Ispiši ovu stranicu

Gradonačelnik Sabo gostovao u HTV-ovoj emisiji 'Nedjeljom u 2'

Željko Sabo u emisiji "Nedjeljom u 2" Željko Sabo u emisiji "Nedjeljom u 2" Foto: HRT

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo gostovao je u HTV-ovoj emisiji „Nedjeljom u 2“ u kojoj je komentirao aktualnu gospodarsku i političku situaciju u gradu, a dotaknuo se i teme napada na suprugu pri čemu su mu zasuzile oči dok je uz to i svim građanima poželio sretan Božić i Novu godinu.

Napadačima je zahvalio što nisu bili grublji, a komentirao je i poruku napadača da se ne bahati poručujući političkim protivnicima koji su očekivali da će imati materijalne koristi od njegova upravljanja gradom, a koji su ostali razočarani time što on nije pristao na nikakve dogovore te vrste, kako je na kraju zajedno sa svojom obitelji odlučio nastaviti političku karijeru usprkos prijetnjama koje dobiva.

"Onima koji tvrde da sam inscenirao napad poručujem: Ne dao Bog da vam se to dogodi!“ – rekao je Sabo, dodajući kako je napad bio nešto najstrašnije što mu se dogodilo u životu.

Upitan je i da prokomentira zahtjev za dvojezičnim natpisima u Vukovaru, na što je rekao kako je 2009. kada je postao gradonačelnik koalicija HDZ, SDSS i HSP donijela statut, koji nije bio u skladu sa zakonom, a kojim se omogućuju dvojezični natpisi. Za to je trebalo biti trećina stanovništva u gradu pripadnika nacionalne manjine što prema starom popisu nije bilo, pojasnio je.

"Nakon zadnjeg popisa, postotak se promijenio i uvjeti za to su ispunjeni, a oni isti koji su 2009. tražili taj statut sada pišu peticije i traže da se to pravo ne ostvaruje“ – rekao je Sabo dodavši izjavu generala Gotovine koji je pozvao Srbe da se vrate, a ovdje se Srbima koji tu žive žele uskratiti prava po ustavnom zakonu.

Voditelj emisije Aleksandar Stanković pročitao je nekoliko izjava vukovarskog hip hop glazbenika Generala Woo-a koje govore o lošoj situaciji u gradu obrazlažući to političkim utjecajima, na što je Sabo odgovorio da su takve izjave nastale prije nego je on došao na vlast, dok je Stanković rekao kako to nije točno jer je to izjavio pri recenziji njegova posljednjeg albuma prošle godine kada je Sabo već bio na vlasti. Vukovarski gradonačelnik je zaključio kako su General Woo i on prijatelji, te kako nema potrebe povlačiti nekakve suprotne zaključke ili komentare.

Na kraju emisije je poručio kako je uvjeren da će Vukovar za četiri do pet godina biti među prvih pet gradova u državi navodeći kako su sredili financijsku situaciju u gradu i kako nemaju dugovanja.

Pročitano 2785 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Portal HRV