NAJNOVIJE
Održana 11. Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika VSŽ

Na 11. Koordinaciji župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije održanoj u Palači Srijem u Vukovaru Zoran Pandža, član Uprave Ekos-a d.o.o.održao je prezentaciju Izrade studijske i projektno tehničke dokumentacije potrebne za izgradnju Regionalnog centra za gospodarenje otpadom.

(Utorak, 28 Siječanj 2020 15:02)
U Vinkovcima dobili zatvorske kazne jer su vozili bez vozačke dozvole

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske izdali su priopćenje u kojemu se naglašava da će policijski službenici Prometne policije Vinkovci nastaviti poduzimati pojačane aktivnosti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u koje se ubrajaju alkoholiziranost vozača, vožnja nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisna uporaba mobitela.

(Utorak, 28 Siječanj 2020 14:34)
Europski je dan zaštite osobnih podataka

Danas je Europski dan zaštite osobnih podataka ili Dan privatnosti. Utemeljen je 2006. godine odlukom Odbora ministara Vijeća Europe, a prvi je put obilježen 2007. godine na 25. godišnjicu potpisivanja Konvencije za zaštitu osoba vezano uz automatizirane obrade osobnih podataka (Konvencija 108). 

(Utorak, 28 Siječanj 2020 12:01)
Slagalica nastavlja program Aktivni u zajednici 2020.

Zaklada  Slagalica i ove godine nastavlja program Aktivni u zajednici, a provodit će ga u pet slavonskih županija, od veljače do prosinca 2020. godine.

(Utorak, 28 Siječanj 2020 11:22)
Gradska organizacija HDZ-a Vukovar daje potporu kandidaturi gradonačelnika Ivana Penave za zamjenika predsjednika HDZ-a

Gradska organizacija HDZ-a Vukovar daje potporu kandidaturi gradonačelnika Ivana Penave za zamjenika predsjednika HDZ-a.
Priopćenje donosimo u cijelosti.

(Utorak, 28 Siječanj 2020 08:21)
Održana tribina o participativnoj kulturi

U Vukovaru je održana tribina Participativna kultura, kultura budućnosti, a u okviru projekta Psst! - partnerstvo u scenskom stvaralaštvu čiji je nositelj Hrvatski dom Vukovar. 

(Ponedjeljak, 27 Siječanj 2020 15:48)
Šest ekipa na hokejaškom turniru u Vukovaru

Hokejaški klub „Komarci“ Vukovar organizirao je na klizalištu Vukovar turnir na kojemu su uz domaćina Vukovar nastupili hokejaši iz Varaždina, Koprivnice, Siska, Bjelovara i Osijeka. U zanimljivim i dobrim utakmicama gledatelji su mogli vidjeti neke od draži hokeja.

- Na svu sreću turnir je protekao u najboljem redu, šest ekipa se okupilo iz cijele Hrvatske, hokejaši amateri. Oko 40-ak igrača se našlo uz Vukovaru u nedjelju prijepodne. Odigrane su međusobne utakmice, natjecateljski dio nije bio u prvom planu, nije bilo pobjednika, svi su bili pobjednici turnira. Svaki je sudionik na poklon dobio majicu i na kraju smo odigrali All star utakmicu gdje smo se svi pomiješali.

Skupilo se nešto Vukovaraca koji su prolazili preko trga i bili zainteresirani za nešto novo što se događa u gradu i mislim da ovakvi događaji imaju budućnost. Za sljedeću godinu ćemo pokušati, u dogovoru s našim gostima, napraviti identičan takav turnir za djecu članove škole hokeja koje će pokrenuti svatko u svojim gradovima – rekao je Teodor Šteter, voditelj klizališta u Vukovaru.Hokejaški turnir4

Druga liga hokeja u Hrvatskoj ?

Iako je sve proteklo u prijateljskom ozračju bilo je i žustrih dvoboja – Hokej je takav sport kojemu je žustrina sastavnim dio sporta. Na kraju sve ostane na nivou fair playa. Nakon svakog malo čvršćeg kontakta koji u jednoj sekundi izgleda malo i grubo, nakon par sekundi to se vrati u normalu.

Moram naglasiti da je u ime Saveza hokeja na ledu Hrvatske naš gost bio Mladen Jarčov voditelj za razvoj hokeja. On je iznio neke planove u Savezu hokeja na ledu koje postoje za razvoj hokeja izvan Zagreba. Bio je oduševljen onim što je vidio i s entuzijazmom i količinom ljudi koji su se okupili i koji uopće igraju hokej u Hrvatskoj. Mislim da smo i u tom smjeru napravili veliku stvar da smo izvan Zagreba okupili cijelu Hrvatsku na klizaljkama i pokrenuli jedan novi projekt koji bi za sljedeću godinu glasio Druga liga hokeja u Hrvatskoj.

Svaki vikend u jednom gradu bi se našli u ovom istom sastavu i na neki način promovirali hokej. Naravno, to nam je osnovni cilj da okupimo što je moguće više djece, da njih uključimo i da mi budemo samo nekakva potpora cijelom tom projektu – rekao je Teodor Šteter.

(Ponedjeljak, 27 Siječanj 2020 15:21)

Gradonačelnik Sabo gostovao u HTV-ovoj emisiji 'Nedjeljom u 2'

Željko Sabo u emisiji "Nedjeljom u 2" Željko Sabo u emisiji "Nedjeljom u 2" Foto: HRT

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo gostovao je u HTV-ovoj emisiji „Nedjeljom u 2“ u kojoj je komentirao aktualnu gospodarsku i političku situaciju u gradu, a dotaknuo se i teme napada na suprugu pri čemu su mu zasuzile oči dok je uz to i svim građanima poželio sretan Božić i Novu godinu.

Napadačima je zahvalio što nisu bili grublji, a komentirao je i poruku napadača da se ne bahati poručujući političkim protivnicima koji su očekivali da će imati materijalne koristi od njegova upravljanja gradom, a koji su ostali razočarani time što on nije pristao na nikakve dogovore te vrste, kako je na kraju zajedno sa svojom obitelji odlučio nastaviti političku karijeru usprkos prijetnjama koje dobiva.

"Onima koji tvrde da sam inscenirao napad poručujem: Ne dao Bog da vam se to dogodi!“ – rekao je Sabo, dodajući kako je napad bio nešto najstrašnije što mu se dogodilo u životu.

Upitan je i da prokomentira zahtjev za dvojezičnim natpisima u Vukovaru, na što je rekao kako je 2009. kada je postao gradonačelnik koalicija HDZ, SDSS i HSP donijela statut, koji nije bio u skladu sa zakonom, a kojim se omogućuju dvojezični natpisi. Za to je trebalo biti trećina stanovništva u gradu pripadnika nacionalne manjine što prema starom popisu nije bilo, pojasnio je.

"Nakon zadnjeg popisa, postotak se promijenio i uvjeti za to su ispunjeni, a oni isti koji su 2009. tražili taj statut sada pišu peticije i traže da se to pravo ne ostvaruje“ – rekao je Sabo dodavši izjavu generala Gotovine koji je pozvao Srbe da se vrate, a ovdje se Srbima koji tu žive žele uskratiti prava po ustavnom zakonu.

Voditelj emisije Aleksandar Stanković pročitao je nekoliko izjava vukovarskog hip hop glazbenika Generala Woo-a koje govore o lošoj situaciji u gradu obrazlažući to političkim utjecajima, na što je Sabo odgovorio da su takve izjave nastale prije nego je on došao na vlast, dok je Stanković rekao kako to nije točno jer je to izjavio pri recenziji njegova posljednjeg albuma prošle godine kada je Sabo već bio na vlasti. Vukovarski gradonačelnik je zaključio kako su General Woo i on prijatelji, te kako nema potrebe povlačiti nekakve suprotne zaključke ili komentare.

Na kraju emisije je poručio kako je uvjeren da će Vukovar za četiri do pet godina biti među prvih pet gradova u državi navodeći kako su sredili financijsku situaciju u gradu i kako nemaju dugovanja.

Pročitano 2139 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija