Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 102
Ispiši ovu stranicu

Održana koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije

Održana koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije Martina Maričić

Na 23. Koordinaciji župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije, prva točka dnevnog reda  bila je Realizacija projekta „Seoska prijestolnica županije“, kojeg je predstavio Andrija Matić, pročelnik UO za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Vukovarsko-srijemske županije. Realizacijom projekta jedno selo postat će prijestolnica županije, odnosno sve županijske aktivnosti, ali i neke aktivnosti s nacionalne razine pokušat će organizirati u tom selu. - Velik dio sudionika javnog života u malom selu ima volju i želju organizirati neki događaj, ali nema za koga to učiniti, stoga ćemo odabrati ono selo, koje nije općinsko središte, a ima dobro organizirano civilno društvo, koje će moći odraditi što je potrebno. Ove godine odabrani su Svinjarevci jer se pokazalo da imaju jako lovačko društvo, KUD, vatrogasce i udrugu žena. - Rekao je Matić istaknuvši kako je cilj projekta pokazati da i malo hrvatsko selo, pogotovo u Slavoniji, ima što pružiti svojim stanovnicima, ali i da je bogato sadržajima kojima može privući druge ljude.

Matić je predstavio i drugu točku - Uspješnost kandidiranja na mjere ruralnog razvoja.
- S obzirom da je upravo raspisan natječaj za mlade poljoprivrednike, organizirali smo obilazak svih općina i gradova, kako bi upoznali i objasnili ljudima kakve mogućnosti imaju. Također raspravljamo o onim kritičnim točkama koje ljudi možda ne mogu riješiti, ohrabrujemo ih, primjerima dokazujemo da je moguće nešto ostvariti i nudimo im suradnju. – Objasnio je Matić.

Treću točku, Sufinanciranje troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju siječanj – lipanj 2017. Godine izložila je Jadranka Mustapić-Karlić, pročelnica UO za obrazovanje i šport Vukovarsko-srijemske županije. – Model je takav da 75% sufinancira ministarstvo, roditelji plaćaju 100 kn, a ostalo sufinanciraju općine, gradovi i VSŽ. – Rekla je Mustapić Karlić dodavši kako je VSŽ dosad pokazala senzibilitet za učenike te kako na godišnjoj razini izdvajaju oko 1,7 milijuna kuna.

Pročitano 1712 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI