NAJNOVIJE
Održana 8. sjednica Gospodarskog vijeća HGK ŽK Vukovar

Na 8. sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Vukovar, članovima su prezentirani problemi u poslovanju tvrtki s područja Vukovarsko-srijemske županije uzrokovani epidemijom Korona virusa, te prijedlozi HGK povezani s epidemijom.

(Četvrtak, 02 Srpanj 2020 16:06)
U Hrvatskoj dvije osobe preminule, a 81 novooboljela od COVID-19

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj su preminule dvije osobe te je zabilježen 81 novi slučaj oboljenja od koronavirusa, broj aktivnih slučajeva porastao je na 647, dok se u bolnicama ukupno liječe 84 osobe, objavio je u četvrtak Nacionalni stožer Civilne zaštite, javlja Hina.

"Još su 84 osobe na liječenju, s tri pacijenta na respiratoru. U posljednja 24 sata testirana je 981 osoba", stoji u objavi stožera.

Podsjetili su da je od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno zabilježeno 2 912 oboljenja novim koronavirusom, od kojih 81 u posljednja 24 sata.

"Dosad je preminulo stotinu i deset osoba, a 2.155 se oporavilo", istaknuli su.

Testirano je 81.437 osoba, od čega je 981 testiranje provedeno u posljednja 24 sata.

Podaci su prikupljeni od lokalnih stožera zaključno s 12,45 sati i moguće je da se pojave razlike u objavljenim brojkama zbog kasnijeg termina objave podataka nekih stožera.

(Četvrtak, 02 Srpanj 2020 14:30)
MUP: Na birališta s dokumentima kojima je istekao rok nakon proglašenja epidemije

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) je izvijestio kako za glasovanje na parlamentarnim izborima 5. srpnja, građani mogu koristiti osobne iskaznice kojima je rok važenja istekao od 11. ožujka kada je u Hrvatskoj proglašena epidemija uzrokovana koronavirusom.

(Četvrtak, 02 Srpanj 2020 14:22)
Uručene tabularne isprave srednjim školama u Vukovaru

Ministar državne imovine Mario Banožić zajedno sa županom vukovarsko-srijemskim Božom Galićem i državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom, sastao se s ravnateljem Srednje strukovne škole Marko Babić, Vladimirom Matićem te mu uručio tabularnu ispravu kojom ova škola stječe vlasništvo nad nekretninom, odnosno školom.

(Četvrtak, 02 Srpanj 2020 12:46)
U OBŽ 24 novooboljele osobe

Od ukupno 156 uzoraka analiziranih u posljednja 24 sata čak 24 je bilo pozitivno, priopćio je Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije. Osam novopozitivnih osoba su iz Đakova, sedam iz Osijeka, po dvije iz Bilja i Valpova te po jedna iz Jagodnjaka, Kopačeva, Vardarca, Duboševice i Laslova.

(Četvrtak, 02 Srpanj 2020 11:14)
Požar u Negoslavcima, šteta više stotina tisuća kuna

Jučer, 1. srpnja oko 12 sati na poljskom predjelu „Dojčina“ u Negoslavcima izbio je požar na radnom stroju za baliranje slame kojim je upravljao 57-godišnjak iz Negoslavaca, a nakon čega se požar proširio na strnište. Pripadnici JVP Vukovar su lokalizirali i ugasili požar, priopćeno je iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

(Četvrtak, 02 Srpanj 2020 09:54)
Sedam novooboljelih na području VSŽ

Sedam je novooboljelih osoba u protekla 24 sata u Vukovarsko-srijemskoj županiji ( 1 osoba iz Borova, 1 osoba iz Vinkovaca, 3 osobe iz Starih Mikanovaca, 1 osoba iz Rokovaca i 1 osoba iz Ivankova), izvijestio je jutros Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

(Četvrtak, 02 Srpanj 2020 09:24)

Konferencija Certifikatom do konkurentnosti – Klasterom do tržišta

Konferencija Certifikatom do konkurentnosti – Klasterom do tržišta Foto: HGK

Županijska komora Vukovar i Vukovarsko-srijemska županija, u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta, organizirali su konferenciju Certifikatom do konkurentnosti – Klasterom do tržišta.

Cilj konferencije je bio upoznati poljoprivredne proizvođače s certifikatima, normama i oznakama kvalitete kojima si mogu osigurati povećanje konkurentnosti i olakšati pristup novim tržištima te upoznati proizvođače s nacionalnom strategijom povećanja konkurentnosti hrvatskih proizvođača.

Skup je otvorila predsjednica HGK Županijske komore Vukovar Vinka Ivanković, a nazočne supozdravili i Tugomir Majdak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede i Željko Pravdić, pomoćnik ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta, za trgovinu i unutarnje tržište.

Radni dio konferencije je započeo izlaganjem ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta o Nacionalnoj strategiji povećanja konkurentnosti hrvatskih proizvođača i predstavljanjem Hrvatsko-europskog klastera konkurentnosti ruralnog sektora. Halal certifikat je predstavio Aldin Dugonjić, rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete Islamske zajednice u Hrvatskoj, a o oznake kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda predstavila je Edita Volar-Pantić, načelnica Sektora za označavanje i kvalitetu hrane Ministarstva poljoprivrede. Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Vukovarsko-srijemske županije Andrija Matić predstavio je aktivnosti Županije u poticanju proizvodnje i organiziranja proizvođača povrća s područja Vukovarsko-srijemske županije. Osnovne informacije o normi GlobalG.A.P. i oznakama kvalitete HGK dao je Direktor ŽK Vukovar Ivan Marijanović, a priručnik „Vodič za uspješne – 'Certifikatom do konkurentnosti i klasterom do tržišta'“ predstavila je Vesna Ljubičić, manager Hrvatsko-europskog klastera konkurentnosti ruralnog sektora. Iva Pavić Grginović vlasnica poljoprivrednog gospodarstva Anđela iz Sukošana je uz prigodne poklone načinjene od svojih proizvoda predstavila vlastiti primjer dobre prakse– certifikatom do međunarodnog tržišta limunske trave.

Na konferenciji su svoje poslovanje predstavili i Hrvatska agencija za hranu te certifikacijska kuća Tüv Croatia.

Konferenciji je nazočilo pedesetak gospodarstvenika koji su aktivno sudjelovali u raspravii sa velikim zanimanjem pratili izlaganja, a na kraju su predložili organizatorima organizaciju više radionica o specifičnim pitanjima vezanim za norme, sufinanciranje uvođenja normi, projektnih aktivnosti iz mjera ruralnog razvoja, kao i o proizvođačkim organizacijama i udruživanju radi zajedničkog nastupa na tržištu.

Pročitano 3978 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija