Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Identificirano 11 posmrtnih ostataka s područja županije

Ilustracija Ilustracija Arhiva

Na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu danas su identificirani posmrtni ostatci 11 osoba - četiri hrvatska branitelja iz Domovinskoga rata i sedam civila, od kojih je deset osoba ekshumirano s područja Vukovarsko-srijemske županije, a tijelo jedne ekshumirane osobe preuzeto je iz Republike Srbije.

Posmrtni ostatci pet osoba ekshumirani su u proljeće 1998. iz masovne grobnice na Novom groblju u Vukovaru, a do sada je iz te masovne grobnice identificirano 90,5 posto posmrtnih ostataka ekshumiranih osoba.

Danas su identificirani i posmrtni ostatci jedne osobe ekshumirani 1996. iz masovne grobnice na Ovčari. Od 200 ekshumiranih posmrtnih ostataka iz masovne grobnice na Ovčari, u dosadašnjem tijeku procesa identifikacije konačno su identificirani i predani obiteljima posmrtni ostatci 192 osobe.

Na današnjoj identifikaciji rasvijetljena sudbina i četiri osobe ekshumirane u kolovozu ove godine iz masovne grobnice u Ceriću čime će biti u potpunosti okončan proces ekshumacije i identifikacije na toj lokaciji.

Na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku danas su identificirani i posmrtni ostatci jedne osobe preuzete iz Republike Srbije, a riječ je o osobi odvedenoj 1992. iz Antina u Vukovarsko-srijemskoj županiji, čiji su posmrtni ostatci pronađeni i ekshumirani u lipnju ove godine u Beogradu.

Uprava za zatočene i nestale Ministarstva branitelja još traži 1723 nestale osobe na području Republike Hrvatske.

Pročitano 2095 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI