi i velike potpore ravnateljice Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara Ljiljane Blažević koja je za realizaciju osigurala nešto oko  270.000 kuna iz proračuna Fonda.

Pročitano 1958 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Portal HRV