Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 102
Ispiši ovu stranicu

Održan 5. Regionalni sajam vježbeničkih tvrtki

Ekonomska škola Vukovar već 5. Godinu organizira Regionalni sajam vježbeničkih tvrtki, a  ove je godine sajam održan u sklopu Dana škole. U Poslovno inovacijskom centru BIC u Vukovaru, učenici smjera Ekonomist i komercijalist, imali su priliku pokazati stečeno znanje, vještine, odgovornost i samostalnost izvršavanja poslova i radnih zadataka.

Prema riječima Mire Majstorović, ravnateljice Ekonomske škole Vukovar, učenici u trećem razredu osnivaju fiktivne tvrtke, vode fiktivne poslove, imaju fiktivni novac, tako da do kraja godine prođu kroz cijelo poslovanje. – Na ovaj način želimo promovirati cjelokupan proces rada i zalaganja učenika kroz te dvije godine, a oni pokazuju što su naučili i čime se bave njihove tvrtke te sklapaju poslovne susrete i nastavljaju poslovnu suradnju. – Rekla je Majstorović te istaknula  kako je cilj ovog sajma jačanje kompetencija učenika i razvijanje komunikacijsko prezentacijskih vještina, koje su od iznimne važnosti u njihovom pripremanju za tržište rada. – Kada naši učenici izađu na tržište rada, spremniji su u odnosu na one učenike koji nemaju ovakav princip rada. Također, nastojimo uspostaviti suradnju s poslodavcima iz stvarnog svijeta tržišta rada. – Naglasila je Majstorović dodavši kako su učenici zadovoljni ovakvim načinom rada jer nemaju puno teorijskog učenja, nego kroz praktičan rad stječu znanja i vještine.

Osim učenika Ekonomske škole Vukovar, na sajmu su svoje tvrtke, predstavili i učenici iz Osijeka, Dalja, Valpova, Našica i Zagreba. 

Pročitano 1594 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI