Ispiši ovu stranicu

Ministar Barišić boravio u radnom posjetu Vukovaru

Ministarstvo ima čitavi niz planova za boljitak obrazovanje u Vukovaru Ministarstvo ima čitavi niz planova za boljitak obrazovanje u Vukovaru Foto: R.Rac i M.Maričić

Vukovar je posjetio ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić sa suradnicima, a došao je s konkretnim prijedlozima s kojima će poboljšati uvijete obrazovanja djece u gradu na Dunavu. 

U Uredu gradonačelnika Ivana Penave održan je sastanak iza zatvorenih vrata. Neke od tema sastanka bile su vukovarske osnovne škole. Kako smo doznali riječ je o OŠ Josipa Matoša, za djecu s posebnim potrebama, interkulturnoj školi Dunav te o OŠ Nikole Andrića, jedinoj vukovarskoj osnovnoj školi koja nije prošla kroz proces obnove nakon završetaka Domovinskog rata. Ministar Barišić učenicima i djelatnicima OŠ Josipa Matoša uručio je i potrebna sredstva za opremanje senzornog igrališta i informatičke učionice.

Penava-Zivanovic-1
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i pročelnica UO za društvene djelatnosti Ana Živanović

- Potaknula nas je akcija koju je ova škola krajem prošle godine organizirala kako bi prikupili sredstva za opremanje senzornog igrališta. Ministarstvo znanosti i obrazovanja prepoznalo je važnost ove škole koja od 1967. godine razvija poseban program za djecu s autizmom. Vrijednost donacije je 133.000 kuna - rekao je ministar Barišić.

Ministar-Posaric-2
Ministar Barišić i ravnateljica OŠ J.Matoša Mirela Posarić

Kada je riječ o projektu Interkulturne škole Dunav, ministar je objasnio kako je riječ o prvoj takvoj školi na području Republike Hrvatske. Škola je pod krovnom kapom ministarstva znanosti i obrazovanja, a trenutno je u tijeku izrada kurikuluma.

- Riječ je o multikulturnom programu. Školu će moći pohađati svi učenici koji žele upisati ovakvu školu koja samo obogaćuje naš obrazovni sustav, njeguje multietničnost i multikulturalnost - rekao je ministar, dodajući kako škola ima kapacitet za nekoliko stotina učenika ovisno o tome koliki bude bio interes od strane onih koji bi interkulturnu školu željeli i upisati. 

Interkulturna-1
Ministar Barišić u interkulturnoj školi Dunav

Na novinarsku konstataciju kako je prethodnik ministra Barišića najavio obnovu posljednje neobnovljene vukovarske OŠ Nikole Andrića, resorni ministar je rekao kako su razgovarali i o ovoj gorućoj problematici te da će u ministarstvu izvidjeti koje su mogućnosti i iz kojih potencijalnih fondova bi mogli financirati obnovu ove škole.

Gradonačelnik Ivan Penava je izrazio zadovoljstvo ministrovom posjetom, suradnjom koju Grad Vukovar ostvaruje s ovim ministarstvom, ali prije svega projektima koje će zajednički realizirati u budućnosti.

- S ministrom Barišićem imamo kvalitetnu suradnju. O tome svjedoči niz projekata. Mislim da razvijamo jednu dobru priču koja će biti na korist svih građana. Uz interkulturnu školu koja će ponuditi nešto potpuno novo Vukovarcima, posebno veliki problem nam predstavlja neobnovljena OŠ Nikole Andrića. Nadam se da ćemo u idućem razdoblju riješiti ovaj gorući problem na zadovoljstvo svih djelatnika, ali prije svega učenika - rekao je Penava.

Gradonačelnik i ministar, svaki sa svojim suradnicima posjetili su OŠ Josipa Matoša gdje ih je primila ravnateljica Mirela Posarić, a potom i interkulturnu školu Dunav gdje ih je primio privremeni ravnatelj Zlatko Hegeduš.  

Pročitano 2077 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI