Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Održana skupština HURPBDR

Skupština HURPBDR Skupština HURPBDR Foto: Vedran Vuleta

U Domu hrvatskih branitelja u Vukovaru održana je redovita godišnja izborna skupština Hrvatske udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata grada Vukovara.

Skupština je započela intoniranjem himne RH i minutom šutnje za sve poginule, ubijene i nestale hrvatske branitelje. Nakon uvodnih riječi podneseno je godišnje izvješća o radu Udruge u 2016. godini, izvješće o poslovanju i završnom računu te izvješća Nadzornog odbora i Časnog suda. Sva izvješća usvojena su jednoglasno.

Za novog/starog predsjednika udruge jednoglasno je izabran Franjo Lehrmajer koji koji nam je rekao da Udruga trenutno broji 80 članova te da je od tog broja 40-ak aktivnih.

- Glavni problem u našoj udruzi je starost članova, dok financijskih problema nemamo. Dakle, jedino kad organiziramo neka događanja ljude je teško okupiti jer svi smo starija populacija s prosjekom od skoro 80 godina – poručuje Lehrmajer i dodaje kako problem velikog broja braniteljskih udruga vidi u „nedorečenosti zakona“.

- Velik broj braniteljskih udruga je neaktivno. Udruga mora imati svoja tijela, a mi u RH imamo udruge s 3 člana. Kako oni mogu djelovati ja ne znam – kazao je Lehrmajer.

Sudionike skupštine u ime Vukovarsko-srijemske županije pozdravio je Marinko Beljo, predstojnik ureda župana, a u ime Grada Vukovara Dalibor Žigić, stručni suradnik u UO za društvene djelatnosti. Beljo i Žigić čestitali su članovima izabranim u radna tijela Udruge te zaželjeli puno uspjeha u budućem radu. 

Pročitano 1203 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI