Ispiši ovu stranicu

Za tvornicu parketa u Vukovaru 25 milijuna eura

Za tvornicu parketa u Vukovaru 25 milijuna eura Foto: press032

Talijanski drvoprerađivač Florian grupa namjerava u Vukovaru graditi tvornicu finalnih proizvoda u čiju je izgradnju spreman uložiti 25 milijuna eura te zaposliti 500-tinjak radnika, a preduvjet ostvarenja cijele investicije je podrška Vlade i nadležnih ministarstava, na koju se još uvijek čeka. 

Predstavljajući projekt, Mario Vučko, član Uprave za proizvodnju Florian Hrvatska, Florian grupa u Vukovaru bi izrađivala gotove podove i masivne ploče uz proizvodnju električne i toplinske energije.

- Ova ideja i projekt se ne zasnivaju da ugrožavamo postojeće pilanske kapacitete ovdašnjih drvoprerađivača niti želimo ikome preoteti sirovinu - rekao je Vučko.

Predsjednik Uprave Florian grupe Elvio Florian naveo je kako je njegova grupacija za Vukovar zainteresirana zbog smještaja toga grada uz Dunav i povlastica koje se nude kroz zakone, prvenstveno Zakon o Vukovaru.

- Mi smo spremni, samo čekamo da donesete odluku - zaključio je Elvio Florian.

Konferenciji za novinare nazočan je bio i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava koji je naveo kako je rok za pokretanje investicije dvije godine od potpisivanja ugovora koji će investitoru jamčiti dotok potrebne sirovine.

- Sve dosadašnje Vlade nisu našle načina da vrate život u Vukovar te smo sami odlučili poduzeti neke korake, a rezultat je ovo - kazao je Penava rekavši kako očekuje da Vlada podrži namjere Florian grupe.

Pročitano 2139 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI