Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Gradsko vijeće Otoka smanjilo komunalni doprinos

Grad Otok Grad Otok Arhiva

Gradsko vijeće grada Otoka održalo je svoju 23. sjednicu u vijećnici Mjesnog odbora Komletinci, na kojoj se raspravljalo ponajviše o prihodima i rashodima proračuna za tekuću i sljedeću godinu.

Nakon usvajanja rebalansa proračuna i niza akata financijske naravi vijećnici su donijeli Proračun Grada Otoka za 2013. godinu sa planiranim prihodima i rashodima u iznosu 14.585.500,00 kuna.

Prema riječima gradonačelnika Josipa Šarića, proračun sljedeće godine usmjeren je ka dobrobiti čovjeka. U tom je kontekstu na prijedlog gradonačelnika usvojena i Odluka o komunalnom doprinosu kojom se bitno smanjuju financijska opterećenja građana prilikom izgradnje građevina a osobito kod legalizacije bespravno izgrađenih objekata.

Prema novoj odluci jedinične vrijednosti komunalnog doprinosa u kunama po m3 građevine za prvu zonu umjesto 7,00 iznose 1,50 kn/m3, za drugu zonu umjesto 6,30 iznose 1,00 kn/m3, a za treću zonu umjesto 5,60 utvrđen je iznos od 0,50 kn/m3. Osim toga tko jednokratno plati utvrđeni komunalni doprinos u cijelosti obračunava mu se i popust od 10%. Omogućeno je i obročno plaćanje komunalnog doprinosa do najviše 10 obroka.

Vijećnici su usvojili i polugodišnje izvješće o radu gradonačelnika za 2012. godinu, Analizu stanja sustava zaštite i spašavanja za tekuću godinu te Smjernice za 2013. godinu. 

Pročitano 3008 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI