Ispiši ovu stranicu

Nadbiskup Srakić: Obitelj je stup svakog društva

mons. Marin Srakić mons. Marin Srakić Foto: Arhiva

Svečano božićno misno slavlje u Đakovu, u punoj katedrali, predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup mons. Marin Srakić, koji je istaknuo da je obitelj stup svakog društva i poručio vjernicima da budu graditelji društva u kojem se promiče dijete.

Nazvavši Božić danom ljubavi prema ljudima, nadbiskup Srakić rekao je kako se u božićnoj noći, u betlehemskoj štalici, u jaslicama rodilo Dijete koje je došlo promijeniti srca i živote ljudi. "No danas to Dijete na dan svoga rođenja progovara prodornim plačem. Tim plačem govore djeca žrtve svakog nasilja - i milijuni djece trećeg svijeta i djeca-barakaši iz sirotinjskih predgrađa svih velegradova svijeta, ali i djeca iz našeg naroda u čiju je zaštitu stala naša Crkva", rekao je mons. Srakić, apostrofirajući prijepore oko zdravstvenog odgoja u školama.

Obitelj je stup svakog društva, istaknuo je.

"Na svim svjetskim širinama obitelj ima vrlo jasnu dimenziju; maknuti ju znači maknuti stupove društva. Obitelj je jedna mala stvarnost. Ona je mjesto gdje se uči živjeti društvo i živjeti s drugima. Ako se uništi stabilnost te male zajednice, čovjek gubi 'svoje mi' i i postaje 'samo ja' , postaje načelo netrpeljivosti i razdora. Kako će se dijete spremiti za roditeljstvo na mutnim idejama o braku, spolnosti i životu? Za sve njih plače betlehemsko dijete", rekao je Srakić, poručivši vjernicima: "Budite graditelji društva u kojem se promiče dijete".

Mons Sralić je noćas u đakovačkoj katedrali predvodio i misu polnoćku.

(Hina)

Pročitano 1907 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Portal HRV