Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Potpisana braniteljska Povelja o suradnji

Braniteljska Povelja o suradnji Braniteljska Povelja o suradnji Foto: Vedran Vuleta

Povodom održavanja Svečane Sinjske Alke, Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara i Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Sinja potpisale su Povelju o suradnji, kojom su kako kažu spojena dva povijesna grada i grada heroja, te udruge koje djeluju u Vukovaru i Sinju.

Povelja je potpisana u nazočnosti pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Stjepana Sučića koji je tom prilikom izjavio da ministarstvo hrvatskih branitelja apsolutno pozdravlja ovaj čin jer, po njegovim riječima, bez zajedništva nema iskoraka prema naprijed.

- Ovo je jedan od načina na koji se može i na nižim razinama kvalitetno raditi i kvalitetno surađivati, prepoznavati različitost u programima , a opet težiti istom cilju. Cilj je zaštiti Domovinski rat, dignitet Domovinskog rata i dignitet hrvatskih branitelja, a resorno ministarstvo mora davati potporu ovakvim kvalitetnim programima – rekao je Sučić.

Na novinarski upit u kojoj se fazi nalazi novi Zakon o pravima hrvatskih branitelja, Sučić je rekao da ga uskoro možemo očekivati u Hrvatskom saboru na prvom čitanju.

- Zakon je međuresorno usuglašen, a tome je prethodio cijeli niz aktivnosti. Bilo je formirano 13 timova za pojedina pitanja, usuglašeno je manje više sve. Stradalničke i braniteljske udruge su na izradi prijedloga Zakona sudjelovale kao partner i korektiv. Mislim da je zakon vrlo kvalitetan te da će on objediniti sva prava hrvatskih branitelja i stradalnika u jedan zakon i da će napraviti veliki iskorak u zaštiti digniteta Domovinskog rata i prava hrvatskih branitelja – kazao je Sučić.

Povelju o suradnji u ime Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara potpisao je njezin predsjednik Franjo Šoljić te tom prilikom istaknuo kako su Vukovar i Sinj u vrijeme Domovinskog rata dali svoj maksimum.  - Najbitnije je stvaranje jednog i jedinog cilja, a to je zajedništvo i jedinstvo svih branitelja ka` boljem sutra za našu djecu, naše obitelji i sve stanovnike Republike Hrvatske – rekao je Šoljić.

U ime Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Sinja Povelju je potpisao Dražen Pavlović, predsjednik HVIDR-e Sinj. Prema njegovim riječima Povelja o suradnji je zasigurno uz zagovor Čudotvorne Gospe Sinjske nešto najvrjednije što se braniteljima moglo dogoditi. - Ovo mi je zasigurno jedan o najdražih potpisa. Dopala me ta čast kao predsjednika HVIDR-e da u ime koordinacije braniteljskih i stradalničkih udruga grada Sinja potpišem ovu povelju. Mi branitelji se poznajemo otprije, a sad je došlo vrijeme da to prijateljstvo stavimo i na papir kako bi ostalo zapisano. Hvala gradu Vukovaru na prekrasnom dočeku. Mislim da smo pokazali svoj obraz i da smo jedno – poručuje Pavlović.

Prilikom potpisivanja Povelje nazočni su bili i brojnih članovi braniteljskih i stradalničkih udruga, zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček, povjerenik Vlade za Grad Sinj Igor Vidalina i Stipe Jukić predsjednik Alkarskog društva.

Pročitano 1946 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI