Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 102
Ispiši ovu stranicu

Učenici iz Zagreba i Sjeverne Irske u posjeti Vukovaru

Učenici  zagrebačke X. gimnazije „Ivan Supek i učenici iz Sjeverne irske, posjetili su Vukovar te obišli Mjesto sjećanja - Vukovarska bolnica 1991. i Ovčaru. Posjet je organiziran u okviru projekta Moving Beyond Conflict, koji zagrebačka X. gimnazija „Ivan Supek provodi u suradnji s organizacijom iz Sjeverne Irske, a čiji je cilj istraživanje i razumijevanje prošlih i sadašnjih sukoba u Sjevernoj Irskoj i Hrvatskoj.

Petra Mihanović, profesorica u X. gimnaziji „Ivan Supek i voditeljica projekta rekla je kako je Vukovar mjesto gdje učenici puno mogu naučiti o strahotama koje mogu proizaći iz sukoba.

Posjet Vukovaru vrhunac je našeg programa, budući da je tema sukob i konflikti te kako na miran način riješiti sukob. Imali smo i radionicu s migrantima i ovdje zapravo povezujemo Domovinski rat s aktualnim događanjima vezanim uz izbjegličku krizu – istaknula je Mihanović dodavši kako su učenici vrlo senzibilizirani za cijelu priču o Domovinskom ratu.

Učenike je dočekao zamjenik župana Damir Barna. 
 - Nadam se da će učenicima ovaj posjet pomoći da nauče više o Domovinskom ratu, ali i da će uspjeti doživjeti Vukovar kakav je danas, Vukovar u kojem vlada suživot na visokom nivou – Izjavio je Barna.

Program projekta sastoji se od niza prezentacija, radionica i raznih aktivnosti kroz koje učenici istražuju predrasude i sukobe te  njihov utjecaj na mlade i ljudska prava u obje zemlje, razvijaju vještine za rješavanje sukoba ali i komunikacijske, digitalne i socijalne kompetencije.

Pročitano 2192 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI