Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Milaković dijelio girice i čaj

Milaković djelio girice i čaj Milaković djelio girice i čaj Foto: Vedran Vuleta

Na štandovima u središtu Vukovara i Borovu naselju, povodom obilježavanja Badnjaka po julijanskom kalendaru, organizirana je podjela pečenih girica i čaja. Kako i dolikuje Badnjaku, posne namirnice dijelio je vukovarski dogradonačelnik Srđan Milaković u suradnji s KUD-om Sloga.

- Želimo da se multikulturalnost, a posebno život srpske zajednice vidi na ulicama Vukovara i u javnosti, a ne samo u nekim našim manifestacijama. Ovom podjelom pečenih girica i čaja, na simboličan način, sugrađanima želimo pokazati da netko na njih misli – rekao je Milaković.

Milaković se zahvalio svim sponzorima koji su pomogli ovu manifestaciju na kojoj je podijeljeno je 150 kilograma girica.

Osvrt na izjavu Vladimira Božovića

Kao predstavnika srpske nacionalne manjine u izvršnoj vlasti u Gradu Vukovaru, Milakovića smo pitali i kako komentira izjavu Vladimira Božovića, izaslanika premijera Republike Srbije koji je jučer u Zagrebu između ostalog Srbima u Hrvatskoj uputio obećanje da će ih matična država Srbija „u svim problemima i iskušenjima, kada god budu ugroženi, braniti svim raspoloživim sredstvima“. Milaković je rekao kako je bio zaokupljen organizacijom današnjeg događanja te da nije u potpunosti upoznat s navedenom izjavom.

- Mislim da to treba dovesti u kontekst onoga što se događa, u smislu nekakvih poštovanja ili  nepoštovanja prava, uvažavanja ili neuvažavanja, a ne treba tražiti zlu namjeru u tome i barem ju ja ne vidim. Ne treba razmišljati o bilo kakvom zveckanju oružjem ili bilo čim drugim jer niti je smisao, a niti je realna opasnost za bilo koga – poručio je Milaković nakon što smo ga upoznali s izjavom.

Pročitano 1671 puta
Ocijeni sadržaj
(24 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI