Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Županijska ulica u Vukovaru dobila nova parkirna mjesta

Novi parking u Županijskoj ulici Novi parking u Županijskoj ulici Foto: Vedran Vuleta

U Županijskoj ulici ispred kućnih brojeva 51, 53, 55 obnovljena su 24 parkirna mjesta, ukupne površine 661 metar kvadratni.  Vrijednost izvedenih radova iznosi 348.547,73 kune s PDV – om, a izvela ih je gradska tvrtka Komunalac.

Povodom završetka radova gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, pročelnik UO za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović te direktor tvrtke Komunalac Igor Štrangarević obišli su sanirano parkiralište.

- U Županijskoj ulici smještena je većina državnih, županijskih i gradskih institucija, a sukladno tome velika je i potražnja za parkirnim mjestima. Zahvaljujući gradskoj tvrtki Komunalac od danas građani i posjetitelji grada Vukovara imaju na raspolaganju nova 24 parkirna mjesta – rekao je Penava.

parking-županijska-1

Direktor Komunalca Igor Štrangarević kaže da je sanacija obuhvaćala izgradnju asfaltne površine za pristup i parkiralište s kompletnom novom kolničkom konstrukcijom te s uređenjem temeljnog tla, izradom nosivog sloja od mehanički stabiliziranog drobljenog kamenog materijala i izradom nosivog i habajućeg sloja, novim sustavom zatvorene oborinske odvodnje, novom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom te holtikulturalnim uređenjem.

- Grad Vukovar kao investitor je trenutno u fazi izgradnje velikog broja parkirnih mjesta na području tržnice. Puštanjem u rad tog parkinga u gradu ćemo dobiti više od 800 parkirnih mjesta, što pod nadzorom Komunalca kao upravitelja parkinzima s naplatom, što pod ovlastima Grada Vukovara – kaže Štrangarević.

Prema njegovim riječima u Županijskoj ulici trenutno su u izgradnji još 4 parkirna mjesta. Tijekom godine u istoj ulici očekuje se izgradnja 5 novih parkinga s ukupnom površinom 40 parkirnih mjesta.

Pročitano 3217 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI