Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Žalac: Domovinski rat nije dovoljno zastupljen u udžbenicima povijesti

Ministrica Žalac na predavaju u sklopu Škole mira Ministrica Žalac na predavaju u sklopu Škole mira FOTO: Vedran Vuleta

Nakon što je održala sastanak s predstavnicima Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac posjetila je Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar u kojem se sastala s ravnateljem Zoranom Šangutom.

Prema njezinim riječima, u razgovoru s Šangutom postigla je dogovor oko budućih ulaganja koja se tiču EU fondova, a kako kaže svi zajedno moramo raditi na tome da se u budućnosti razina znanja o Domovinskom ratu i hrvatskoj povijesti podigne na jednu znanstvenu razinu.

Nakon obilaska Memorijalnog centra, Žalac se uputila u Ružičkinu kuću gdje je u prepunoj  dvorani, učenicima osmih razreda u sklopu Škole mira održala predavanje na kojem je poručila da moramo očuvati našu povijest zbog bolje budućnosti, a o projektu škole mira imala je samo riječi hvale.

- Mislim da je ovaj projekt s ministarstvom branitelja zaista uspješan. Ovim projektom po prvi puta imamo 40 tisuća učenika koji u dvodnevnom posjetu Vukovaru vidjeti puno toga, doživjeti Domovinski rat kroz sva memorijalna stajališta. Mislim da je to zaista dobro i da to možemo samo graditi još boljim i boljim – rekla je Žalac.
Žalac u MCDRV

Na pitanje jesu li teme o Domovinskom ratu danas dovoljno zastupljene u udžbenicima povijesti Žalac kaže da definitivno nisu te kako svi zajedno moramo raditi na tome da se to promijeni. Na kraju svog posjeta Vukovaru ministrica je podijelila je diplome sudionicima kviza „Živjeti Vukovar“.

Dodajmo kako je nakon sastanku u Osijeku Žalac izjavila da se razgovaralo o još boljem korištenju sredstava iz EU fondova, podsjetivši kako Ministarstvo već pomaže realizaciju nekih sveučilišnih projekata, poput izgradnje kampusa i studentskog doma, Osječko Sveučilište uz pomoć sredstava iz EU fondova planira završiti nekoliko već započetih projekata, među njima i preseljenje Ekonomskog fakulteta iz središta Osijeka na novu lokaciju u sveučilišnom kampusu.

Pročitano 1504 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI