Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Marić: Rješenje je dokapitalizacija društva

Ministar Marić posjetio Borovo Ministar Marić posjetio Borovo Foto: Vedran Vuleta

Ministar državne imovine, Goran Marić prilikom posjete Vukovaru održao je radni sastanak s Gordanom Kolundžićem, predsjednikom uprave tvrtke Borovo, te tom prilikom novinarima rekao da dugotrajno rješenje problema u ovoj firmi vidi u dokapitalizaciji društva.

- Ovo nije kurtoazan nego radni posjet, jer do sada nitko nije zatražio izvješće o poslovanju društva. Ovih dana radimo duboki uvid u stanje društva jer želimo pripomoći i stvoriti uvjete za dugotrajno rješenje i stabilno poslovanje Borova – rekao je Marić i dodao da je proizvodnja temelj gospodarskih aktivnosti i najvažniji gospodarski sektor ekonomskih aktivnosti.

Poručio je da će Vlada i njegovo ministarstvo učiniti sve da proizvodnja opstane u Hrvatskoj, a pogotovo u Borovu za njegovih 600 zaposlenika.

Predsjednik uprave Borova Gordan Kolundžić rekao je da ga veseli posjet ministra Marića te da je to dokaz kako se Vlada hvata u koštac s ozbiljnim problemima u Borovu i da nalazi modalitete kako ih riješiti. Na upit novinara što se promijenilo u posljednjih mjesec dana rekao je da su sve plaće isplaćene.

- Razgovarali smo općenito o problemima i kako pronaći rješenja. Nismo do nikakvog zaključka došli,ali po prvi puta smo ozbiljno adresirali problematiku. Glavni problem je nedostatak i nedostupnost kapitala što uzrokuje nemogućnost proizvodnje, a to dovodi do nezadovoljstva radnika – kazao je Kolundžić.

Dodao je kako se o trajnom rješenju svih problema u tvrtci razgovara te da će javnost o svemu biti na  vrijeme informirana. 

Pročitano 1426 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI