Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Crveni alarm za Slavoniju i Baranju koja se probudila na -20°C

Crveni alarm za slavoniju i baranju koja se probudila na -20°C Crveni alarm za slavoniju i baranju koja se probudila na -20°C Foto: arhiva hrv.hr

Državni hidrometeorološki zavod izdao je putem Meteoalarma niz novih upozorenja, među njima i nekoliko crvenih zbog izuzetno niskih temperatura zraka.

Crveni je alarm danas na snazi za Slavoniju i Baranju koja se probudila na -20°C.

Danas moguć i snijeg

U većini krajeva unutrašnjosti danas će prevladavati umjereno do pretežno oblačno, a sutra je moguć snijeg posebice kod nas. Jutarnja temperatura od -12 do -7, lokalno može biti i osjetno niža. Najviša dnevna temperatura neće prelaziti -2°C.

U utorak prijepodne djelomice sunčano, a zatim sa zapada postupan porast naoblake. Većinom navečer i u noći na srijedu u unutrašnjosti zemlje mjestimice snijeg. Jutarnje temperature zraka će se kretati između -13 i -9 °C. Najviše dnevne temperature bit će od -6 do -3°C. Prema trenutnim prognozama za idući tjedan čini se da će se val hladnoće zadržati sve do srijede, do kada će i dnevne temperature i dalje biti ispod ništice.

Do srijede se očekuje sunčano i vrlo hladno vrijeme. U četvrtak ipak stiže naoblačenje s nešto višim temperaturama, koje bi se danju trebale kretati oko 5 °C stupnjeva. Petak donosi novi nalet snijega, ali vrijeme će se smiriti već u subotu, kada se opet očekuje pretežno sunčano vrijeme.

Pročitano 2953 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI