Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Identificirano 20 posmrtnih ostataka iz Domovinskog rata

Ilustracija Ilustracija Arhiva

Na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, obavljena je identifikacija posmrtnih ostataka 20 osoba ekshumiranih iz masovnih i pojedinačnih grobnica u Republici Hrvatskoj.

Identifikaciji su prisustvovali ministar branitelja Predrag Matić i pomoćnik ministra, na čelu Uprave za zatočene i nestale, pukovnik Ivan Grujić.

Posmrtni ostaci četiri osobe odnose se na razdoblje 1991./1992. godine, a riječ je o osobama ekshumiranim na području Bjelovarsko - bilogorske i Vukovarsko - srijemske županije.

Na današnjoj identifikaciji rasvijetljena je i sudbina 15 osoba čije se stradavanje odnosi na 1995. godinu. Od spomenute brojke posmrtni ostaci dvije osobe ekshumirani su na području Karlovačke i Ličko – senjske županije i odnose se na vojno redarstvenu operaciju Oluja dok je preostalih 13 osoba, čiji su posmrtni ostaci ekshumirani iz pojedinačnih i zajedničkih grobnica u Sisačko – moslavačkoj i Brodsko- posavskoj županiji, iz perioda vojno redarstvene akcije Bljesak. Posmrtni ostaci jedne osobe odnose se na razdoblje 1993. godine, riječ je o osobi ekshumiranoj na području Ličko-senjske županije.

Pročitano 2253 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI