Ispiši ovu stranicu

Betlehemsko svjetlo stiglo u Vukovar

Izviđači iz Otoka donijeli Betlehemsko svijetlo u Palaču Srijem Izviđači iz Otoka donijeli Betlehemsko svijetlo u Palaču Srijem Foto: Valerija Lozančić

Članovi Odreda izviđača „Suvara“ iz Otoka po četvrti su put donijeli Betlehemsko svjetlo mira u Vukovar, a u Palači Srijem primili su ih zamjenici vukovarsko-srijemskog župana  Damir Barna i Josip Dabro sa suradnicima.

Betlehemskim svjetlom svijeće na adventskom vijencu upalila je izviđačica Lorena Dabro.

-Betlehemsko svjetlo mira simbol je Božića koji simbolizira dolazak Isusa, mir i blagostanje u cijelome svijetu. Paljenje i dijeljenje Betlehemskog svjetla podsjeća da ljudi dobre volje žele jedni drugima mir i dobro  te da  je zadatak svih nas širiti mir i ljubav među ljudima, poručuje Davor Iščić, voditelj izviđačkoga odreda iz Otoka.

Zamjenik župana Josip Dabro malim izviđačima zahvalio je na širenju svjetla mira i ljubavi.
- Zahvaljujem izviđačima što su nam donijeli svijetlo mira i nade koje želimo proslijediti svim žiteljima naše županije s vjerom da ćemo iduće 2018. godine krenuti u pozitivnom smjeru kako u gospodarstvu tako i u demografskoj obnovi, rekao je dožupan Dabro poželjevši svima sretan Božić i uspješnu Novu godinu.

Prvu nedjelju došašća predstavnik austrijskih izviđača odlazi u Betlehem,  pali svjetlo u spilji Isusova rođenja i donosi ga u Beč odakle se ono dalje širi gotovo cijelom Europom. Hrvatski su ga izviđači donijeli u Zagreb, a izviđači iz Otoka  u našu županiju. Betlehemsko svjetlo u Europu stiže od 1986. godine, a u Hrvatsku od 1992.  Ono je simbol Božića, vjere, ljubavi, nade, prijateljstva, međusobne povezanosti i solidarnosti.

Pročitano 1157 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić